reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jejku jak wy mało przytyłyscie. Ja już 8 kg wychodzi że 2 kg miesięcznie. Chyba jeszcze norma ;)

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
a ja myślałam że ja mam najwięcej bo 5+

my już po dentyście i jest płacz do kina nie idziemy ząb nie zrobiony już nie wiem jak do niej podejść zęby ma okropne i nic do niej nie dociera

reklama
Mi lekarz mówił że w 1 trymestrze nie powinno się przytyć więcej niż 3 kg

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Iwona35 hahahahahaha :D
Ja tez teraz przepadam za pomidorami i ziemniakami i fasolą! Nalogowo jem tez lody :D Najlepiej jak jest fasola z sosem pomidorowym z tluczonymi ziemniakami, a na deser lody :p Mogłabym jeść to codziennie :) odrzuciło mnie tylko od ryb i kurczaka, a reszta smakuje mi tak jak przed ciążą. Odstawiłam tylko pączki i maslanke, bo miałam po nich takie wymioty, że masakra :/
A ja uwielbiam fasolkę ale szparagowa:)
Chociaż ostatnio mama jasia uhotowala i też był pyszny
Jak rusze na wieś w moje 10 rzędów truskawek... to nikt i nic mnie nie powstrzyma
Blagaaaaaaaam;)
No na sama myśl mi język ucieka;)

Kocham truskawki.
Zwłaszcza takie świeże z twarogiem bądź na kanapkę.

Jejku jak wy mało przytyłyscie. Ja już 8 kg wychodzi że 2 kg miesięcznie. Chyba jeszcze norma ;)

Aga ja przed ciążą zajadałąm się słodkim, naprawdę chyba już faza nałogu a w momencie kiedy zaszliśmy odrzuciło mnie kompletnie i chyba mój organizm mi za to dziękuje:) Jem też inaczej bo częściej i mniej, więc jakoś mi się zrównoważyło

a ja myślałam że ja mam najwięcej bo 5+

my już po dentyście i jest płacz do kina nie idziemy ząb nie zrobiony już nie wiem jak do niej podejść zęby ma okropne i nic do niej nie dociera
Nie pomogę bo moja 14 latka do tej pory przy pobraniu krwi musi być trzymana przez 2 pielęgniarki i mnie i to już i tak sukces bo kiedyś to najpierw musielismy ją ścigać po gabinecie

U mnie diety rozwaliły całą przemianę. Przed ciążą uważałam co jem i jadłam mniej niż powinnam bo organizm przyzwyczaił się do małej liczby kalorii bardzo tego żałuję. A w ciąży jem regularnie i tyle kcal co powinna jeść kobieta w ciąży. Niestety mój organizm odkłada sobie teraz ten nadmiar.

U mnie diety rozwaliły całą przemianę. Przed ciążą uważałam co jem i jadłam mniej niż powinnam bo organizm przyzwyczaił się do małej liczby kalorii bardzo tego żałuję. A w ciąży jem regularnie i tyle kcal co powinna jeść kobieta w ciąży. Niestety mój organizm odkłada sobie teraz ten nadmiar.

Przy jednej i drugiej córce przytyłam 9 kg przez całą ciąże, więc po porodzie wracałam dość szybko do dawnej wagi, dla mnie na całe szczęście bo od tego zamiłowania do słodkości mam nadwagę ;)

reklama
Ja ciągle na słodkie mam ochotę ( wlasnie zjadlam dwa pączki), kiszonek częściej niż przed ciążą nie jem i w ogóle mnie nie ciagnie.

Spodni ciążowych jeszcze nie kupiłam, na razie chodzę w rajstopach grubych ciążowych i jak jest mróz to zakladam jeszcze leginsy, ale pewnie jedna para spodni by mi się przydała. .

Ja przytyłam 2kg, mam wrażenie, że biodra mi się bardziej zaokraglily no i brzuszek nie duży ale widoczny z obcislych ciuszkach. Jem raczej podobnie jak przed ciążą tylko, że od siedzenia w domu dużo częściej no i po godzinie, dwóch od zjedzenia już mi burczy w brzuchu..
Nie wiem która pisała o truskawkach ale ja również mam na nie cały czas ochote i ostatnio codziennie blenduje mrożone z jogurtem naturalnym i mlekiem :) Pomaga na zaparcia :)

Do góry