reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Venicee, nie dziwię się, że skoczyło Ci ciśnienie i wiem, że trudno się mówi, ale wierzę, że wszystko jest w porządku i nie ma powodu do aż tak wielkich obaw - zwłaszcza, że mówiłaś, że na USG wszystko wyszło dobrze. Mocno tulę i trzymam kciuki, żebyś spokojnie dotrwała do jutra i wróciła od lekarza duuuuużo spokojniejsza.

Słusznie ktoś wczoraj tu napisał, że z jednej strony wszystkie badania do jakich mamy dostęp są wspaniałe, ale z drugiej mogą być źródłem mega stresu. Bo sama widzę u siebie, że jak mam u jednego malucha przezierność pod górną granicą normy (ale wciąż w normie), to wróciłam spanikowana i rozhisteryzowana, że na pewno coś jest nie tak mimo, że lekarz mówił, że jest OK i ryzyko jest ocenione na niskie (w tym jest takie samo dla tego z mniejszą, jak i tego z większą przeziernością).

Jolcia - sto lat dla Amelki! :)

Ale NIE MOZE byc calkiem okay w Twoim wieku, bo juz wyjsciowo masz podwyzszone ryzyko, masz ponad 35 lat, wynika ze spisu!
Wiec naturalnym jest, ze musisz skonsultowC sie z lekarzem. Malo tego, kiedys wszystkim kobietom po 35 rz.zalecano badania prenatalne ( te inwazyjne, nie mowie o jakichs tam probkach krwi ).

U nas nadal wszystkim po 35.rz. Oferuje sie albo amniopunkcje, albo test Nifty - tylko, ze w Polsce on kosztuje 2500 zl.

Wspomnisz jutro moje slowa :D A teraz wrzuc na luz ;) Nie wiesz, czym sa prawdziwe problemy w ciazy, kochana :)
Och tu to musze sie odezwac... akurat Venicee to chyba jedyna z nas dokładnie wie jakie sa problemy w ciazy.. przeszla bardzo duzo, nie tylko w tej ciazy....

Zielona_stokrotka- u Was nie ma zalecen? Przepraszam ale widocznie nie doczytałam to z kad jesteś? To chyba kazdy wie ze w ciazy powinno sie pic duzo wody ogolnie powinno sie duzo pic.Mocz mi wyszedl zly dlatego mialam zle wyniki- ale teraz pije wiecej wiec mam nadzieje ze w lutym wyniki beda lepsze.

2nn33e3kniygf89u.png
To nie prawda. Naczytalam się, że koniecznie trzeba dużo pić i wymuszałam w siebie te 2 litry. Mój gin zabronił mi pić bo organizm nie radził sobie z nadmiarem wody. Powiedział, że mam pić tylko jak będzie mnie suszyć. Zrobiłam tak jak kazał i do końca ciąży miałam spokój.

reklama
Do góry