reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja mam subskrybcje ustawioną na kwietniowki ;-)
Byłam u dentysty kończyć ząb i jak zwykle wzięłam 1,5 dawki znieczulenia bo jedna na mnie nie działa i po chwili poczułam lekki samolocik :-\ jeszcze z dwie godziny tak dziwnie się czułam... a jeszcze jeden ząb chciałam zrobić a teraz nie wiem ... nagle zaczęło mi szkodzić? A jak to wpłynęło na dzidziusia? Na szczęście czuję ruchy. A następna wizyta przed ginekologiem i nie wiem co robić. Ząb może być stracony zanim skończę karmić. .. co myślicie?
na czerwcówki sobie nie ustawimy bo tam cisza jak w grobie:)

Lila ze od kiedy?! Absurd...

W szpitalu każą po 22 tygodniu. W określonych godzinach wtedy kiedy dziecko osiąga największą aktywność.

Będąc na oddziale gdzie nie kwalifikujesz się do ktg ani do detektora każą liczyć ruchy.

Między 9 a 10 między 13 a 14 i między 19 a 20

Skoro brak ruchów po 24 tygodniu jest powodem do niepokoju to tym bardziej nie rozumiem teorii tego lekarza ze ruchy liczy się od 29.

Prawda taka ze dziecko rusza się mocniej słabiej ale po 24 tygodniu a niekiedy wcześniej ma już swój rytm i rusza się w danych godzinach po danym jedzeniu np mocniej.

Jeżeli któraś ma łożysko przodujace bądź nadwagę przed ciąży to te ruchy mogą wydawać się słabsze.

eiktkw7i1lgslap3.png
to mój Bąbel w dzień spi a w nocy mi nie daje spać:) PO 24 niepokojem jest brak ruchów ale jeszcze nie stały ruch i liczenie mój lekarz też od 29 zaleca - to jakaś metoda o której już pisała któraś z dziewczyn.

Ja po krzywej. Cieszę się, że niektóre z Was miały odczucia" nie było tak źle" u mnie po raz kolejny niestety było. Piłam ze łzami w oczach bo mi sama wracała. PO 30 minutach to byłam na granicy zwymiotowania i bałam się że będę powtarzać badanie kolejnego dnia, a później dostałam takich zawrotów głowy, że szczęście,że byłam z mężem. Teraz już w domku i oczywiście: niemiłosierna zgaga..

Patuska, to ja nie mogę się doczekać, bo wciąż mi mało i mało :)

Ruda - :)
Agula haha, a ile przytyłaś?
Iwona, cieszę się, że wychodzisz :)

Fazerkam, mój młodszy też całuje brzuszek :)

Iwona, dobrze, że przetrwałaś :) Oby wyniki były dobre! Metoda Cardiff na liczenie ruchów, mój ginekolog ją poleca, od 29 tygodnia :)

Między 9 a 10 między 13 a 14 i między 19 a 20

to u mnie właśnie w tych porach rusza się najwięcej;) pewnie temu że to jest tak z godzine po posiłkach;)
ja czuję najczęściej po lewej stronie pod pępkiem,najgorzej jak kopie w stronę kręgosłupa-to jest mega dziwne uczucie:-D

co do liczenia ruchów to mój lekarz narazie nic nie mówił zeby liczyć;) ale to chodzi chyba o to ze 10 ruchów na godzinę jak jest aktywe,bo jak liczyć jak śpi??;)

mnie mały od wczoraj namiętnie kopie w pęcherz i jego okolice. lekarz potwierdził bo ma ułożenie pośladkowe i nogami wierzga w tamtym rejonie. od razu to odczuwam bo jak mnie kopnie w pęcherz to musze odrazu siku. byleby tego nie zrobił na przysiedze jutro :)

Dziewczyny...we wtorek na wkładce miałam maleńka kropeczke śluzu z kolorem zielonym, była na prawdę malutka jak pół ziarnka ryżu a dzisiaj wydawało mi sie ze sluz jest troszkę różowy tak jakby mi sie przebarwilo od bielizny bo dzisiaj miałam wlasnie różowa. We wtorek mam wizytę i nie wiem czy panikować czy nie. Nic mnie nie boli czasami kłucie w pochwie mam ale to raz na jakiś czas i nie jest to jakiś mega dyskomfort. Powinnam panikować? Naczytałam sie o tym czopie ale chyba tego jest więcej i bardziej galaretowate...Maz na wyjezdzie służbowym a ja albo fiksuje albo cos sie dzieje :-( w poniedziałek zakończyłam brać luteinę. Lekarz tak zalecił... Nie wiem co robić :-(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
mnie mały od wczoraj namiętnie kopie w pęcherz i jego okolice. lekarz potwierdził bo ma ułożenie pośladkowe i nogami wierzga w tamtym rejonie. od razu to odczuwam bo jak mnie kopnie w pęcherz to musze odrazu siku. byleby tego nie zrobił na przysiedze jutro :)
hahah to biegniesz siku:) księdza uprzedź;)

Do góry