reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Moja dzis nawet ladnie spi. Poszla spac ok 20.30, wstala o 2.30 i potem 5.30, teraz po jedzeniu nadal spi.
A mnie zlapal chyba wirus bostonski, ide do lekarza dzis. Dwa dni temu bol gardla i lamanie w kosciach, potem podniebienie jakies bolace z krostami, a wczoraj rano rece zaczely mnie piec i jakbu szpilki jtos wbijal i popoludniu stopy, ze ledwo xhodze i teraz swedza. GdzieniegdIe czerwona wysypka..m

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dużo zdrówka [emoji3]

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie w piątek :)
Dziewczyny ratujcie mojej Poli ropieje oczko. Co robić?
Aga, spróbuj rumianku :)

A mnie zlapal chyba wirus bostonski, ide do lekarza dzis.
Biedna, szybkiego powrotu do zdrowia :)

A za nami szczepienie 5w1, był płacz po wbiciu igły, a później po przytuleniu cisza i zasnęła u męża na rękach (to jej pora spania też była). Dlatego w drodze powrotnej obyło się bez płaczów w foteliku ;)

A jutro jedziemy na 2 tyg. do moich rodziców, bagażów będzie sporo, bo to długi czas. Mam nadzieję, że miło spędzimy czas i się nie przestawimy z rytmem nocnym, ale będę się starać karmić ją i kąpać tak, jak w domu. Ja zwykle tam zasypiam wcześniej (klimat podkarpacki ;) ), więc mam nadzieję, że i Sarze posłuży :)
Trzymajcie się wszystkie, odezwę się po powrocie :*

madziolina_p - zdrówka życzę!!

Aga Gunia - również rumianek polecam, tylko wiadomo nie jakiś mocny wywar tylko taką lekką herbatkę z rumianku.

Moj maly juz prawie calkowicie jest na moim mleku. Przez tydzien przybral tylko 140g. To chyba za malo nie? :(

Czyli jakieś 20g dziennie. Mój jak tyle przybierał to mi mówili, że mało, ale jak patrze na jakies normy ile powinien przybierać to jest ok - najniższa, ale norma. Zobacz chociażby tutaj:
Link do: Prawidłowa waga niemowlaka
Jak dziecko nie jest głodne i jednak przybiera na tej wadze to bym nie martwiła się zbytnio.

U nas już 8 tygodni skończone. Mały rośnie jak na drożdzach. Nadal jest malutki, ale poznaje po ubrankach, że rośnie - 56 pasuje idealnie, ale już 62 zaczynam szykować.

Do tego faktycznie skok rozwojowy zaliczyliśmy, albo jeszcze zaliczamy, bo co chwila mały mnie zaskakuje czymś nowym :) Niesamowite jak szybko się dzieci rozwijają!

Witajcie,
Basia Julia miłego wyjazdu.
Madziolina zdrówka,

Dzisiaj mała po 3 nocnych pobudkach dała pospać do 10:-) w dzień kiepsko śpi, ale nie płacze, tylko sobie kweka, chyba że na zewnątrz to dobrze śpi ☺️
Już wyrosła z pierwszych, najmniejszych ubranek, wczoraj nie mogłam zapiac śpioszkow które przygotowałam na noc☺️ahhhh☺️

Wczoraj wybraliśmy się popołudniu na kawę i lody do pobliskiego takiego centrum hotelowo - rekreacyjnego i miałam że sobą dwie butelki mleka, ale zapomniałam smoczka! Nie wiem jak to się stało, j musiałam mała nakarmić pierwszy raz publicznie, poszłam do auta ale było mega nagrzane, w WC nie chciałam i musiałam to zrobić w kawiarni na boku, matko!podziwiam te mamy co karmią wszędzie, na szczęście nie było dużo ludzi, ale i tak każdy się gapil, po 10 minutach mała nakarmiona i szczęśliwa a my mogliśmy Jeszce trochę posiedzieć

Miłego dnia!

Dziewczyny, które używają chust: jakie polecacie na początek? Lepiej kupić elastyczną? Czytałam, że są do 10-12 kg. Czy lepiej od razu tkaną? W tej elastycznej jest wygodniej?

Hej Dziewczyny,

Moj maly juz prawie calkowicie jest na moim mleku. Przez tydzien przybral tylko 140g. To chyba za malo nie? :(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Paula ja też chcę przejść całkowicie na kp narazie dokarmiam mm bo się boję że nie przybędzie i w ciągu tygodnia przybiera ok 150 g to też niewiele ale mieści się w normie bo od 120 g jest.

Witajcie,
Basia Julia miłego wyjazdu.
Madziolina zdrówka,

Dzisiaj mała po 3 nocnych pobudkach dała pospać do 10:-) w dzień kiepsko śpi, ale nie płacze, tylko sobie kweka, chyba że na zewnątrz to dobrze śpi ☺️
Już wyrosła z pierwszych, najmniejszych ubranek, wczoraj nie mogłam zapiac śpioszkow które przygotowałam na noc☺️ahhhh☺️

Wczoraj wybraliśmy się popołudniu na kawę i lody do pobliskiego takiego centrum hotelowo - rekreacyjnego i miałam że sobą dwie butelki mleka, ale zapomniałam smoczka! Nie wiem jak to się stało, j musiałam mała nakarmić pierwszy raz publicznie, poszłam do auta ale było mega nagrzane, w WC nie chciałam i musiałam to zrobić w kawiarni na boku, matko!podziwiam te mamy co karmią wszędzie, na szczęście nie było dużo ludzi, ale i tak każdy się gapil, po 10 minutach mała nakarmiona i szczęśliwa a my mogliśmy Jeszce trochę posiedzieć

Miłego dnia!
Dzięki Asia :)
Ja nawet jak karmię w domu to idziemy do drugiego pokoju - oczywiście nie przy mężu, ale jak jest ktoś z rodziny. To są intymne chwile i nikt nie musi nas obserwować. Swoją drogą, jak moja szwagierka karmiła to ja się czułam skrępowana, że tak przy mnie...

My już mamy cały worek za małych ubranek :( w niektórych nawet nie była, bo były za małe albo na starcie albo przegapiłyśmy. Teraz 62 są dobre.

Flammie
, popieram czas płynie za szybko i za chwilę to pewnie nasze dzieci będą miały już tyle lat co my teraz :(

reklama
Do góry