Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią. Jak nacisne na pierś to nic mi z niej nie leci, nie musze też używać wkładek do stanika. Nie wiem czy to normalne? Nie powinien mi lecieć pokarm po naciśnięciu?
Ja wkładek też nie muszę używać. A mleko po jednym ściśnięciu też nie wypływa (chyba że podczas karmienia). Spróbuj sobie chwile pościskać tak jakbyś chciała ręką ściągnąć pokarm, u mnie wtedy zaczyna lecieć max po minucie
Dziewczyny wiem już był taki temat ale na szybko prosiłabym o odpowiedzi jakie mleko modyfikowane dajecie?
Chciałabym kupić mm ze względu na to że laktator nie ściąga mi pokarmu, mam dużo a max to 50 ml i to z przerwą..a czasem potrzebuje zrobić porządne zakupy, pójść do fryzjera i mimo że zostawię mała nakarmiona i pojadę to ze stresu szybko wracam do domu.. I chcielibyśmy z narzeczonym zrobić sobie dni wyjścia w sensie ze np raz na dwa tyg on ma cały wieczór dla siebie np z kolegami i ja też bym chciała wyjść raz na jakiś czas a mieszkamy z rodzicami więc do szczęścia potrzebuje tylko sztucznego mleka.
Dodam że mam laktator MEDELA elektryczny który miał być super fajny i drogi..i dupa będzie leżał..
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym unikała podawania mm. Na Twoim miejscu ściągałabym codziennie ile się da i mroziła mleczko na takie okazje. Taki zapasik sobie zrób i już ja tak robię tyle że mi się udaje więcej ściągnąć za jednym razem (90-120 ml w pól h).
Co robicie z dziecmi kiedy nie spia i nie krzycza? Moj maly juz od 4 godzin jest rozbudzony. Nie placze, ale jak zostawiony sam sobie to sie uwagi domaga.
Ja wsadzam w bujaczek i włączam muzykę widać że mała słucha bo od razu jest zainteresowana.
Moja Natalka ma już prawie 6 tyg ale nadal mało kontaktowa. Patrzy tylko gdzieś w dal, nie obserwuje twarzy i nie rozpoznaje. Uśmiechy tylko nieświadome. Mam nadzieję że wszystko ok bo trochę w tyle za Waszymi maluchami...