reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Paula ja też chcę przejść całkowicie na kp narazie dokarmiam mm bo się boję że nie przybędzie i w ciągu tygodnia przybiera ok 150 g to też niewiele ale mieści się w normie bo od 120 g jest.
Hmm czyli moze nie jest az tak zle jak myslalam..

Sluchajcie jem wszystko i nie wiem jak odroznic potowki od uczulenia na jakies jedzonko. wiecie jak to rozpoznac? Stresuje sie bo nie wiem czy to potowki czy uczulenie...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak kładziecie dziecko do snu, na plecach czy na boku?

Na bokach i na pleckach i na brzuszku - ale to jak był mniejszy, teraz nie bardzo chce. Jak zasypia to woli leżeć na pleckach

madziolina_p - zdrówka życzę!!

Aga Gunia - również rumianek polecam, tylko wiadomo nie jakiś mocny wywar tylko taką lekką herbatkę z rumianku.

Czyli jakieś 20g dziennie. Mój jak tyle przybierał to mi mówili, że mało, ale jak patrze na jakies normy ile powinien przybierać to jest ok - najniższa, ale norma. Zobacz chociażby tutaj:
Link do: Prawidłowa waga niemowlaka
Jak dziecko nie jest głodne i jednak przybiera na tej wadze to bym nie martwiła się zbytnio.

U nas już 8 tygodni skończone. Mały rośnie jak na drożdzach. Nadal jest malutki, ale poznaje po ubrankach, że rośnie - 56 pasuje idealnie, ale już 62 zaczynam szykować.

Do tego faktycznie skok rozwojowy zaliczyliśmy, albo jeszcze zaliczamy, bo co chwila mały mnie zaskakuje czymś nowym :) Niesamowite jak szybko się dzieci rozwijają!

Igor jest duży, bardzo duży.....my już od 2 tygodni spodnie tylko 68, body też 68, choć jeszcze w niektóre 62 go wciskam, ale to dlatego, że nie mam za bardzo 68, tylko kilka sztuk. Dziś mi siostra przywiezie.

AgaGunia - zakrapiaj oczka solą fizjologiczna, przepłukuj.

Od poniedziałku szkoła i przedszkole pełną parą - to wożenie mnie przeraża.....

Miłego weekendu :-)

100% bo mi za pół roku i tak kończy się umowa
Iwona mi umowa kończy się z końcem roku i wiem że mi nie przedłuża dlatego złożyłam wnioski o cały urlop macierzyński i rodzicielski bo później będzie wypłacał ZUS zgodnie z tym co dostaję teraz z zakładu pracy. Ta opcja wydawała mi się bardziej opłacalna bo tak dostawałabym tylko 1000 zł a teraz będę dostawała ok 1800zł

Dziewczyny, które używają chust: jakie polecacie na początek? Lepiej kupić elastyczną? Czytałam, że są do 10-12 kg. Czy lepiej od razu tkaną? W tej elastycznej jest wygodniej?

Ja od razu kupiłam tkaną, bo starczy na dłużej i im wcześniej zaczne ćwiczyć i oswajać się z wiązaniem tym łatwiej i sprawniej motanie będzie mi w przyszłości wychodzić. Nie miałam okazji wypróbować elastycznej, więc nic nie mogę powiedzieć na jej temat.

Flammie, popieram czas płynie za szybko i za chwilę to pewnie nasze dzieci będą miały już tyle lat co my teraz :(

Jejku! Nawet nie wiesz jak mnie to przeraża.. odkąd mam bobasa mam takie różne przemyślenia na temat przemijania.. ale w sumie dobrze, bo zwykle pamiętam by się cieszyć każdą chwilą ;)

My mamy 9 tygodni i 4550 kg. Drobniutka [emoji52]

My to mamy podobne te dzieciaczki - waga mojego synka pewnie dobije też do 4.5 w 9 tygodniu :)

--

Mały wrócił do swoich przyzwyczajen do nie spania w nocy :p Jak go usypiam to ten leży wlepia we mnie te śliczne oczka, rozkopuje kocyk i uśmiecha się tak uroczo, że wszelka frustracja mija i w sumie może nie spać byle by się tak uśmiechał :) Jak już zaśnie to na szczęście śpi ładnie.

Ruda, ja też polecam tkaną, choć zaczynałam od elastycznej, ale pożyczonej. Z tego co słyszałam to jest do 8 kg. W tkanej ćwiczymy na razie kieszonkę i nawet mi to idzie. Ale kupuję też kółkową, przydatna gdy np. musisz dziecko zamotać na ulicy, bo płacze w wózku. Do wiązania normalnej ja potrzebuję lustra, poza tym musiałabym nią zamiatać chodnik, bo taka długa :)
ps. Dziś od północy do końca niedzieli na stronie littlefrog.pl. jest zniżka na chusty II gatunku w dziale outlet, chyba o 20%. Kod mają podać na Facebooku.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy 9 tygodni i 4550 kg. Drobniutka [emoji52]

No tak, ale odpowiednio mniejsza się urodziła. Bo Igor ważył 4kg i miał 60cm. Jutro będzie miał 8 tygodni.

Moje szczęście już śpi. Odkładam go do łóżeczka, daję smoczka, przytulam do pieluszki, włączam kołysanki i sam zasypia. Jupi! Oby jutro tak samo zrobił, bo mamy imprezę....

reklama
Mój smok na 8 tygodni przybrał 2675 g. w stosunku do wagi urodzeniowej (średnio 335 g. na tydzień). Przy tym jest dość krótki - 56 cm. Wygląda jak Pudzian, a babcia twierdzi, że jak ksiądz proboszcz. :D Ale u nas cyc jest ukojeniem na większość smutków, a że Michał albo śpi, albo płacze, to siłą rzeczy dużo je. Teraz jeszcze czasem udaje się uspokoić go w chuście.

Do góry