reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ok, rozumiem ale ja też miałam prenatalne za które płaciłam 100zł a za 3 zapłaciłam 250. Wszędzie cenowo wygląda to inaczej. Już teraz to nie mam o czym mówić, ale w sumie nie zrobiła nic szczególnego więcej a wzięła 250.

Zastanowiłabym się na drugi raz.

reklama
Ja nie robię 3 raz. Wszystkie moje znajome robiły jeden wraz w 20 tc. U mnie wszystko w porządku i nie ma potrzeby robić drugi raz.

Masakra. Dobrze, że to ostatnie takie badanie było, bo jednak 250zł to trochę dużo kasy. Na 100zł 3 razy w ciągu 9mies byłam przygotowana, ale na 250 to już niestety nie.

no to i tak bardzo tanio płaciłaś;-) ja za pierwsze 400zł,za drugie 250zł i na tym drugim bardzo dokładnie pooglądała pomierzyła,posprawdzała maluszka,ale dostałąm tylko jedno zdjęcie i żadnej płyty z filmem ;-( na trzecie już nie idę bo nie widzę takiej potrzeby.

Aga30+ moj lekarz to samo mowi ze najważniejsze jest to drugie prenatalne badanie.

Lila swieta tak szybko zlecialy ze az w szoku jestem. Caly maj zeby tak szybko zlecial, pozniej jakieś dwa tygodnie czerwca i na bank zaczniemy sie "sypac" :D

Agula2016 mi to wyglada na naciaganie, kurka jak za każdym razem brala 100zl j sama powiedziala ze ro drugie badanie najwazniejsze to za to ttm bardziej nie powinna wolac wiecej.

Ja tego trzeciego zarowno w pierwszej jak i teraz ciazy nie robie, lekarz mi powiedzial ze On mi będzie sprawdzal przeplywy i to co powinno sie sprawdzic na tym trzecim prenatalnym.

Dziekuje Wam kochane za zyczenia :) dla Was twz wszystkiego dobrego i wszystkim nam zycze malobolesnego porodu :) :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

moze stawka jej sie zwiekszyla, moj lekarz tez jakos po nowym roku nagle zaczal kasowac wiecej i finalnie za kazda wizyte place 250, u mnie nie ma tak ze to prenatalne czy nie, nawet nie operujemy takim nazewnictwem, kazda wizyta trwa godzine, badanie na fotelu, potem usg przez 20 minut a potem jeszcze gadamy i ja zadaje pytania. dzidzia jest za kazdym razem bardzo dokladnie zbadana, zdjecia wydrukowane, skierowanie na badania itp itd.
wiec z tymi prenatalnymi to nie wiem do konca jak to jest ale po prostu chyba najwazniejsze zeby miec regularnie pelne badania zrobione, dokladne

no takie to sa ceny badan prywatnie-niestety chodz powiem Wam szczerze, ze ja tez jestem zadowolona jak pojde na NFZ do luxmedu-nie ma za duzej roznicy w obslodze pacjenta. Szybkie terminy oczekiania na wizyte,na 2 dzien juz sa wyniki..Mam mozliwosc i prywatnie i na NFZ wiec jestem zadowolona. Ojj ja tez bym chciala miec szybki porod przychodze ciach ciach i juz..Sluchajcie a jak jest po porodzie juz np w nocy spimy z naszymi malenstwami czy sa zabierane?Jejku ale jestem ciekawa jak to bedzie...

Agnesdem, to zależy od szpitala. Po naturalnym raczej dzieci są od razu z mamami, ale po cc nie, bo musisz leżeć przez jakiś czas, nie możesz wstawać. Tam, gdzie ja rodziłam zabierali dzieciątko, żeby mama mogła trochę po porodzie odpocząć :)

Fazerkam - już niedługo... :) Masz rację, w połowie czerwca się zacznie :)
Iwona77W - dobrze, że jest ok! :)

Ja te 2 usg miałam na NFZ, za 3 zapłacę 200 zł.

reklama
Do góry