reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

To znaczy nie śpię ciągle na jednym boku. Tak się wieczorem układam ale w nocy się często przekręcam a to na drugi bok a to na wznak spie bo inaczej by nie dało rady ☺a w ciągu dnia jak odpoczywam to tylko na wznak bo tak mi na razie wygodnie☺
Ja czasem jak leżę na lewym boku na wyższej poduszce to czuję taki ból pod lewa łopatką. Dlatego staram się tak nie kłaść

reklama
Mnie boli kark i te mięśnie przy lopatce jak za dużo pracuje przed komputerem. W zeszłym tygodniu mnie bolało to codziennie ćwiczylam zestaw ćwiczeń z YouTube dla ciężarnych i przeszło. Porozciagalo się najwyraźniej :-)

U mnie miało byc deszczowo wiec nastawiłam sie na drobne porządki w domu a tu słoneczko wyszło, złośliwa ta pogoda [emoji57]
Co do ruchów to nie liczę, moj Synuś raczej większość czasu jest aktywny i staje sie coraz mocniejszy [emoji33]
Tak bawimy sie razem przybijając sobie "piąteczki" przez brzuszek [emoji5] cieszy to, juz nie mogę sie doczekać kiedy bedzie z nami!
I ja nie pamietam kiedy przespałam całą noc, to plecki bolą, to siku, to ręka drętwieje albo skurcz, ale co zrobić, takie uroki ciąży, oby nie było gorzej [emoji849]
Coraz cześciej muszę sobie robić przerwy i sie położyć, chociaż na 15 minut, inaczej brzusio ciąży okropnie i twardnieje, muszę sie wybrać na ostatnie zakupy bo juz chyba tylko pare drobiazgów mi brakuje.
Prenatalne u mnie można zrobić za free korzystając z programu funduszu norweskiego, tak samo jest ze szkoła rodzenia, dzis mam kolejne spotkanie [emoji5]
Jak sa takie programy to trzeba je wykorzystywać

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kurde.. odebrałam wyniki tsh i zawsze było 0,5 a dziś 0,16 i nie wiem czy nie za niskie... na normy nie patrzę bo kobiety w ciąży mają inne.. i oczywiście standard zapalenie pęcherza..

Needi tak tak poczulam ale dalej jakis taki leniwy chlopak sie zrobil.. mowimy z mezem ze to dlatego ze brata nie slyszy (Maksio u dziadkow nq feirach jest).. moze to tez dlatego ze nie ma tam juz miejsca i tylko takie "przelewanie" bardzo delikatne czuc.

Iwona35 świetny apel! Bardzo Cie popieram :) między innymi dlatego stworzyłam watek "opis porodu" :)

Witajcie srodowo :)
Wozek doszedl do mnie, a dzis moje imieniny :) prezent idealny :D

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam we wtorek 3 prenatalne

Byłam dzisiaj u położnej dostałam detektor na miesiąc bo ona idzie na urlop
Pytalam dzisiaj o lezenie bo lubię jak czytam leżeć na plecach powiedziała że nie jest zakazane ale dziecko ma wtedy słabszy dostęp do tlenu jego ruchy sa mocniejsze najlepiej leżeć na boku a już najlepiej na lewym

Needi tak tak poczulam ale dalej jakis taki leniwy chlopak sie zrobil.. mowimy z mezem ze to dlatego ze brata nie slyszy (Maksio u dziadkow nq feirach jest).. moze to tez dlatego ze nie ma tam juz miejsca i tylko takie "przelewanie" bardzo delikatne czuc.

Iwona35 świetny apel! Bardzo Cie popieram :) między innymi dlatego stworzyłam watek "opis porodu" :)

Witajcie srodowo :)
Wozek doszedl do mnie, a dzis moje imieniny :) prezent idealny :D

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
to 100 lat i przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i Maluszka i takiego porodu: hop i już:)

reklama
Do góry