reklama
Lizzy_
Fanka BB :)
A jeszcze pytanie...
W szkole rodzenia położna powiedziała, że na oddział mamy się już zgłosić z wynikami badań w tym ORYGINAŁY (nie tylko wpisy w karcie ciąży): grupa krwi, morfologia i mocz z ostatniego badania, HBS, HCV, VR, HIV, GBS.
Na ten moment dostałam grupę krwi tylko. Pytałam położną z przychodni to mi powiedziała, że dostanę GBS, no ewentualnie morfologię i mocz, reszty nie. Była zdziwiona moim pytaniem, wręcz dostałam zje... że to chcę, bo to jest w karcie ciąży.
No i teraz sama nie wiem komu wierzyć...
W szkole rodzenia położna powiedziała, że na oddział mamy się już zgłosić z wynikami badań w tym ORYGINAŁY (nie tylko wpisy w karcie ciąży): grupa krwi, morfologia i mocz z ostatniego badania, HBS, HCV, VR, HIV, GBS.
Na ten moment dostałam grupę krwi tylko. Pytałam położną z przychodni to mi powiedziała, że dostanę GBS, no ewentualnie morfologię i mocz, reszty nie. Była zdziwiona moim pytaniem, wręcz dostałam zje... że to chcę, bo to jest w karcie ciąży.
Mi mówili na ip jak byłam co mam zabrać na poród tzn. jakie dokumenty i nawet chcą jakiś kwit o ubezpieczeniu. Wszędzie inaczej. Co do ktg to ja dostałam skierowanie do poradni do szpitala gdzie będę rodzić (wystawiła moja gin) i wczoraj pojechałam zrobili bez problemu i zapisali na kolejne na 30.06 o ile dotrwam. Pytali tylko który mam tydzień a ja mam w karcie ciąży 38tydz wpisany. Zawsze jakoś mam o jeden tydzień do przodu.
gutka
Ja chodzę do poradni przy szpitalu i żeby dostać dokumenty (gdybym rodziĺa w innym), to trzeba złożyć wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej. na pewno u Ciebie też się da coś takiego zrobićA jeszcze pytanie...
Asia28BK
A jeszcze pytanie...
u nas też oryginały mają być a nie wpisy,ja mam wszystkie oryginały od początku ciąży,nic nie zostaje u lekarza
LuckyJuly2016
Lizzy ja ktg miałam zawsze u gina, przed wizyta u położnej
U mnie dzis narazie mały spokojny, nie wychodzimy narazie z domu, za gorąco. Przygotowuje ostatnie rzeczy, ubrania dla nas na wyjście, fotelik itd. Wieczorkiem na zakupy zaopatrzeniowe domu sie chyba wybiorę zeby Mąż miał wszystko jak ja wyląduje w szpitalu [emoji51]
Czuje ze to chyba niedługo...
Co do wyników to ja mam wszystkie oryginały ale ja wszystko prywatnie robie
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
U mnie dzis narazie mały spokojny, nie wychodzimy narazie z domu, za gorąco. Przygotowuje ostatnie rzeczy, ubrania dla nas na wyjście, fotelik itd. Wieczorkiem na zakupy zaopatrzeniowe domu sie chyba wybiorę zeby Mąż miał wszystko jak ja wyląduje w szpitalu [emoji51]
Czuje ze to chyba niedługo...
Co do wyników to ja mam wszystkie oryginały ale ja wszystko prywatnie robie
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
reklama
madziolina_p
Ja tez odpieluchowauje Michala, ma 2 lata i 2 mce, tez siusia czesto i prawie wogole do nocnika ale nie boi sie siadac na niego.A nawiązując jeszcze do buntu 2 latka to mój Szymek też go przechodzi a dodatkowo walczymy z pieluchą i mam wszystko zasikne .... podłoga w salonie woła o pomstę do nieba a kanapę wyczyszczę chemicznie z tych siuśków jak się odpieluchuje albo jak Michaś będzie miał to za sobą czyli nie prędko chociaż mam podkłady porozkładane na sofie to i tak jest cała mokra aleeee trzeba to przetrwać
Ja tez na ktg nie bylam jeszcze, przy Michale moja lekarka miala w gabinecie a teraz chodze do innej i bede musiala do szpitala jezdzic, ale teraz w czwartek mam wizyte i sie zapytam lekarki.
Ja sie dziewczyny nie przejmuje jak mala sie rusza mniej bo sie rusza, ja jestem teraz na dzialce i jest upal straszny i Mloda tez w brzuchu leniwa ale ja czuje.
Wszystkom mamusiom gratuluje i sobie zycze zeby jednak moja wyklula sie wczesnij niz pozniej [emoji2]
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom