reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Niestety my karmimy sie tylko mm, ale rownież jestem zwolenniczka karmienia w ukryciu. Oczywiście nie chodzi mi o karmienie w toalecie ale z zachowaniem pewnych norm;) np okrycie sie pieluszka , bo szczerze ale dla wielu osób to niesmaczne podczas obiadu oglądać czyjeś piersi , ja akurat nie mam z tym problemu ale trzeba szanować wszystkich.

U nas minęło w środę 5 tyg, niestety ale kolki mamy :( strasznie patrzy sie na dzieciątko które tak cierpi, wiec powiem szczerze odliczam dni...

Chrzest chyba dopiero na wiosnę , pare rzeczy nam wyskoczyło prywatnych przez co niemożliwością byłoby zrobienie go do października a zima nie chce ...

W dzien praktycznie nie ma snu, tyle co na rękach ale za to noc pięknie przespana i to najważniejsze. Ostatnio mała spała 6 h a 8 h było bez karmienia , kiedy sie obudziłam i spojrzałam na zegarek to prawie mi serce stanęło tak sie wystraszyłam ale na szczęście mała po prostu jest nocnym śpiochem ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A jakim mleczkiem karmisz moze warto zmienić wtedy moze kolki znikną ja tak mialam z synem. Okazało się ze miał skaze i po zmianie mleka wszystko się uspokoilo

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jakim mleczkiem karmisz moze warto zmienić wtedy moze kolki znikną ja tak mialam z synem. Okazało się ze miał skaze i po zmianie mleka wszystko się uspokoilo

A jakie były u twojego dziecka objawy? Moje też ma kolki. Karmię piersią plus mm Nutramigen bo były też podejrzenia nietolerancji laktozy. Mam jeszcze podejrzenia co do mojego mleka czy przypadkiem ja czegoś nie zjadam mimo iż nie jem nabiału. Albo poprostu jeszcze niedojrzały układ pokarmowy i nerwowy mojego dziecka i trzeba przeczekać[emoji30]

A jakie były u twojego dziecka objawy? Moje też ma kolki. Karmię piersią plus mm Nutramigen bo były też podejrzenia nietolerancji laktozy. Mam jeszcze podejrzenia co do mojego mleka czy przypadkiem ja czegoś nie zjadam mimo iż nie jem nabiału. Albo poprostu jeszcze niedojrzały układ pokarmowy i nerwowy mojego dziecka i trzeba przeczekać[emoji30]
Aga mój syn wieczorami płakał dzień w dzień po kąpaniu. Zjadła mleczko i po godzinie lub 2 była jazda przez 4-6godzin nic nie pomagało. Później zaczęło to trochę sypać na polikach i pupci dlatego moja dr przepisała nam mleko na receptę i było Oki ale zanim do tego doszliśmy minęło 6 m-cy. A dajesz Sabsimplex?Ja Poli daje 15 kropli przed każdym karmieniem tak kazała mi lekarka i jest Oki.

I jak maleństwo sie zachowuje ?

Co jakiś czas zaczyna się prezyc i wtedy też tak poplakuje tak jak by chciała zrobić a nie może, idą wtedy te baki i przechodzi ale niedługo znów, trwa to tak do 5minut ale strasznie mi jej szkoda wtedy

Moja pediatra powiedziała że nie udowodniono żeby to co je matka wpływało na kolki i wzdęcia u dziecka oczywiście jeśli je się w racjonalnych ilościach, tylko związane jest to z niedojrzaloscia układu pokarmowego dziecka, dlatego po 3 miesiącu pomału to przechodzi bo jelita się wyksztalcaja. Poza tym dzieci karmione mm też na to cierpią

Na początku byliśmy na hipp + moje mleko i było w miare ok. Pózniej moje mleko sie skończyło wiec stanęliśmy na hipp i 5 dni byka tragedia , + 8 kropli Sab simplex podawaliśmy. Zmieniliśmy po rozmowie z Polozna na bebilon pepti czyli mleko apteczne i Sab simplex do 15 kropli. Było lepiej nie powiem ale szału nie było. Z tym ze ciagle mamy zielona kupkę. Polozna mówiła zd na tym bebilonie tak moze sie zdarzyć ?! [emoji15]
No i wczoraj masakra juz ja płakałam razem z nia takie miała ataki ...

Na początku byliśmy na hipp + moje mleko i było w miare ok. Pózniej moje mleko sie skończyło wiec stanęliśmy na hipp i 5 dni byka tragedia , + 8 kropli Sab simplex podawaliśmy. Zmieniliśmy po rozmowie z Polozna na bebilon pepti czyli mleko apteczne i Sab simplex do 15 kropli. Było lepiej nie powiem ale szału nie było. Z tym ze ciagle mamy zielona kupkę. Polozna mówiła zd na tym bebilonie tak moze sie zdarzyć ?! [emoji15]
No i wczoraj masakra juz ja płakałam razem z nia takie miała ataki ...

Kurczę to lepsze na kolki jest jednak mleko matki? Mi też pomału zaczyna brakować sił[emoji17] nie wiem co robić czy przejść na mm czy kp+mm. Swojego nie mam za dużo. Na początku karmiłam tylko piersią przez 2 tyg. i dziecko spadło przez ten czas z wagi[emoji30] piersi od początku były puste takie placki nie miałam nawet nawału[emoji24] Lekarka kazała dokarmiać. Przeżyłam to bardzo bo nastawilam sie wyłącznie na kp[emoji22] Poprzednie dziecko karmiłam wyłącznie piersią i było cudownie bez żadnych problemów dzieko rosło jak trzeba. My jako mieszankę używamy apteczne Nutramigen. Spróbujcie tego to mleko jest polecane dla największych alergików. U nas diagnoza nie była trafna bo kolki są nadal. A twój dzidziuś śpi w dzień? Czy jest niespokojny?

Dziewczyny współczuje Wam nie wiem co Wam poradzić. Oby to szybko minęło i było już tylko dobrze wiem co czujecie ja to przerabialam z synem. Nic nie pomagało bałam się każdego wirczora[emoji53][emoji17][emoji17]bedzie dobrze zycze tego Wam i dzieciom

reklama
Witajcie!

Arek z chłopcami u kuzyna więc mam chwilę :)

Gratuluję dzielnych Maluszków na szczepieniach, pięknie przybierających na wadze!!!!! :) :) :)

Doris - my mamy daleko nad morze, bo jeździmy do teściów kuzyna właśnie, zawsze to taniej i jeździmy tam od lat :)
Aga, moja ma identyczne te pryszczyki, z tego jak je opisałaś, raz więcej, raz mniej. Byłam na szczepieniu to dr mówiła, że to trądzik i nic z tym nie robić :/
Flammie - moja też wcina tą piąstkę :D Już sama nie wiem czy ciągle głodna czy co?
Iwonaimaja - piękna uroczystość i Wy się pięknie prezentujecie!!! My mamy chrzciny 9 października. Gdzie kupiłaś sukieneczkę, na allegro?
Kamejka - raczej na boku, raz jednym, raz drugim.
Madziolina - zdrowia!!
Julka - ja też wczoraj zaplamiłam jeszcze i dziś troszkę, a już we wtorek teraz będzie 8 tygodni po.
Julita - a coś się dzieje, że czasu brak czy normalny porządek dnia i po prostu nadmiar obowiązków, jak pewnie każdej? :)

Waga mi chyba stanęła, a jeszcze 10 kg zostało. Czuję się fatalnie! Wiem, że jest jeszcze czas (chociaż nie do końca wierzę, że coś mi pomoże :/) Ja mam 180 wzrostu, do tego aktualna waga 85 kg - masakra! Źle mi z tym strasznie, zaczęłam liczyć kalorie, ale albo skok rozwojowy, bo tylko cyc i cyc albo mam mniej mleka, a tego też nie chcę, bo chcę ją karmić. I ani w jedną, ani w drugą :/

Byliśmy na szczepieniu. Mieliśmy szczepić tymi starymi, ale lekarka się nagadała, odradzała, na własnego syna przykładzie nawet więc zaszczepiliśmy w końcu 6w1. Szczepienia były we wtorek, do tej pory nie było (Giulia) gorączki, opuchniętej czy zaczerwienionej nóżki, tylko Nastunia ma momenty chwilowego płaczu, nawet przez sen, ale może to ten skok z tego co piszecie, chyba że to taki wrażliwiec i tyle te szczepienia przeżywa. Mam nadzieję, że na jej zdrowie negatywnie to nie wpłynie :( Waży 4750 - dobrze według pani dr (waga ur.2950), ma 60 cm, główka i klatka piersiowa o 2-3 cm większa niż po urodzeniu, dokładnie nie pamiętam, a książeczki przy sobie nie mam. No i mamy ten trądzik, nic z tym nie robić, zejdzie.

Co do głużenia u nas jeszcze nie ma, czasami coś jakby próbuje, czasami się już uśmiecha, chyba świadomie, wodzi wzrokiem za chłopcami, momentami za nami. Mam nadzieję, że mieści się to wszystko jeszcze w normie?

Łatwo Was nadrobić...Mało stron dziennie przybywa...Mam nadzieję, że to chwilowe...

Buźka!
Czesc mamusie
Oj dawno nas nie było...
Ale aż wstyd mi się tłumaczyć.
Maja poszła di szkoły do O,w piątek już 1 dzień był. Wróciła zadowolona.

U nas szczepilismy 5w1 i było ok tylko dużo spał.

U nas już po chrzcinach dawno. Mamy już zdjęcia to wstawię na zamkniętym profilu. [emoji5]

Wczoraj znowu złapał mnie okropny ból piersi gorączka i totalne grupowe obiawy. Dziś ciut lepiej ale idę z ta piersią do lekarza bo to już 4 raz...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry