reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
ja po prawie 3 tyg od porodu juz nie krwawię, delikatnie plamię, chyba że muszę się wypróżnić to wtedy normalnie jakby mi szkło przez jelita przechodziło i po tym znowu krwawię i skrzepy ale to tak jednorazowo (nie mam problemów z zaparciami więc nie wiem skąd ból).
Dla dziewczyn na mm i z problemami z ulewaniem: u starszej stosowałam Enfamil i dla mnie to była rewelacja, 15 lat temu pieruńsko drogi niestety, nie wiem jak teraz.
Sab simplex daję 3 x dziennie po 15 kropli ale chyba z niego zrezygnuję bo odkąd Mały je dostaje to nie śpi cichutko tylko cały czas nadyma się do bączków i zastanawiam się czy on tak się nie męczy, bo w sumie co to za sen..Wypróbuje chyba espumisan.
My nadal tylko na piersi, Młody w 3 tyg przytył kg, nawet widac to po nim bo dostał policzków jak chomik. Noce różne. Czasami budzi się tylko 3 razy na jedzonko, czasami mamy noce że po kilka godzin nosimy go na rękach i płacze bo brzuszek. Jest coraz bardziej aktywny i ma więcej chwil kiedy sobie leży i wierzga. Jednak nadal niepokoi mnie to jego odginanie się w mocne c i siła z jaką to robi

Aga, ja używam mleka ryżowego (w lidlu jako napój ryżowy za 6.99). Jest jeszcze napój migdałowy w biedronce, ale jeszcze nie próbowałam, bo migdały mogą uczulać.

Ja jeszcze plamię jak młody konkretnie i długo possie, jakby się macica jeszcze obkurczała.

Byłam dziś u lekarza z Misiem. Od wyjścia ze szpitala czyli w 4 tygodnie przybrał 1400. Teraz waży 4520 i tez mu się takie puce zrobiły i druga broda, a łapki wyglądają jakby miał dłonie przyspawane, bo ma taką śmieszną fałdkę :-) Tyle że ja nie mam sposobu na uspokojenie lepszego niż cyc, bo nie chce smoczka. Dlatego pewnie tak szybko przybiera.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina jak te oklady z sody zrobić? Ehhsss umieram z bolu :(

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
W szklance wody lyzeczka sody i moze duzy wacik i trzymam na cycu
A dzis wazylam mojego i tak mniej wiecej przybral prawie 700 gram przez 8 dni! Duzo, no ale jak non stop wstaje w nocy żeby jesc..

A Ty Jula butla karmisz? To zaczesto tez nie mozna, max powinno sie co 3 godz

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia on je czesto ale male porcje, po okolo 50 ml. Z reszta jak placze bo jest glodny to co mu zrobię? Woda sie nie da oszukać.

reklama
Hej dziewczyny.
Pytałam o witaminę K przy mieszanym karmieniu - położna mówiła, że nie trzeba jej podawać, chyba, że np. karmicie większość piersią. Najlepiej dopytać u swoich położnych/lekarzy, bo kiedyś zalecało się dawać co 2 dni przy mieszanym.

Moj w dwa tygodnie przybral kg takze to chyba rekord..

Julka, ja też się martwiłam, że moja je co 2 godz., ale położna mówiła, że można dawać jej tak często jeść jak chce i poczekać, aż się unormuje. Moja je co 2 godz. zwykle 90 ml, czyli tyle, ile zalecane jest na 1 porcję. W sumie wychodzi nam 10 porcji na dobę, więc więcej niż zaleca producent na opakowaniu. Czekam, aż zacznie jeść co 3 godz. A dziś śpi już ponad 3 godz., aż się boję... ;)

Aha, białego nalotu z mleka na języczku nie trzeba niczym czyścić ;)

Do góry