reklama
trauma jest dla tych co nie tolerują słodkich płynów. Nade mną pielegniarka stała jak piłam taki miałam odruch wymiotny Nie wiem jak jest ogólnie przyjęte, ale trzy wkłucia są chyba tylko dla grupy ryzyka albo kiedy wynik glukozy był niepokojący. Tak to chyba są tylko dwa. Przed wypiciem i jakiś czas po. Ja miałam trzy bo mam i grupę ryzyka i wynika był tuz za normą. I u mnei była masakra bo tylko w jednym miejscu mozna mi krew pobierać więc 2i 3 wkłucie było już wbijaniem się w siniakaJulka - kamień z serca!
dziewczyny a czy Wy już miałyście to badanie obciążenia glukozą? Dużo się naczytałam jakiś traumatycznych przeżyć w związku z tym badaniem, piciem glukozy i trzema wkłuciami...
Jolcia_
Fanka BB :)
Już nie... tylko popołudniu jeden raz...nie ma kataru ani kaszlu... dziwne to :/Jolcia zdrówka dla Ami a ma jesxze gorączkę?
Dziekujemy wszystkim za życzenia zdrowia
trauma jest dla tych co nie tolerują słodkich płynów. Nade mną pielegniarka stała jak piłam taki miałam odruch wymiotny Nie wiem jak jest ogólnie przyjęte, ale trzy wkłucia są chyba tylko dla grupy ryzyka albo kiedy wynik glukozy był niepokojący. Tak to chyba są tylko dwa. Przed wypiciem i jakiś czas po. Ja miałam trzy bo mam i grupę ryzyka i wynika był tuz za normą. I u mnei była masakra bo tylko w jednym miejscu mozna mi krew pobierać więc 2i 3 wkłucie było już wbijaniem się w siniaka
lekarz mi zlecił badanie po 2godzinach więc wyczytałam w internecie, że te dwie godziny oznaczają trzy wkłucia a w grupie ryzyka nie jestem... hmm.. no ale skoro trzeba to trzeba;/
Jolcia_
Ja już po teście obciążenia glukoza robiłam go w 9 tc przy nudnościach i wyniotach, ale udało się to wypić i nie zwrócić. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę dlatego już na początku ciąży to badanie. Ja miałam te 3 kłucie na czczo po godzinie i po dwóch. Normalnie jest na czczo i po dwóch godzinach.Julka - kamień z serca!
dziewczyny a czy Wy już miałyście to badanie obciążenia glukozą? Dużo się naczytałam jakiś traumatycznych przeżyć w związku z tym badaniem, piciem glukozy i trzema wkłuciami...
madziolina_p
Dla mnie ten płyn do wypicia to nic strasznego potem można się złe czuć. Ja jeszcze w tej ciazy nie miałam
Jolcia_
Ami ma 23 miesiące, co do zablokowania to już 5 mamy... Amelka z tych szybko zabójcych i bez objawówTo dobrze może tylko stan podgoraczkowy a ile dokładnie ma lat? może zęby piątki jej idą?
Jolcia_
Masz badanie 2 pkt? Jeśli tak to 3 razy pobierają krew.lekarz mi zlecił badanie po 2godzinach więc wyczytałam w internecie, że te dwie godziny oznaczają trzy wkłucia a w grupie ryzyka nie jestem... hmm.. no ale skoro trzeba to trzeba;/
A który tc?
reklama
Aga30+
Chłopczyk? To fajnie. Masz już córki, bo ja mam już 2 a ta będzie 3 [emoji6]ja usłyszałam ,że chłopiec, ale zaraz się obrócił, POstanowiłam tej wersji się trzymać