reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Jejku jak wy mało przytyłyscie. Ja już 8 kg wychodzi że 2 kg miesięcznie. Chyba jeszcze norma ;)

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
a ja myślałam że ja mam najwięcej bo 5+

my już po dentyście i jest płacz do kina nie idziemy ząb nie zrobiony już nie wiem jak do niej podejść zęby ma okropne i nic do niej nie dociera

reklama
Mi lekarz mówił że w 1 trymestrze nie powinno się przytyć więcej niż 3 kg

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Iwona35 hahahahahaha :D
Ja tez teraz przepadam za pomidorami i ziemniakami i fasolą! Nalogowo jem tez lody :D Najlepiej jak jest fasola z sosem pomidorowym z tluczonymi ziemniakami, a na deser lody :p Mogłabym jeść to codziennie :) odrzuciło mnie tylko od ryb i kurczaka, a reszta smakuje mi tak jak przed ciążą. Odstawiłam tylko pączki i maslanke, bo miałam po nich takie wymioty, że masakra :/
A ja uwielbiam fasolkę ale szparagowa:)
Chociaż ostatnio mama jasia uhotowala i też był pyszny
Jak rusze na wieś w moje 10 rzędów truskawek... to nikt i nic mnie nie powstrzyma
Blagaaaaaaaam;)
No na sama myśl mi język ucieka;)

Kocham truskawki.
Zwłaszcza takie świeże z twarogiem bądź na kanapkę.

Jejku jak wy mało przytyłyscie. Ja już 8 kg wychodzi że 2 kg miesięcznie. Chyba jeszcze norma ;)

Aga ja przed ciążą zajadałąm się słodkim, naprawdę chyba już faza nałogu a w momencie kiedy zaszliśmy odrzuciło mnie kompletnie i chyba mój organizm mi za to dziękuje:) Jem też inaczej bo częściej i mniej, więc jakoś mi się zrównoważyło

a ja myślałam że ja mam najwięcej bo 5+

my już po dentyście i jest płacz do kina nie idziemy ząb nie zrobiony już nie wiem jak do niej podejść zęby ma okropne i nic do niej nie dociera
Nie pomogę bo moja 14 latka do tej pory przy pobraniu krwi musi być trzymana przez 2 pielęgniarki i mnie i to już i tak sukces bo kiedyś to najpierw musielismy ją ścigać po gabinecie

U mnie diety rozwaliły całą przemianę. Przed ciążą uważałam co jem i jadłam mniej niż powinnam bo organizm przyzwyczaił się do małej liczby kalorii bardzo tego żałuję. A w ciąży jem regularnie i tyle kcal co powinna jeść kobieta w ciąży. Niestety mój organizm odkłada sobie teraz ten nadmiar.

U mnie diety rozwaliły całą przemianę. Przed ciążą uważałam co jem i jadłam mniej niż powinnam bo organizm przyzwyczaił się do małej liczby kalorii bardzo tego żałuję. A w ciąży jem regularnie i tyle kcal co powinna jeść kobieta w ciąży. Niestety mój organizm odkłada sobie teraz ten nadmiar.

Przy jednej i drugiej córce przytyłam 9 kg przez całą ciąże, więc po porodzie wracałam dość szybko do dawnej wagi, dla mnie na całe szczęście bo od tego zamiłowania do słodkości mam nadwagę ;)

reklama
Ja ciągle na słodkie mam ochotę ( wlasnie zjadlam dwa pączki), kiszonek częściej niż przed ciążą nie jem i w ogóle mnie nie ciagnie.

Spodni ciążowych jeszcze nie kupiłam, na razie chodzę w rajstopach grubych ciążowych i jak jest mróz to zakladam jeszcze leginsy, ale pewnie jedna para spodni by mi się przydała. .

Ja przytyłam 2kg, mam wrażenie, że biodra mi się bardziej zaokraglily no i brzuszek nie duży ale widoczny z obcislych ciuszkach. Jem raczej podobnie jak przed ciążą tylko, że od siedzenia w domu dużo częściej no i po godzinie, dwóch od zjedzenia już mi burczy w brzuchu..
Nie wiem która pisała o truskawkach ale ja również mam na nie cały czas ochote i ostatnio codziennie blenduje mrożone z jogurtem naturalnym i mlekiem :) Pomaga na zaparcia :)

Do góry