reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Doris, kurcze, ja miałam z ciśnieniem problemy w ciąży z Nikodemem, dlatego też miałam cc.
Julita, to też nie za ciekawie :/
Kitty, smaruję, oliwką. Smarowałam różnymi specyfikami i w jednej ciąży rozstępów nie miałam,a w drugiej tak. Słyszałam, że zwykła oliwka najlepsza.

A ja nie lubię zup :(

witajcie. Ja dziś powiedziałam w pracy i wszystko OK. Juz nawet mam zastępstwo w razie w także fajnie :) a teraz po tym tygodniowym l4 mam takie zaległości, że szkoda gadać...

Niestety jeśli ma się popękać to rozstępy się pojawią mimo smarowania najlepszymi specyfikami, moja koleżanka całą ciąże smarowała się jakimiś cudami za duże pieniądze i w dzień porodu popękał jej brzuch i to bardzo...
Ja codziennie się smaruję dwa razy dziennie rano i wieczorem i w ciąży z Ami też się smarowałam specjalnymi kremami na rozstępy i niestety w dzień przed porodem nad pępkiem pojawił mi się jeden mały rozstęp :(

Lila, no ja zobazcze co ten holter pokaże, bo u mnie jakoś dziwnie z tym ciśnieniem. Rano 150/102 szok, potem spadło i było na granicy 140/90 a teraz 106/55. Nie wiem czy jak jest nadciśnienie to są takie wahania? Jak to u Ciebie wyglądało?
Fazerkamm, dziękuję za dopisanie do listy :-)
Julka89, ja bałam siętej rozmowy w pracy ale nie było źle. Od świąt jestem już na L4
Jolcia, mnie też dziś mdlilo rano i oczywiście obejmowałam kibelek po umyciu zębów. A już myślałam, że się skończyło. Dobrze, że Tobie trochę przechodzi. Jeśli chodzi o rozstępy mi się porobiły mega na biodrach w okolicach 9 miesiąca w pierwszej ciąży, smarowałam się i nic to nie dało.
Kitty89, ja nie miałam nigdy problemów z ciśnieniem ale coś mnie tknęło dwa dni temu, żeby mierzyć ze względu na bóle głowy i jednak wyszło, że coś jest na rzeczy. Zobaczymy co ten Holter wykaże.
Agnesdem, gołąbki!!! Mniam, u mnie dziś krupnik teściowa ugotowała, bo przyjechała na parę dni a potem zjemy pizzę z...Biedronki :-)
A teraz własnie najadłam się kapusty kiszonej :-)
MalinowaMarta, Margeritta, Dariazgr, Venicee, Biapl, Kamcia2810, Julita1212, MamaWiki, AniaFania, Malinka, Ruda, Mendoza, Jilcia, IwonaiMaja, Gwiazda 237, Dornia, Hope, Sarka, Ewel, Justa, Olciak, PannaMigotka, BęlkitnaOrchidea, i Reszta nie wymienionych Mamuś...pozdrawiam Was Kochane!

Margerrita, nie mów, że w CZD Was tak załatwili... My stali pacjenci tam, ogólnie cenię tamtejszych lekarzy, dużo nam pomogli.

Mi 3 rozstępy wyszły na dupsku pod sam koniec i po porodzie. Przyznaje, że tam najmniej się smarowalam. Brzuch i piersi ok :)

Dwa lata temu o godz. 18 zostałam mamą ale zleciało...

U mnie dzisiaj kaczka <3 a co do rozstępów, ja się smaruje oliwką. U mnie w rodzinie każda kobietka się nią smarowala i wszystkie uniknely rozstępów :-)

Doris nie podoba mi się Twoje ciśnienie, ciekawa jestem co ten holter wykaże. Wylądowałam na patologii z takim ciśnieniem. Tylko ja do tego jeszcze miałam obrzęki. Trzymam kciuki za niskie pomiary.

reklama
Mamawiki, a w którym tygodniu ciąży> Bo przeczytałam, że to nadciśnienie indukowane ciążą pojawia się dopiero po 20 tyg ciązy a ja dopiero zaczęłam 15 tydzień. Zobaczymy, o 19 mam Holtera zakładanego a teraz mam ciśnienie mierzone przed chwilą 126/78 a godzinę temu niższe

Do góry