reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Teoria nie jest moja tylko szpitalna [emoji6]

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Jakbym miała teraz liczyć ruchy i mieć ich ileś tam na godzine to był chyba osiwiała, bo czasem małego czuję ledwo ledwo tak samo jak większość z was, która się stresuje bo nie czuję maleństwa wyraźnie.

Ostatnia edycja:
Hejka :)

Gwiazda - haha, w kościele mówisz, podoba się albo i nie i dlatego kopie :D

Ja byłabym skłonna bardziej do teorii przedstawionej przez Needi czy Fazerkam, te 10 ruchów na 12 godzin, a Madziolina też ma rację, przecież rzeczywiście dzieci śpią ok 15 godzin(?) to kiedy to tyle kopać?

Co lekarz to inna teoria.

Patuska, to u mnie nie kopie tak jak Ty piszesz, w konkretnych godzinach? Nigdy! Fakt w momencie aktywności będzie z 10 ruchów, aż chyba sprawdzę tak, jak Ty piszesz, ale już się boję, że tych ruchów nie będzie. Mój ginekolog poleca Metodę Cardiff co do liczenia ruchów i ona rzeczywiście jest od 29 tygodnia ciąży. Dostałam już nawet od niego tabelę, by nanosić ilość ruchów. Z Mikołajem też liczyłam tą metodą. Brak ruchów w ogóle to już zupełnie inna sprawa, dobrze, że są.

Flammie - mój lekarz też mówi, ważne, że ruchy są, na liczenie przyjdzie czas. U mnie na usg połówkowym też się ruszała, a ja nie czułam nic.

hej Dziewczyny!

Ja od rana latam i wszystko załatwiam, ale już wróciłam z ZUSu :)
Co do ruchów małej to wiem o której ma swoje godzinki a tak ogólnie to gdzieś puknie, stuknie w ciche godziny.

Wiecie jaki jest teraz mój największy grzech ciążowy ? Na tony mogę jeść kiełbaskę smażoną z musztardą !! :D masakra do lipca +30kg jak nic :D

Iwona- super, że już do domku!

A ja wam powiem jedno. Jeszcze wszystkie będziemy mieć serdecznie dość tych kopniakow... jeszcze miesiąc a zaczniemy skarżyć się na bóle żeber pęcherza szyjki wszystkiego... od tych kopniakow... [emoji4][emoji4][emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

A ja wam powiem jedno. Jeszcze wszystkie będziemy mieć serdecznie dość tych kopniakow... jeszcze miesiąc a zaczniemy skarżyć się na bóle żeber pęcherza szyjki wszystkiego... od tych kopniakow... [emoji4][emoji4][emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Oj napewno [emoji2] juz teraz jak czasem kopnie to łzy w oczach .., [emoji173]️

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest dobrze i powiedział, że mogę lecieć samolotem. Lecę w czwartek prawie na miesiąc :)

Do góry