reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

reklama
ja też od 36 tyg co tydzień tyle że w przychodni gdzie chodzę do lekarza,najpierw ktg robi położna a potem wizyta u lekarza dłuższa lub krótsza,ale jak jak narazie zawsze mam badanie plus usg;-)

Hm, w poniedziałek mam wizytę to podpytam jak to u mnie jest... Bo jeśli można skorzystać to w sumie dlaczego nie? ;)

A jeszcze pytanie...
W szkole rodzenia położna powiedziała, że na oddział mamy się już zgłosić z wynikami badań w tym ORYGINAŁY (nie tylko wpisy w karcie ciąży): grupa krwi, morfologia i mocz z ostatniego badania, HBS, HCV, VR, HIV, GBS.
Na ten moment dostałam grupę krwi tylko. Pytałam położną z przychodni to mi powiedziała, że dostanę GBS, no ewentualnie morfologię i mocz, reszty nie. Była zdziwiona moim pytaniem, wręcz dostałam zje... że to chcę, bo to jest w karcie ciąży.
No i teraz sama nie wiem komu wierzyć...

Mi mówili na ip jak byłam co mam zabrać na poród tzn. jakie dokumenty i nawet chcą jakiś kwit o ubezpieczeniu. Wszędzie inaczej. Co do ktg to ja dostałam skierowanie do poradni do szpitala gdzie będę rodzić (wystawiła moja gin) i wczoraj pojechałam zrobili bez problemu i zapisali na kolejne na 30.06 o ile dotrwam. Pytali tylko który mam tydzień a ja mam w karcie ciąży 38tydz wpisany. Zawsze jakoś mam o jeden tydzień do przodu.

A jeszcze pytanie...
W szkole rodzenia położna powiedziała, że na oddział mamy się już zgłosić z wynikami badań w tym ORYGINAŁY (nie tylko wpisy w karcie ciąży): grupa krwi, morfologia i mocz z ostatniego badania, HBS, HCV, VR, HIV, GBS.
Na ten moment dostałam grupę krwi tylko. Pytałam położną z przychodni to mi powiedziała, że dostanę GBS, no ewentualnie morfologię i mocz, reszty nie. Była zdziwiona moim pytaniem, wręcz dostałam zje... że to chcę, bo to jest w karcie ciąży.
Ja chodzę do poradni przy szpitalu i żeby dostać dokumenty (gdybym rodziĺa w innym), to trzeba złożyć wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej. na pewno u Ciebie też się da coś takiego zrobić

A jeszcze pytanie...

u nas też oryginały mają być a nie wpisy,ja mam wszystkie oryginały od początku ciąży,nic nie zostaje u lekarza

Lizzy ja ktg miałam zawsze u gina, przed wizyta u położnej
U mnie dzis narazie mały spokojny, nie wychodzimy narazie z domu, za gorąco. Przygotowuje ostatnie rzeczy, ubrania dla nas na wyjście, fotelik itd. Wieczorkiem na zakupy zaopatrzeniowe domu sie chyba wybiorę zeby Mąż miał wszystko jak ja wyląduje w szpitalu [emoji51]
Czuje ze to chyba niedługo...
Co do wyników to ja mam wszystkie oryginały ale ja wszystko prywatnie robie

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mam tak samo, kazdy wynik dostaje na wizycie a wszystko i tak maja w systemie. To byloby bez sensu gdyby to miał moj lekarz ja bym zaczela rodzic i nie miala ze soba dokumentacji. Chodze na nfz

reklama
A nawiązując jeszcze do buntu 2 latka to mój Szymek też go przechodzi :( a dodatkowo walczymy z pieluchą i mam wszystko zasikne .... podłoga w salonie woła o pomstę do nieba a kanapę wyczyszczę chemicznie z tych siuśków jak się odpieluchuje albo jak Michaś będzie miał to za sobą czyli nie prędko :) chociaż mam podkłady porozkładane na sofie to i tak jest cała mokra :( aleeee trzeba to przetrwać :)
Ja tez odpieluchowauje Michala, ma 2 lata i 2 mce, tez siusia czesto i prawie wogole do nocnika ale nie boi sie siadac na niego.

Ja tez na ktg nie bylam jeszcze, przy Michale moja lekarka miala w gabinecie a teraz chodze do innej i bede musiala do szpitala jezdzic, ale teraz w czwartek mam wizyte i sie zapytam lekarki.

Ja sie dziewczyny nie przejmuje jak mala sie rusza mniej bo sie rusza, ja jestem teraz na dzialce i jest upal straszny i Mloda tez w brzuchu leniwa ale ja czuje.

Wszystkom mamusiom gratuluje i sobie zycze zeby jednak moja wyklula sie wczesnij niz pozniej [emoji2]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry