reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Venicee, nie dziwię się, że skoczyło Ci ciśnienie i wiem, że trudno się mówi, ale wierzę, że wszystko jest w porządku i nie ma powodu do aż tak wielkich obaw - zwłaszcza, że mówiłaś, że na USG wszystko wyszło dobrze. Mocno tulę i trzymam kciuki, żebyś spokojnie dotrwała do jutra i wróciła od lekarza duuuuużo spokojniejsza.

Słusznie ktoś wczoraj tu napisał, że z jednej strony wszystkie badania do jakich mamy dostęp są wspaniałe, ale z drugiej mogą być źródłem mega stresu. Bo sama widzę u siebie, że jak mam u jednego malucha przezierność pod górną granicą normy (ale wciąż w normie), to wróciłam spanikowana i rozhisteryzowana, że na pewno coś jest nie tak mimo, że lekarz mówił, że jest OK i ryzyko jest ocenione na niskie (w tym jest takie samo dla tego z mniejszą, jak i tego z większą przeziernością).

Jolcia - sto lat dla Amelki! :)

Ale NIE MOZE byc calkiem okay w Twoim wieku, bo juz wyjsciowo masz podwyzszone ryzyko, masz ponad 35 lat, wynika ze spisu!
Wiec naturalnym jest, ze musisz skonsultowC sie z lekarzem. Malo tego, kiedys wszystkim kobietom po 35 rz.zalecano badania prenatalne ( te inwazyjne, nie mowie o jakichs tam probkach krwi ).

U nas nadal wszystkim po 35.rz. Oferuje sie albo amniopunkcje, albo test Nifty - tylko, ze w Polsce on kosztuje 2500 zl.

Wspomnisz jutro moje slowa :D A teraz wrzuc na luz ;) Nie wiesz, czym sa prawdziwe problemy w ciazy, kochana :)
Och tu to musze sie odezwac... akurat Venicee to chyba jedyna z nas dokładnie wie jakie sa problemy w ciazy.. przeszla bardzo duzo, nie tylko w tej ciazy....

Zielona_stokrotka- u Was nie ma zalecen? Przepraszam ale widocznie nie doczytałam to z kad jesteś? To chyba kazdy wie ze w ciazy powinno sie pic duzo wody ogolnie powinno sie duzo pic.Mocz mi wyszedl zly dlatego mialam zle wyniki- ale teraz pije wiecej wiec mam nadzieje ze w lutym wyniki beda lepsze.

2nn33e3kniygf89u.png
To nie prawda. Naczytalam się, że koniecznie trzeba dużo pić i wymuszałam w siebie te 2 litry. Mój gin zabronił mi pić bo organizm nie radził sobie z nadmiarem wody. Powiedział, że mam pić tylko jak będzie mnie suszyć. Zrobiłam tak jak kazał i do końca ciąży miałam spokój.

reklama
Do góry