margerrita
Fanka BB :)
dodzwonilam sie do Warszawy. mam juz umowiona pierwsza wizyte, bilet kupiony. dzis tez umowilam sie na usg na piatek. piatunio wspanialy. juz sie nie moge doczekac i przebieram nozkami.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Och tu to musze sie odezwac... akurat Venicee to chyba jedyna z nas dokładnie wie jakie sa problemy w ciazy.. przeszla bardzo duzo, nie tylko w tej ciazy....Ale NIE MOZE byc calkiem okay w Twoim wieku, bo juz wyjsciowo masz podwyzszone ryzyko, masz ponad 35 lat, wynika ze spisu!
Wiec naturalnym jest, ze musisz skonsultowC sie z lekarzem. Malo tego, kiedys wszystkim kobietom po 35 rz.zalecano badania prenatalne ( te inwazyjne, nie mowie o jakichs tam probkach krwi ).
U nas nadal wszystkim po 35.rz. Oferuje sie albo amniopunkcje, albo test Nifty - tylko, ze w Polsce on kosztuje 2500 zl.
Wspomnisz jutro moje slowa A teraz wrzuc na luz Nie wiesz, czym sa prawdziwe problemy w ciazy, kochana
To nie prawda. Naczytalam się, że koniecznie trzeba dużo pić i wymuszałam w siebie te 2 litry. Mój gin zabronił mi pić bo organizm nie radził sobie z nadmiarem wody. Powiedział, że mam pić tylko jak będzie mnie suszyć. Zrobiłam tak jak kazał i do końca ciąży miałam spokój.Zielona_stokrotka- u Was nie ma zalecen? Przepraszam ale widocznie nie doczytałam to z kad jesteś? To chyba kazdy wie ze w ciazy powinno sie pic duzo wody ogolnie powinno sie duzo pic.Mocz mi wyszedl zly dlatego mialam zle wyniki- ale teraz pije wiecej wiec mam nadzieje ze w lutym wyniki beda lepsze.