reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Widzę, że temat wagi jest na tapecie. Ja przytyłam 2 kg i bardzo mi z tym źle, bo zawsze byłam szczupła, a teraz czuję się po prostu grubawa. W poprzedniej ciąży też tak miałam i dopiero jak pojawił się brzuch to mi przeszło.

Venice już to kiedyś pisałam, ale w poprzedniej ciąży byłam dokładnie w tej samej sytuacji co Ty. Zdecydowałam się wówczas na amniopunkcję, bo nie wytrzymałabym w niepewności do końca ciąży. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz będzie dobra.

reklama
a ja myślałam że ja mam najwięcej bo 5+

my już po dentyście i jest płacz do kina nie idziemy ząb nie zrobiony już nie wiem jak do niej podejść zęby ma okropne i nic do niej nie dociera
Iwona a może spróbujcie gazem rozweselajacym...u nas po 2 wizytach z tym gazem odblokowala się i dalej poszło gładko.
Ale dużo zależy też od dentysty czy ma podejście do dziecka.
Nie pomogę bo moja 14 latka do tej pory przy pobraniu krwi musi być trzymana przez 2 pielęgniarki i mnie i to już i tak sukces bo kiedyś to najpierw musielismy ją ścigać po gabinecie
U nas przy pobraniu krwi sprawdza się telefon z puszczona bajka kraina lodu;)

zielona ja włąsnie w H&M kupiłam legginsy i dzinsy ze streczem oczywiście ciązowe i to wszystko bo tuniki i bluzki to miały taką kiepską jakość zwłaszcza w porównaniu do ich ceny,że stwierdziłam,że po prostu kupie w innym sklepie tuniczki zwyczajnie rozmiar większe

Odnosze podobne wrazenie... Generalnie lubie HM za ceny, zwlaszcza te wyprzedazowe.. I dostepnosc, bo wiekszosc ciuchow zamiawam w sieci ( tak u nas lepiej, mieszkamy na wsi ). Ale jest jedno ale - te ciuchy czesto maja bardzo ograniczona zywotnosc. Szybko sie niszcza, kiedys po jednym praniu sukienka nie nadawala sie do uzytku. Ale nie majac zbyt duzych oczekiwan, to stosunek jakosci do ceny jest okay.. :) Kupilam np.dzinsy/legginsy ciazowe za..rownowartosc 65 zlotych...

przynajmniej jesteśmy niedrogie:D

Tak :D Wczoraj jadlam nudle z dzemem truskawkowym ;) , zeby zdusic mdlosci.

A ja uwielbiam fasolkę ale szparagowa:)
Chociaż ostatnio mama jasia uhotowala i też był pyszny

Blagaaaaaaaam;)
No na sama myśl mi język ucieka;)

Kocham truskawki.
Zwłaszcza takie świeże z twarogiem bądź na kanapkę.

Z twarogiem ??:eek::-D nigdy nie slyszalam, ze tak mozna :)

Mamawiki, my tez mamy wlasne truskawki :) Trzy metry od domu, ale w tym roku bylo ich niewiele i przez lodowate lato, dojrzaly dopiero...pod koniec lipca :errr:

Ewjaa, oj takiego polskiego paczka to rowniez bym zjadla... Najlepiej takiego wielkiego, z kremem adwokatowym...ojjjjjjjjjjjjjjj...:surprised: Musze zamowic paczke z Polski! :)

Kitty89, ja tez w rajtuzach, ale dlatego, ze ja niewiele wychodze z domu.. Spodnie mam, ale jeszcze w nich nie chodzilam, tylko wypralam. Dresy tez musze kupic.. I pizamy. Bo do tej pory wszystkie...poprzecinalam w pasie...:zawstydzona/y::sorry2:

Odnosze podobne wrazenie... Generalnie lubie HM za ceny, zwlaszcza te wyprzedazowe.. I dostepnosc, bo wiekszosc ciuchow zamiawam w sieci ( tak u nas lepiej, mieszkamy na wsi ). Ale jest jedno ale - te ciuchy czesto maja bardzo ograniczona zywotnosc. Szybko sie niszcza, kiedys po jednym praniu sukienka nie nadawala sie do uzytku. Ale nie majac zbyt duzych oczekiwan, to stosunek jakosci do ceny jest okay.. :) Kupilam np.dzinsy/legginsy ciazowe za..rownowartosc 65 zlotych...

Mamawiki, my tez mamy wlasne truskawki :) Trzy metry od domu, ale w tym roku bylo ich niewiele i przez lodowate lato, dojrzaly dopiero...pod koniec lipca :errr:

Ewjaa, oj takiego polskiego paczka to rowniez bym zjadla... Najlepiej takiego wielkiego, z kremem adwokatowym...ojjjjjjjjjjjjjjj...:surprised: Musze zamowic paczke z Polski! :)

Kitty89, ja tez w rajtuzach, ale dlatego, ze ja niewiele wychodze z domu.. Spodnie mam, ale jeszcze w nich nie chodzilam, tylko wypralam. Dresy tez musze kupic.. I pizamy. Bo do tej pory wszystkie...poprzecinalam w pasie...:zawstydzona/y::sorry2:
Dziewczynki niedługo tłusty czwartek , ja Wam chyba napiekę tych pączków i powysyłam tak mi Was szkoda:D a swoje to swoje;)

:
Można i to ma różne sposoby.
Najczęściej jem tak że kładę biały ser na kanapce a na to kroję truskawki palce lizać
Albo rozrabiam ser/ twaróg z jogurtem cukrem i wrzucam zmiażdżone truskawczki i to na kanapkę albo zawijam w naleśniki i polewam musem ze świeżych truskawk.
Kocham swojskie bułeczki drożdżowe z truskawkami i pierożki polane jogurtem:)
Ciasto lane z truskawkami no pycha:)

MI jedyne dżinsy które spodobały się w H&M (naocznie nie przez neta) niestety kosztowały ponad 200 zl, już kupiłam no bo co poradzę. MOże sklep był tylko taki ograniczony a H&M ma lepszą ofertę gdzieś indziej, nie wiem, tam mi się nic specjalnie nie podobało :(

Iwona35, juz wielokrotnie sie przekonalam, ze po przeliczeniu, u nas ciuchy z HM sa po prostu tansze, niz w Polsce :eek: Inna sprawa, ze patrze przewaznie na towary przecenione, teraz jest np.mnostwo ciazowych bluzek za rownowartosc 35 zlotych...

Dziewczynki niedługo tłusty czwartek , ja Wam chyba napiekę tych pączków i powysyłam tak mi Was szkoda:D a swoje to swoje;)

Kochana, ozloce Cie :tak: To kiedy podac Ci adres do wysylki ? :-D :p
Obslinilam sie tylko.. Nie dosc, zem glodna, to jeszcze chcesz mi domowe paczki wysyslac... :D

reklama
Hope, tak, jesteśmy sami, w izolatce.

Mieliśmy rentgen i usg. Zapalenia płuc nie ma, ślad płynu w opłucnej. Nadal nie wiedzą, co mu jest, crp z dziś 20, a jak się przyjmowaliśmy było 10... tydzień brania antybiotyków i 2 razy wzrosło... zalamka...

Do góry