julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
my teraz je testujemy zobaczymyJa miałam bobotic forte. Trochę pomogły, ale zamieniliśmy na espumisan plus delicol i jest o niebo lepiej. Bobotica najpierw dawałam trzy krople, a później 6.
nieufana ale powiem ci że każde dziecko jest inne, oczywiście że raczej w wiekszości dzieciaczki budzą się w nocy bo są głodne ale fajnie jest jak się obudzą zjedzą i zasypiają, wtedy matka nie odczuwa aż tak tego że miała pobudkę, przynajmniej ja tak mam, gorzej jest jak dziecko najada się i nie ma zamiaru iść spać, a najgorzej jak zaczyna płakać bo boli brzuszek....Tak małe dzieci śpią i w dzien i w nocy i powinny spać. Nie jest dobrym pomysłem nie pozwalanie spać. Moja spala wczoraj duzo w dzien, szybko zasnęła i w nocy spala. Może bede nie miła, ale nie moge juz czytać jakie to nieszczęście, ze dziecko sie budzi w nocy. Ja mam pobudki na cyca co 2 godziny i uwazam, ze to normalne.
Szczerze to bądz troszkę wyrozumiałą zwłaszcza dla dziewczyn z mierwszym maluszkiem, dl nich wszystko jest nowe. A niewyspana mama to stres dla maluszka,
Sama miała przedwczoraj masakryczną nockę a w dzień miałam zawroty głowy serio, bałam się malego nosić wiec popołudniu jak on usnął usnęłam i ja.
Po cześci rozumiem Julkę bo jak opisuje to tak jakbym siebie czytała przy Mai, ona w dzień spała po 10 minut max 3 razy w ciągu dnia i to jeszcze na moich rękach, wiec nawet nie maiłąm kiedy odespać nieprzespanej nocki a jak koleżanki opowiadały że ich dzieciaczki w dzień spały po 3 godziny to strasznie im zazdrosciłam.
Dzieciaczki są różne, widzę to po moich i są całkowicie inni....
Jeśli o mnie chodzi to nie wybudzam, widocznie jest najedzony a nocne mleczko jest sytniejsze niż to w dzień wiec luzik.Kurczę właśnie ja też tak czytam i się zastanawiam... Dziewczyny karmiące piersią - w nocy pobudki zdarzają się rzadziej niż co 3 h? Bo mi położna powiedziała (i każdy tak mówi -pediatra, inna położna) że mała ma jeść najrzadziej co 3 h, również w nocy. Więc jak ona mi się nie obudzi to ja ją sama budzę (nastawiam budzik) a jak mi sie zdarzy że ja zaśpię i ma przerwę 4 h to mam stresa jak nie wiem...
U nas dziewczyny cudna pogoda ale szkoda ze sierpien się już kończy.
Dla mnie były to wyjątkowe wakacje
i jak oglądam zdjęcia na fb znajomych z wakacyjnych wojaży to jakoś nie jest mi zal ze nigdzie nie wyjechaliśmy ...mam swoje szczęścia w domu i dzięki temu ja tez jestem szcześliwa.