reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Julka - kamień z serca!

dziewczyny a czy Wy już miałyście to badanie obciążenia glukozą? Dużo się naczytałam jakiś traumatycznych przeżyć w związku z tym badaniem, piciem glukozy i trzema wkłuciami... :(
trauma jest dla tych co nie tolerują słodkich płynów. Nade mną pielegniarka stała jak piłam taki miałam odruch wymiotny ;) Nie wiem jak jest ogólnie przyjęte, ale trzy wkłucia są chyba tylko dla grupy ryzyka albo kiedy wynik glukozy był niepokojący. Tak to chyba są tylko dwa. Przed wypiciem i jakiś czas po. Ja miałam trzy bo mam i grupę ryzyka i wynika był tuz za normą. I u mnei była masakra bo tylko w jednym miejscu mozna mi krew pobierać więc 2i 3 wkłucie było już wbijaniem się w siniaka

trauma jest dla tych co nie tolerują słodkich płynów. Nade mną pielegniarka stała jak piłam taki miałam odruch wymiotny ;) Nie wiem jak jest ogólnie przyjęte, ale trzy wkłucia są chyba tylko dla grupy ryzyka albo kiedy wynik glukozy był niepokojący. Tak to chyba są tylko dwa. Przed wypiciem i jakiś czas po. Ja miałam trzy bo mam i grupę ryzyka i wynika był tuz za normą. I u mnei była masakra bo tylko w jednym miejscu mozna mi krew pobierać więc 2i 3 wkłucie było już wbijaniem się w siniaka

lekarz mi zlecił badanie po 2godzinach więc wyczytałam w internecie, że te dwie godziny oznaczają trzy wkłucia a w grupie ryzyka nie jestem... hmm.. no ale skoro trzeba to trzeba;/

Julka - kamień z serca!

dziewczyny a czy Wy już miałyście to badanie obciążenia glukozą? Dużo się naczytałam jakiś traumatycznych przeżyć w związku z tym badaniem, piciem glukozy i trzema wkłuciami... :(
Ja już po teście obciążenia glukoza robiłam go w 9 tc przy nudnościach i wyniotach, ale udało się to wypić i nie zwrócić. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę dlatego już na początku ciąży to badanie. Ja miałam te 3 kłucie na czczo po godzinie i po dwóch. Normalnie jest na czczo i po dwóch godzinach.

reklama
Do góry