reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Moja dzis nawet ladnie spi. Poszla spac ok 20.30, wstala o 2.30 i potem 5.30, teraz po jedzeniu nadal spi.
A mnie zlapal chyba wirus bostonski, ide do lekarza dzis. Dwa dni temu bol gardla i lamanie w kosciach, potem podniebienie jakies bolace z krostami, a wczoraj rano rece zaczely mnie piec i jakbu szpilki jtos wbijal i popoludniu stopy, ze ledwo xhodze i teraz swedza. GdzieniegdIe czerwona wysypka..m

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dużo zdrówka [emoji3]

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie w piątek :)
Dziewczyny ratujcie mojej Poli ropieje oczko. Co robić?
Aga, spróbuj rumianku :)

A mnie zlapal chyba wirus bostonski, ide do lekarza dzis.
Biedna, szybkiego powrotu do zdrowia :)

A za nami szczepienie 5w1, był płacz po wbiciu igły, a później po przytuleniu cisza i zasnęła u męża na rękach (to jej pora spania też była). Dlatego w drodze powrotnej obyło się bez płaczów w foteliku ;)

A jutro jedziemy na 2 tyg. do moich rodziców, bagażów będzie sporo, bo to długi czas. Mam nadzieję, że miło spędzimy czas i się nie przestawimy z rytmem nocnym, ale będę się starać karmić ją i kąpać tak, jak w domu. Ja zwykle tam zasypiam wcześniej (klimat podkarpacki ;) ), więc mam nadzieję, że i Sarze posłuży :)
Trzymajcie się wszystkie, odezwę się po powrocie :*

madziolina_p - zdrówka życzę!!

Aga Gunia - również rumianek polecam, tylko wiadomo nie jakiś mocny wywar tylko taką lekką herbatkę z rumianku.

Moj maly juz prawie calkowicie jest na moim mleku. Przez tydzien przybral tylko 140g. To chyba za malo nie? :(

Czyli jakieś 20g dziennie. Mój jak tyle przybierał to mi mówili, że mało, ale jak patrze na jakies normy ile powinien przybierać to jest ok - najniższa, ale norma. Zobacz chociażby tutaj:
Link do: Prawidłowa waga niemowlaka
Jak dziecko nie jest głodne i jednak przybiera na tej wadze to bym nie martwiła się zbytnio.

U nas już 8 tygodni skończone. Mały rośnie jak na drożdzach. Nadal jest malutki, ale poznaje po ubrankach, że rośnie - 56 pasuje idealnie, ale już 62 zaczynam szykować.

Do tego faktycznie skok rozwojowy zaliczyliśmy, albo jeszcze zaliczamy, bo co chwila mały mnie zaskakuje czymś nowym :) Niesamowite jak szybko się dzieci rozwijają!

Witajcie,
Basia Julia miłego wyjazdu.
Madziolina zdrówka,

Dzisiaj mała po 3 nocnych pobudkach dała pospać do 10:-) w dzień kiepsko śpi, ale nie płacze, tylko sobie kweka, chyba że na zewnątrz to dobrze śpi ☺️
Już wyrosła z pierwszych, najmniejszych ubranek, wczoraj nie mogłam zapiac śpioszkow które przygotowałam na noc☺️ahhhh☺️

Wczoraj wybraliśmy się popołudniu na kawę i lody do pobliskiego takiego centrum hotelowo - rekreacyjnego i miałam że sobą dwie butelki mleka, ale zapomniałam smoczka! Nie wiem jak to się stało, j musiałam mała nakarmić pierwszy raz publicznie, poszłam do auta ale było mega nagrzane, w WC nie chciałam i musiałam to zrobić w kawiarni na boku, matko!podziwiam te mamy co karmią wszędzie, na szczęście nie było dużo ludzi, ale i tak każdy się gapil, po 10 minutach mała nakarmiona i szczęśliwa a my mogliśmy Jeszce trochę posiedzieć

Miłego dnia!

Dziewczyny, które używają chust: jakie polecacie na początek? Lepiej kupić elastyczną? Czytałam, że są do 10-12 kg. Czy lepiej od razu tkaną? W tej elastycznej jest wygodniej?

Hej Dziewczyny,

Moj maly juz prawie calkowicie jest na moim mleku. Przez tydzien przybral tylko 140g. To chyba za malo nie? :(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Paula ja też chcę przejść całkowicie na kp narazie dokarmiam mm bo się boję że nie przybędzie i w ciągu tygodnia przybiera ok 150 g to też niewiele ale mieści się w normie bo od 120 g jest.

Witajcie,
Basia Julia miłego wyjazdu.
Madziolina zdrówka,

Dzisiaj mała po 3 nocnych pobudkach dała pospać do 10:-) w dzień kiepsko śpi, ale nie płacze, tylko sobie kweka, chyba że na zewnątrz to dobrze śpi ☺️
Już wyrosła z pierwszych, najmniejszych ubranek, wczoraj nie mogłam zapiac śpioszkow które przygotowałam na noc☺️ahhhh☺️

Wczoraj wybraliśmy się popołudniu na kawę i lody do pobliskiego takiego centrum hotelowo - rekreacyjnego i miałam że sobą dwie butelki mleka, ale zapomniałam smoczka! Nie wiem jak to się stało, j musiałam mała nakarmić pierwszy raz publicznie, poszłam do auta ale było mega nagrzane, w WC nie chciałam i musiałam to zrobić w kawiarni na boku, matko!podziwiam te mamy co karmią wszędzie, na szczęście nie było dużo ludzi, ale i tak każdy się gapil, po 10 minutach mała nakarmiona i szczęśliwa a my mogliśmy Jeszce trochę posiedzieć

Miłego dnia!
Dzięki Asia :)
Ja nawet jak karmię w domu to idziemy do drugiego pokoju - oczywiście nie przy mężu, ale jak jest ktoś z rodziny. To są intymne chwile i nikt nie musi nas obserwować. Swoją drogą, jak moja szwagierka karmiła to ja się czułam skrępowana, że tak przy mnie...

My już mamy cały worek za małych ubranek :( w niektórych nawet nie była, bo były za małe albo na starcie albo przegapiłyśmy. Teraz 62 są dobre.

Flammie
, popieram czas płynie za szybko i za chwilę to pewnie nasze dzieci będą miały już tyle lat co my teraz :(

reklama
Do góry