reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Nasza nocka jak zawsze - zasnal o 2, ale jak juz zasnal to spal ladnie do 7:30.
Dzis spalam na kanapie, bo maz ma dzis wieczor (a raczej dzien i wieczor i noc) kawalerski kolegi, wiec chcialam by sie dobrze wyspal :)

Jakby to bylo takie proste obudzic malego i nie dac mu zasnac to bym tak robila. Ale moj maly spi jak kamien, chyba tylko jakis armagedon moglby go obudzic. I juz sama nie wiem, czy wole go na sile rozbudzac i na to poswiecac moj czas czy po prostu dac mu spac i moc zrobic cos kolo domu. Do siedzenia do 2-3 w nocy juz przywyklam :p

Jak nie spi wlasnie proboje go jakos zajac. Bujak jest zbawieniem ale po jakims czasie maly i tak domaga sie uwagi a on potrafi nie spac przez 5 godzin po poludniu.

Mysle ze to naturalne ze dzieciaczki nie chca spac w nocy jesli sie wyspia w dzien. My rano po karmieniu do kolejnego karmienia nie dajemy jej spac, potem od okolo poludnia spi do obiadu i w porze poobiedniej do kapieli nie dajemy znowu spac i potem pieknie usypia po myciu i jedzeniu. No ale wiadomo- jak jej nie dajemy spac to wymaga 100% atencji - trzeba gadac z nia, nosic, pokazywac swiat, grzechotac zabawkami itp
Tak małe dzieci śpią i w dzien i w nocy i powinny spać. Nie jest dobrym pomysłem nie pozwalanie spać. Moja spala wczoraj duzo w dzien, szybko zasnęła i w nocy spala. Może bede nie miła, ale nie moge juz czytać jakie to nieszczęście, ze dziecko sie budzi w nocy. Ja mam pobudki na cyca co 2 godziny i uwazam, ze to normalne.

Nieufna to nie czytaj, w czym problem? ;)
Raczej nie spi dlugo w dzien, tak w sumie od 5 do 7 godzin max. On po prostu nie zjada duzo dlatego sie szybciej budzi, mysle ze to w koncu sobie ureguluje... :) ja za raz jade na male zakupy, u nas dzis bardzo upalnie bedzie, chyba ostatni taki weekend wiec korzystajmy :) milego dnia! :)-

Jasne, ze to normalne ze sie dziecko na jedzenie w nocy budzi, ale np. w moim przypadku nie ma mowy o budzeniu sie w nocy, bo on po prostu nie spi a co za tym idzie i ja nie spie pare godzin pod rzad. Chyba wolalabym by sie budzil w nocy (najlepiej co 4h) niz nie spal.. ale coz, on jest szefem teraz w domu :)

Skoro o spanu mowa - moj maly notorycznie spi z glowka obrucona w lewo! Nie wiem czy to tak, bo lubi, czy moze cos innego :confused2: Nie ma problemu z obracaniem glowki w rozne strony, ale sam z siebie wlasnie te pozycje przyjmuje prawie za kazdym razem jak klade go spac. Musze mu sama na prawo obracac w druga strone.

Tak małe dzieci śpią i w dzien i w nocy i powinny spać. Nie jest dobrym pomysłem nie pozwalanie spać. Moja spala wczoraj duzo w dzien, szybko zasnęła i w nocy spala. Może bede nie miła, ale nie moge juz czytać jakie to nieszczęście, ze dziecko sie budzi w nocy. Ja mam pobudki na cyca co 2 godziny i uwazam, ze to normalne.

Kurczę właśnie ja też tak czytam i się zastanawiam... Dziewczyny karmiące piersią - w nocy pobudki zdarzają się rzadziej niż co 3 h? Bo mi położna powiedziała (i każdy tak mówi -pediatra, inna położna) że mała ma jeść najrzadziej co 3 h, również w nocy. Więc jak ona mi się nie obudzi to ja ją sama budzę (nastawiam budzik) a jak mi sie zdarzy że ja zaśpię i ma przerwę 4 h to mam stresa jak nie wiem...

reklama
U nas dzisiaj spanie od 21 do 3 potem pobudki o 5 i 8. Idzie się wyspac:-) ale o tej 3 to miałam takie piersi że myślałam że mi wybuchna:-)

U nas też piękny dzień się zapowiada, trzeba korzystać z pogody,zanim przyjdzie jesień :-)

Też lubi trzymać głowę na boku w prawo lub lewo bez różnicy, już mi się wydaje że ma splaszczona po bokach i jej układam na wprost ale nie lubi tak mieć, wykończenia tylko sufit widać :-) lubi jak ja nosimy i może oglądać mieszkanie

Do góry