reklama
Dopiero się witam dzisiaj bo zalatany dzień miałam. Od rana kilka spraw załatwiliśmy z M a potem spedzilam jakieś 2 godz w poczekalni u endokrynologa. Myslalam że sfiksuje już...☺bylo tyle ludzi że szok normalnie. Brakowało miejsc siedzących i akurat zauważyłam że jak kobieta w ciąży stała to ktoś zawsze ustępował miejsca. Ale ja niestety też spotkałam się z brakiem życzliwości w wielu miejscach niestety...
Co do ruchów to mój gin mówił że na razie nie ma potrzeby liczenia ruchów ale powiedział że jak rano się przebudze to liczyć ruchy i na 10 można przestać i wystarczy na dzień. Piszecie że liczy się w ciągu aktywnej godziny żeby bylo 10 ruchów, ale zauważyłam że aktywność mojego Malucha się zmienia nie są to stałe pory więc ciężko mi tak liczyć. Na razie póki czuje chociaż kilka ruchów w ciągu dnia to nie panikuje. Chociaż ostatnio cały dzień była cisza to już wariowałam...ehhh... Tyle powodów do myślenia i wątpliwości że tak do końca już będzie.☺ ja jeszcze z tych co się wszystkim martwią i zastanawiają czy na pewno jest wszystko w porządku itd ☺☺☺
Co do ruchów to mój gin mówił że na razie nie ma potrzeby liczenia ruchów ale powiedział że jak rano się przebudze to liczyć ruchy i na 10 można przestać i wystarczy na dzień. Piszecie że liczy się w ciągu aktywnej godziny żeby bylo 10 ruchów, ale zauważyłam że aktywność mojego Malucha się zmienia nie są to stałe pory więc ciężko mi tak liczyć. Na razie póki czuje chociaż kilka ruchów w ciągu dnia to nie panikuje. Chociaż ostatnio cały dzień była cisza to już wariowałam...ehhh... Tyle powodów do myślenia i wątpliwości że tak do końca już będzie.☺ ja jeszcze z tych co się wszystkim martwią i zastanawiają czy na pewno jest wszystko w porządku itd ☺☺☺
Gwiazda_237
Fanka BB :)
A ja się pochwale na życzliwość wczoraj jechałam autobusem to dwie Panie chciały mi ustąpić miejsca i kobieta w żabce chciała mnie przepuścić ale u lekarza nigdy się to nie zdarza ; (
Napisane na GT-I9505 w Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9505 w Forum BabyBoom
Aga30+
Jeszcze nikt mi nie ustąpił, a trochę tych kolejek było. Widzieli brzuch ale nie robiło to na nich żadnego wrażenia. Nawet nie liczę że ktoś ustąpi.No właśnie lekarz chyba sobie przekombinował że jakby od skurczy szyjka zaczęła się skracać to ta luteina wyhamuje ale jak dla mnie to raczej gruba przesada, z córką też miałam bardzo szybko skurcze i to takie które pisały się na KTG nawet do 40 i nic się nie działo, siedziała do 42 tc
Pytanie tylko czy jak mu powiem że nie stosuje nie uzna że niemam zaufania do niego.
Oj mój też chrapie, ale wystarczy że dziobne go pod żebra i się przekręci na bok i się ucisza, dodatkowo jeszcze gada przez sen
Dobrze byłoby jednak odwiedzić lekarza bo jest to nie tylko uciążliwe dla Ciebie ale mąż nawet o tym nie wiedząc się nie wysypia,w skrajnych przypadkach może dojść do bezdechu.
Co do liczby ruchów to mi też kazali i w szpitalu i lekarz liczyć od 29 tc. chyba dwa razy na dobe przez godzinę, a ja mam ciąże podwyższonego ryzyka.
mój lekarz mówi że dziecko tak samo jak dorosły ma lepsze i gorsze dni, jeżeli ruchy się pojawiają a ja nie czuje niepokojących objawów to niema co panikować.
Ja mam łożysko na przedniej ścianie więc jak tylko sobie pływa to go nie czuje, musi solidnie walnąć.
stwierdził też że warto obserwować swoje emocje, większość kobiet podświadomie wyczuje że dziecku coś złego się dzieje,i ja myślę że coś w tym jest.
Tak się zastanawiam czy w waszym otoczeniu też panuje totalna ignorancja
Przepuścił Was ktoś w kolejce? Ustąpił miejsca?
Bo ja mam wrażenie że ludzie celowo olewają ciężarne, tak jakby to była jakaś fanaberia, tak trudno pojąć ze ciężko jest ustać w jadącym tramwaju lub busie, lub kilometrowej kolejce na poczcie
Niewiem może ja jestem przewrażliwona.
paula_dabro
Paula dabro a pierwsza kropka na pewno zielona? Nie miałaś zielonej bielizny?
A dzidzia sie coś kolwiek odzywa?
Czop to raczej za mało śluzu. ..
Juz sama nie wiem wydawało mi sie ze ma delikatnie zielony kolor. Ech moze mi sie wydawało...bede obserwować a we wtorek wizyta wiec na pewno o tym pogadam z lekarzem.
Ja uprzejmości doznałam raz w wielki czwartek w kościele Pani poprosiła pozostałe zeby zrobiły mi miejsce w ławeczce wiec sie scisnely i miałam gdzie siedzieć i bardzo mi było mi miło bo msza trwała ok 2h jeszcze na koniec mnie wycałowała i życzyła wszystkiego dobrego i duzo zdrowia co mnie bardzo zaskoczyło, ok 50 lat mogła mieć ta kobieta i w Wielkanoc na mszy na 6 jakaś pani ustępowała miejsca teściowej ale teść posadził tam mnie. W sumie tyle. Dzisiaj w pepco stałam w kolejce i nic a brzuszek widoczny bo kurtka rozpięta ;-)
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
LuckyJuly2016
Miałam ostatnio "przyjemność" skosztować "życzliwości" dla ciężarnych będąc w urzędzie, grzecznie czekałam na swoją kolej i kiedy ta przyszła to Pan w sile wieku który przyszedł pare minut wcześniej prawie staranował mnie i mój brzuch (juz nie taki mały i bezproblemowo widoczny) w drzwiach wpychając sie przede mnie. A dodam ze po mnie było w kolejce jeszcze kilka osób które tak jak ja grzecznie czekały na swoją kolej. Pan był oburzony kiedy zwróciłam mu uwagę ze każdy musi poczekac
LuckyJuly2016
A i mój Synek chyba lubi sobie tak nocą poszaleć bo dziś tez teraz kopie jak szalony a Mąż dziś sam sie przeniósł do drugiego pokoju bo chciał żebym sie wysłała... On chrapie (nawet z drugiego pokoju słyszę) a ja niestety nie śpię.
Jutro usg, zobaczę mojego łobuza [emoji7][emoji5]
Czy wy tez nie możecie sie doczekać aż pociechy bedą juz z wami? [emoji5]
Jutro usg, zobaczę mojego łobuza [emoji7][emoji5]
Czy wy tez nie możecie sie doczekać aż pociechy bedą juz z wami? [emoji5]
Needi
Cześć dziewczyny
Noc paskudna bo Martynka cały czas się budziła:'( jak nie będzie chciała iść dziś na drzemkę to sama pójdę;-)
Ja też nie mogę się doczekać aż się Maja urodzi. Obiecałam sobie że podczas tego porodu będę aktywna i będę chodzić i kucać żeby szybciej poszło chociaż pierwszy i tak nie był taki zły.
Ale się boję że nie dam sobie z dwójką rady. Jak będę na początku Maję werandować jak Martynka będzie chciała na dwór? Ehh
Julka udanej zabawy i szczęścia na nowej drodze życia :-*
Noc paskudna bo Martynka cały czas się budziła:'( jak nie będzie chciała iść dziś na drzemkę to sama pójdę;-)
Ja też nie mogę się doczekać aż się Maja urodzi. Obiecałam sobie że podczas tego porodu będę aktywna i będę chodzić i kucać żeby szybciej poszło chociaż pierwszy i tak nie był taki zły.
Ale się boję że nie dam sobie z dwójką rady. Jak będę na początku Maję werandować jak Martynka będzie chciała na dwór? Ehh
Julka udanej zabawy i szczęścia na nowej drodze życia :-*
paula_dabro
Hejka
Ja nie moge sie doczekać i to bardzo bardzo tym bardziej ze zawsze marzyłam o dzidziusiu no i juz blizej niż dalej :-)
Miłego dnia i duzo słońca bo u mnie zapowiada sie ponuro :-(
Ja nie moge sie doczekać i to bardzo bardzo tym bardziej ze zawsze marzyłam o dzidziusiu no i juz blizej niż dalej :-)
reklama
Needi
Hejka
Teraz to już szybko zleci ;-)