reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

ojejjj tez nie dobrze jak nie pijesz wodyyyy ja pilam duzo mniej wczesniej i mialam dlatego zle wyniki...

Ale kiepskie wyniki pod jakim wzgledem ?! U nas nawet nie ma zalecen takich, zeby duzo pic :)

A co do ruchow, mnie sie czasami wydaje, ze juz cos czuje :D Baaardzo delikatnie, kiedy leze lub jestem w pozycji polezacej.. I jestem w zasadzie niemal pewna, ze to Maluszek :)
Ale to moja kolejna ciaza.

reklama
nie no ja tez farbowalam ostatnio wlosy 3 miesiace temu balam sie wczesniej...ale pytalam wielu fryzjerów- i jesli fryzjer zastosuje farbe bez amoniaku to nic nie zaszkodzi malentwu- wiec jutro ide :)

ruda@91- ja tez jestem w 1 ciazy:) a juz duzy masz brzuszek? mi gin powiedzial ze przy mojej wadze i wzroscie...tak ok 20tygodnia mnie wysadzi i poczuje ruchy:)juz sie doczekac nie moge bycia duzą:)
Nie mam dużego brzucha, ale już się trochę zaokrąglił :)

Zielona_stokrotka- u Was nie ma zalecen? Przepraszam ale widocznie nie doczytałam to z kad jesteś? To chyba kazdy wie ze w ciazy powinno sie pic duzo wody ogolnie powinno sie duzo pic.Mocz mi wyszedl zly dlatego mialam zle wyniki- ale teraz pije wiecej wiec mam nadzieje ze w lutym wyniki beda lepsze.

2nn33e3kniygf89u.png

agnesdem u mnie wszystko będzie szybko wózek łóżeczko i torba do szpitala bo mam padaczkę i jak w maju czerwcu przyjdą upały może być źle bo tak na mnie działają dlatego położna powiedziała ze mam zacząć od 20 tyg ciąży chodzić do szkoły rodzenia ;) wiec juz nie długo ;) ale ty spokojnie możesz iść kwiecień maj ;)

Nawet najzdrowsza zielona herbatka, nie nawodni organizmu tak jak woda. I nie chodzi tylko o to, byś nie była spragniona. Wody potrzebuje także twoje dziecko, aby mogło się dobrze rozwijać.

Dlaczego w ciąży woda jest taka ważna?
Woda ma duże znaczenie dla dobrego funkcjonowania całego organizmu. Odpowiednie nawodnienie zapewnia dobre samopoczucie mamie i zdrowy rozwój dziecku:
  • Wpływa na właściwy rozwój tkanek dziecka;
  • Osłabia nieprzyjemne ciążowe dolegliwości, poranne nudności,wymioty, zaparcia;
  • Reguluje ciśnienie tętnicze krwi (m.in. zapobiega powstawaniu żylaków) i temperaturę ciała;
  • Pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn, usuwa zbędne produkty przemiany materii;
  • Przyspiesza trawienie. Na pewno dbasz teraz o to, by odżywiać się zdrowo, jesz dużo warzyw, ciemnego pieczywa, owoców, które zawierają błonnik, bo to
    a wtedy powinnaś więcej pić;
  • Dostarcza składników mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, sodu) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu;
  • Sprzyja utrzymaniu właściwej masy ciała
    bo nie zawiera kalorii;Poprawia samopoczucie. Niedobór wody może objawiać się zmęczeniem, zawrotami głowy, osłabioną koncentracją, kłopotami z pamięcią, bólami głowy

@malinka1984, kciuki dalej masz, duzo zdrowka dla synka

@kitty89, ja usmiercalam storczyki ale zmienilam sposob ich podlewania i teraz jest lepiej. wlewam wode, ktora stoi 1,5h czasem dobe do pelna a potem wylewam, podlewam raz na miesiac, wtykam takie patyczki nawozowe i jest dobrze :D

@Iwona35, czasem w kilkudziesieciu stronach potem ciezko cos znalezc, ale dla mnie pisz gdzie ci wygodnie :D wazne, ze jestes z nami

@mamawiki32, czesto o tym mysle, ze kiedys ciaze i porody byly jak z innego swiata, ciekawe jak to bedzie wygladalo jak nasze dzieci bede kiedys rodzicami

@Kamcia2810, a probowalas jesc banany na noc, podobno zawieraja jakies skladniki po ktorych sie lepie spi kobietom w ciazy :)

@fazerkamm, ale fajowi tesciowe, milo, ze dostalas prezent od nich

@Zielona_stokrotka Dania, mnie też jeszcze tam nie bylo ;) a ciaze podobnie chyba w Uk sie prowadzi, ja jednak wole nadgorliwosc naszej sluzby zdrowia.

@sarka2016 niestety nie pomoge, zeby myje bez problemu

@iwonaimaja, moge zapytac a dlaczego Lilianke rodzilas w 35, dlaczego byla z wami tylko jeden dzien, jak nie chces to nie odpowiadaj.

@agnesdem, ja zamówiłam za 245zl. jutro przyjdzie to sie wypowiem, ale chyba, jeszcze moge miec problem by tetno zlapac, co?
odnośnie farbowania, to wlasnie niby lepiej nie w pierwszym trymestrze oraz wybierac farby bez amoniaku, ale opinie sa rozne. ja odpuszczam farbowanie w ciazy, co tam. bede piekna po porodzie :D
ja pije ok 1,5 litra wody dziennie.

@Kkasiulka, biedactwo, ale dobrze, ze masz kogos kto sie profesjonalnie toba zajmie. aby bylo lepiej, nie gorzej.

@AniaFania, utulaj przyjaciólkę.

@jolcia- czyli jestes ta mlodsza :) ale to musialo byc zaskoczenia dla rodzicow. i ze tez lekarze, tetna dwoch plodow nie wysluchali

@Venicee*, buziaki, przytulam. stres nic ci nie pomorze. aby to nie bylo nic powaznego.

@ruda@91, jeszcze wczesnie na pierwsze ruchy, ale wlasnie od takich bulgotan sie zaczyna :D
ooo a duzo pijecie w ciagu dnia? w sumie powinno sie wypijać 1,5l wody- hmm nie jest to łatwe;)

reklama
Do góry