reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ok, rozumiem ale ja też miałam prenatalne za które płaciłam 100zł a za 3 zapłaciłam 250. Wszędzie cenowo wygląda to inaczej. Już teraz to nie mam o czym mówić, ale w sumie nie zrobiła nic szczególnego więcej a wzięła 250.

Zastanowiłabym się na drugi raz.

reklama
Ja nie robię 3 raz. Wszystkie moje znajome robiły jeden wraz w 20 tc. U mnie wszystko w porządku i nie ma potrzeby robić drugi raz.

Masakra. Dobrze, że to ostatnie takie badanie było, bo jednak 250zł to trochę dużo kasy. Na 100zł 3 razy w ciągu 9mies byłam przygotowana, ale na 250 to już niestety nie.

no to i tak bardzo tanio płaciłaś;-) ja za pierwsze 400zł,za drugie 250zł i na tym drugim bardzo dokładnie pooglądała pomierzyła,posprawdzała maluszka,ale dostałąm tylko jedno zdjęcie i żadnej płyty z filmem ;-( na trzecie już nie idę bo nie widzę takiej potrzeby.

Aga30+ moj lekarz to samo mowi ze najważniejsze jest to drugie prenatalne badanie.

Lila swieta tak szybko zlecialy ze az w szoku jestem. Caly maj zeby tak szybko zlecial, pozniej jakieś dwa tygodnie czerwca i na bank zaczniemy sie "sypac" :D

Agula2016 mi to wyglada na naciaganie, kurka jak za każdym razem brala 100zl j sama powiedziala ze ro drugie badanie najwazniejsze to za to ttm bardziej nie powinna wolac wiecej.

Ja tego trzeciego zarowno w pierwszej jak i teraz ciazy nie robie, lekarz mi powiedzial ze On mi będzie sprawdzal przeplywy i to co powinno sie sprawdzic na tym trzecim prenatalnym.

Dziekuje Wam kochane za zyczenia :) dla Was twz wszystkiego dobrego i wszystkim nam zycze malobolesnego porodu :) :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

moze stawka jej sie zwiekszyla, moj lekarz tez jakos po nowym roku nagle zaczal kasowac wiecej i finalnie za kazda wizyte place 250, u mnie nie ma tak ze to prenatalne czy nie, nawet nie operujemy takim nazewnictwem, kazda wizyta trwa godzine, badanie na fotelu, potem usg przez 20 minut a potem jeszcze gadamy i ja zadaje pytania. dzidzia jest za kazdym razem bardzo dokladnie zbadana, zdjecia wydrukowane, skierowanie na badania itp itd.
wiec z tymi prenatalnymi to nie wiem do konca jak to jest ale po prostu chyba najwazniejsze zeby miec regularnie pelne badania zrobione, dokladne

no takie to sa ceny badan prywatnie-niestety chodz powiem Wam szczerze, ze ja tez jestem zadowolona jak pojde na NFZ do luxmedu-nie ma za duzej roznicy w obslodze pacjenta. Szybkie terminy oczekiania na wizyte,na 2 dzien juz sa wyniki..Mam mozliwosc i prywatnie i na NFZ wiec jestem zadowolona. Ojj ja tez bym chciala miec szybki porod przychodze ciach ciach i juz..Sluchajcie a jak jest po porodzie juz np w nocy spimy z naszymi malenstwami czy sa zabierane?Jejku ale jestem ciekawa jak to bedzie...

Agnesdem, to zależy od szpitala. Po naturalnym raczej dzieci są od razu z mamami, ale po cc nie, bo musisz leżeć przez jakiś czas, nie możesz wstawać. Tam, gdzie ja rodziłam zabierali dzieciątko, żeby mama mogła trochę po porodzie odpocząć :)

Fazerkam - już niedługo... :) Masz rację, w połowie czerwca się zacznie :)
Iwona77W - dobrze, że jest ok! :)

Ja te 2 usg miałam na NFZ, za 3 zapłacę 200 zł.

reklama
Do góry