reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Teoria nie jest moja tylko szpitalna [emoji6]

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Jakbym miała teraz liczyć ruchy i mieć ich ileś tam na godzine to był chyba osiwiała, bo czasem małego czuję ledwo ledwo tak samo jak większość z was, która się stresuje bo nie czuję maleństwa wyraźnie.

Ostatnia edycja:
Hejka :)

Gwiazda - haha, w kościele mówisz, podoba się albo i nie i dlatego kopie :D

Ja byłabym skłonna bardziej do teorii przedstawionej przez Needi czy Fazerkam, te 10 ruchów na 12 godzin, a Madziolina też ma rację, przecież rzeczywiście dzieci śpią ok 15 godzin(?) to kiedy to tyle kopać?

Co lekarz to inna teoria.

Patuska, to u mnie nie kopie tak jak Ty piszesz, w konkretnych godzinach? Nigdy! Fakt w momencie aktywności będzie z 10 ruchów, aż chyba sprawdzę tak, jak Ty piszesz, ale już się boję, że tych ruchów nie będzie. Mój ginekolog poleca Metodę Cardiff co do liczenia ruchów i ona rzeczywiście jest od 29 tygodnia ciąży. Dostałam już nawet od niego tabelę, by nanosić ilość ruchów. Z Mikołajem też liczyłam tą metodą. Brak ruchów w ogóle to już zupełnie inna sprawa, dobrze, że są.

Flammie - mój lekarz też mówi, ważne, że ruchy są, na liczenie przyjdzie czas. U mnie na usg połówkowym też się ruszała, a ja nie czułam nic.

hej Dziewczyny!

Ja od rana latam i wszystko załatwiam, ale już wróciłam z ZUSu :)
Co do ruchów małej to wiem o której ma swoje godzinki a tak ogólnie to gdzieś puknie, stuknie w ciche godziny.

Wiecie jaki jest teraz mój największy grzech ciążowy ? Na tony mogę jeść kiełbaskę smażoną z musztardą !! :D masakra do lipca +30kg jak nic :D

Iwona- super, że już do domku!

A ja wam powiem jedno. Jeszcze wszystkie będziemy mieć serdecznie dość tych kopniakow... jeszcze miesiąc a zaczniemy skarżyć się na bóle żeber pęcherza szyjki wszystkiego... od tych kopniakow... [emoji4][emoji4][emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

A ja wam powiem jedno. Jeszcze wszystkie będziemy mieć serdecznie dość tych kopniakow... jeszcze miesiąc a zaczniemy skarżyć się na bóle żeber pęcherza szyjki wszystkiego... od tych kopniakow... [emoji4][emoji4][emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Oj napewno [emoji2] juz teraz jak czasem kopnie to łzy w oczach .., [emoji173]️

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest dobrze i powiedział, że mogę lecieć samolotem. Lecę w czwartek prawie na miesiąc :)

Do góry