reklama
fazerkamm
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży baaardzo rzadko czulam Maksia, czasami cale dnie Go nie czulam.. lekarz mi wtedy mowil ze przez 12h mam wyczuc 10ruchow alez pamietam kombinowalam zeby Go poczuc.. gdbyby nie moj maz wtedy to bym zwariowala, dodam tylko ze ani otyla nie bylam ani przodujacego lozyska nie miałam... na badaniach bylo widac ze sie rusza ale robil to chyba tak delikatnie ze nie bylam wstanie wyczuc..
madziolina_p
Moze fazerka byl pleckami do brzucha a kopal hdzies tam w narzady albo mial delikatne ruchy. U mnie mloda rusza sie nieraz tak mocno ze az trocje boli ampotem jej nie czuje, ale przeciez dzieci duzo spia
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Hej
Mój Maluszek raz kopie często i pół dnia go czuję, a są dni gdzie słabiej. Ostatnio jak mnie bolał brzuch i byłam w szpitalu to ustawiony był poprzecznie i tak dziwnie ruchy czułam tylko po bokach. Wczoraj z kolei na dole, a dziś od rana już powyżej pępka.
Teraz siedzę w poczekalni u endokrynologa i wcale nie kopie. Za to mam jakiś ucisk w miednicy na dole że chodzę jak kaczka
Mój Maluszek raz kopie często i pół dnia go czuję, a są dni gdzie słabiej. Ostatnio jak mnie bolał brzuch i byłam w szpitalu to ustawiony był poprzecznie i tak dziwnie ruchy czułam tylko po bokach. Wczoraj z kolei na dole, a dziś od rana już powyżej pępka.
Teraz siedzę w poczekalni u endokrynologa i wcale nie kopie. Za to mam jakiś ucisk w miednicy na dole że chodzę jak kaczka
Gwiazda_237
Witam Patuska moja dzidzia kopie se jak chce a o godzinach jak pisałaś to wogole ma mnie w nosie hahha .Aczkolwiek potrafi nawet tak kopać ze szok a czasem wogole nie czuje .Ale jak jesten w kościele to mu się podoba i non stop kopie
Dziewczyny nie ma się co stresować spokojnie ; ) Ja mam łożysko na przedniej ścianie i czuje ruchy wiec dajcie dzieci czasem dzień lenia zrobić
Napisane na GT-I9505 w Forum BabyBoom
Dziewczyny nie ma się co stresować spokojnie ; ) Ja mam łożysko na przedniej ścianie i czuje ruchy wiec dajcie dzieci czasem dzień lenia zrobić
Gwiazda powiem Ci ze tez myślałam że moje roba co chcą. I fakt robią i kopia kiedy chcą nawet w nocy. Ale w momencie kiedy położna kazała liczyć ruchy w szpitalu sobie myślę przecież moje w tych godzinach nie kopia. I się pomyliłam... bo kopia...były dni ze mocno czasami słabo...albo ruchów było mniej niż przy pojedynczej ciąży ale w danych godzinach były. Skoro w szpitalu kazali to jednak coś w tym musi być. Ale wiadomo każde dziecko ma swój wypracowany rytm. Jedne jak w książce a drugie ma gdzieś normy czy naukowe stwierdzenia [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2]
fazerkamm
Madziolina z pewnością tak było, za to Juniorek nadrabia za starszego brata
Gwiazda_237
Juz kiedyś właśnie pisałaś o tych godzinach i nic ale ba szczęście czuje ruchy zresztą mój krasnoludek kopie w najmniej oczekiwanych momentach ale jeszcze jutro spróbuję tak policzyć jakbpisalas może coś się uda Wiesz nie zaprzeczam Twojej teorii ale po prostu czuje moja dzidzie inaczej ale sprawdzęGwiazda powiem Ci ze tez myślałam że moje roba co chcą. I fakt robią i kopia kiedy chcą nawet w nocy. Ale w momencie kiedy położna kazała liczyć ruchy w szpitalu sobie myślę przecież moje w tych godzinach nie kopia. I się pomyliłam... bo kopia...były dni ze mocno czasami słabo...albo ruchów było mniej niż przy pojedynczej ciąży ale w danych godzinach były. Skoro w szpitalu kazali to jednak coś w tym musi być. Ale wiadomo każde dziecko ma swój wypracowany rytm. Jedne jak w książce a drugie ma gdzieś normy czy naukowe stwierdzenia [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2]
Gwiazda_237
Mówisz ze brzuszek sie rusza a ja starsza reaguje ?Madziolina z pewnością tak było, za to Juniorek nadrabia za starszego brata
reklama
iwonaimaja
Wychodzę do domu
W szpitalu kazali liczyć ruchy minimum 10 na godzinę np. 8-9, 18-19
W szpitalu kazali liczyć ruchy minimum 10 na godzinę np. 8-9, 18-19