reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
ogólnie szkoda, że to nie jest sezon pomidorowy bo mnie własnie do pomidorów ciągnie najbardziej a teraz są takie mało smaczne, soki pomidorowe to pije non stop (polecam paniom skarżącym się na zaparcia)

Ja przy pierwszym dziecku też myślałam o jakimś poradniku, ale żaden nie był wystarczająco sensowny. W końcu nic nie kupiłam a i tak wszelkie wątpliwości rozwiewa się w internecie albo z pomocą innych mam czy lekarza.

Ja książki mam...ale jakoś nie korzystałam. Ale debiutujące mamy :D może sie przydać,choć tak naprawdę wiele rzeczy robi sie instynktownie....
Ja miałam książki 3 ale jakoś nie przypadły mi do gustu...
I leżały w kącie. Potem pozyczylam bratoweej.
Ale faktycznie życie pokazuje coś innego.
Pamiętam jak malutka miała z miesiąc może mniej... nakarmikam ja,ponosilam az jej się pięknie odbije i położyłam ja a ona jak nie rzygnela to byłam w szoku ile ona zjadła mleczka...ja w strachu ze sie zahlysnie,dziecko w płacz i bądź tu mądra...
A wyszło później ze miałam zbyt dużo pokarmu,który praktycznie lal mi się sam mloda nie musiała ssać...
Wzięłam więc laktator i szciagalam ten nadal pokarmu a potem mloda ssala spokojnie nie lykajac miedzy czasie powietrza.
Polecam H&M, z innymi nie mam takiego doswiadczenia :) No i najlepiej zamawiac przez internet ( dla mnie przynajmniej ).

U nas nawet badan moczu sie nie robi ;) Rety, jakie sa roznice w roznych krajach. Mnie kazano przyjsc z probka moczu, a jakze... Po czym pielegniarka wyjela taki paskowy tescik, jakie sa do kupienia w aptece... No i na tej podstawie okreslila, czy jest ok... :rolleyes2:
Ja zamowilam jakies w h&m czekam na dostawe.

Ja przy pierwszym dziecku też myślałam o jakimś poradniku, ale żaden nie był wystarczająco sensowny. W końcu nic nie kupiłam a i tak wszelkie wątpliwości rozwiewa się w internecie albo z pomocą innych mam czy lekarza.
ja jedynie zaprenumerowałam "mamo to ja" fajne bo podzilone na działy i było i o ciązy i noworodku i mojej 4latce. A przy okazji prenumeraty wygrałam wtedy laktator avent, wtedy dość drogi nie wiem jak teraz i kilka buteleczek pasujących do niego:)

ogólnie szkoda, że to nie jest sezon pomidorowy bo mnie własnie do pomidorów ciągnie najbardziej a teraz są takie mało smaczne, soki pomidorowe to pije non stop (polecam paniom skarżącym się na zaparcia)
A ja mam smaka na truskawki[emoji7]

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Iwona35 hahahahahaha :D
Ja tez teraz przepadam za pomidorami i ziemniakami i fasolą! Nalogowo jem tez lody :D Najlepiej jak jest fasola z sosem pomidorowym z tluczonymi ziemniakami, a na deser lody :p Mogłabym jeść to codziennie :) odrzuciło mnie tylko od ryb i kurczaka, a reszta smakuje mi tak jak przed ciążą. Odstawiłam tylko pączki i maslanke, bo miałam po nich takie wymioty, że masakra :/

reklama
Do góry