reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Od wczoraj nie ma wypowiedzi?? Dziewczyny!!

Witam!

Pogoda znów do bani. Dziś Mikołaj zaprowadził Nikodema do przedszkola, mamy blisko, tylko jedna ulica. Świetnie sobie dali radę :D

Iwona, dziękuję! Widziałam Twoje Szczęście na fotkach pięknie się uśmiechające, gdzie tam moja tak. Może będzie taka jak ja :/ Ugh :/ Z tym oddechem to tak jak ja haha :D A widzę, że też lubisz sobie coś wkręcić ;)

Co do szczepień, u nas też brak 5w1. Ja chciałam tymi osobnymi, wyszło jak wyszło, teraz tylko sobie wkręcam, że to może nie głuży jeszcze przez to szczepienie :/ Muszę wyluzować, bo się znowu zaczyna nakręcanie!

Na rota nie szczepię, choć pediatra polecała ze względu na chłopców( szkoła, przedszkole).

Dziś nocka już normalna. Sen od 20:30, pierwsza pobudka o 1:30, druga o 5, potem o 8. O piątej chwilę nie spała, dostała czkawki, dałam znowu cyca i usnęła. Wtedy tak pospała, bo cały dzień nie spała, podobnie jak u Lizzy :)

Cellulit też mam, okropny! Tylko ja mam w rodzinie, moje siostry i mama choć większe ode mnie, nie mają, a ja mam!!

Piszcie więcej...

reklama
Hej dziewuszki.

Lila, moja też jeszcze nie głuży tylko sobie czasem stęka i kwęka;) czasem się uśmiechnie ale do tej pory nie wiem czy to już świadomie. Bo już myślałam że tak, ale robi to bardzo rzadko a chyba jak już się nauczy to będzie się często uśmiechać? Tak mi się wydaje dlatego zakładam że to jeszcze nie to.
Póki co się tym nie martwię;) jeszcze ma czas.

U nas wczoraj ciężko z usypianiem bo byli znajomi więc wyjątkowo odpuściliśmy sobie kąpiel, a bez niej mała wcale nie chce iść spać. U nas kąpiel jest naprawdę magiczna, Natalka cały dzień raczej nie śpi a po kąpieli zasypia długim snem kamiennym :)

Dziewczyny a ile u was trwa kapiel? Moje dziecko wczoraj w dzien spalo z 2-godziny, myślałam ze moze w nocy nadrobi to pierwszy sen 4 godziny, drugi 3 godziny i koniec spania.. przed 5 oglądał pokoj i sie śmiał. Dopiero niedawno zasnął, a mnie glowa boli z niewyspania. Ja tez mam celulit, w ogole czuje sie taka nieatrakcyjna :( jest mi przykro ze wszystko tak wisi. Cos tam zaczynan cwiczyc ale niewiele mam czasu a i niewyspanie tez nie pozwala

U nas noc też wporzadku, sen od 20 do 2 potem o 5 i 8 pobudki i spi do tej pory, ale to chyba przez tą pogodę, bo ja też się niedawno zwloklam z lozka:-)

Wczoraj się mega wystraszylam bo po kąpieli zawsze daje cycusia i sobie powoli mała usypia a wczoraj jak zwykle kładę się z nią do łóżka żeby nakarmić i mega płacz, i nie złapie sutka za nic, i próbuje różnych pozycji i jednego i drugiego cycusia i tak i siak i płacze bo głodna, a nie złapie. Musiałam zrobić mm i zaraz ładnie złapała smoczek i cała butelkę 90ml zjadla. Jejku... Tak się przestraszyłam że pewnie odrzuci pierś, ale w nocy 3razy jadła już ładnie z piersi to mi trochę ulżyło, zobaczymy jak będzie dzisiaj :-)

Linie na brzuchu też mam, w piątek idę do ginekologa to zobaczę co mi powie odnośnie ćwiczeń i pływania bo już bym chciała zacząć, w niedzielę jak pospacerowalam więcej to cała byłam połamana, muszę się rozruszac :-)
Kg też już mi przestały spadać, waga stanęła w miejscu więc stwierdzam że to ma sens co piszą i mówią że w ciąży powinno się przytyć ok 13kg bo mi tyle właśnie spadło, a 3kg nadwyżki w postaci tłuszczyku zostało :-) muszę się wybrać na zakupy żeby jakieś luźniejsze ciuszki na jesień kupić, nie będzie problemu bo teraz moda raczej na takie szersze rzeczy to łatwo będzie ukryć boczki i brzuch :-) a do wiosny jakoś się może ogarnę :-)

Dziewczyny jak myslicie kiedy mozna wrocic do normalnego mleka? Bebilon comfort jemy 1,5 miesiąca, finansowo masakra bo malutkie puszki ktora wystarczy na 2-3 dni a kosztuje 35-40 ,zl... kupy śmierdzące i zielone po mleczku.

Dziewczyny a ile u was trwa kapiel? Moje dziecko wczoraj w dzien spalo z 2-godziny, myślałam ze moze w nocy nadrobi to pierwszy sen 4 godziny, drugi 3 godziny i koniec spania.. przed 5 oglądał pokoj i sie śmiał. Dopiero niedawno zasnął, a mnie glowa boli z niewyspania. Ja tez mam celulit, w ogole czuje sie taka nieatrakcyjna :( jest mi przykro ze wszystko tak wisi. Cos tam zaczynan cwiczyc ale niewiele mam czasu a i niewyspanie tez nie pozwala
U mnie z reguły jest tak, że jak w dzień nie pośpi to w nocy jest jeszcze gorzej. Jest przemęczony i nie może złapać rytmu więc ja np jestem przeciwniczką choćby przetrzymywania by w nocy spało lepiej.
Chciałabym żeby mój miał w nocy 4h sen a pózniej jeszcze 3:)
Propo nieatrakcyjności.. choćbym padała na twarz z niewyspania i musiała się siłą zawlec przed lustro, robię makijaż, nawet delikatny..nie dla kogoś, dla samej siebie, by nie paść psychicznie..popróbuj chociaż pare dni się zmusić i zobaczysz jak podniesie Cię to na duchu.

Mój mąż co to myślałam, że przy tym dziecku inteligentniejszy się zrobił, podczas dyskusji o chronicznym niewyspaniu stwierdził, że ja i tak nie mam źle bo w dzień mogę odespać :D mając jeszcze dwójkę dzieci, które trzeba choćby nakarmić nie mówiąc o poświęceniu im czasu :D a przypomnę Wam że on pracuje jako kierowca TIR i ma wymóg że musi mieć przerwy w trasie na sen. Czasami 4 godzinne czasami 8. I wtedy zasłania firaneczki w kabinie i wyłącza tel. No i biedny jak wraca do domu to chciałby w nocy pospać ;)

reklama
Dziewczyny karmiące piersią. Co ile karmicie swoje maluszki? Ile siedzą przy cycku? Moja zaczęła strasznie ulewac zaraz po jedzeniu. Możliwe że się przejada bo dokarmiam sztucznym po karmieniu piersią. Opadam już z sił. Nie śpi nic młoda stęka, płacze i jest lulanie to się po chwili jej znudzi więc noszenie to również się jej po chwili nudzi więc jest huśtawka i tak w kółko aż do następnego jedzenia ja przysypiam już ze zmęczenia. Nieogarnięta jestem od rana [emoji58] tylko sie zdążyłam ubrać. Dzisiaj odpadł nam spacer bo pada a na nim czasami przyśnie tak z pół godziny. Mam jeszcze starsze córki i nawet nie sprawdziłam im zadania czy dobrze odrobily

Do góry