reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witajcie

Gołąbki, gadać mi tu szybko, która wspomniała o gołąbkach !!!! Ale mam smak na gołąbki!!!!
Odnośnie słodyczy jak na początku ciąży mogłyby dla mnie nie istnieć tak teraz lubię i już mnie nie mdli. Choć mogłoby mdlić to nie jadłabym ich aż tyle :-D.
Tzn kontroluję się, ale ciągnie mnie coraz częściej

Margeriita - Witam Ciebie, przykro mi z powodu Twoich przeżyć, teraz musi być dobrze, nie ma innej opcji :tak:.
Jolcia cudne bransoletki, podziwiam za cierpliwość :-) :)

U mnie już dzień dziecka się skończył, mąż wrócił do pracy więc sama muszę odwozić dziewczynki czyli witaj wstawanie o 5. Jeszcze ja pół biedy, tylko dzieciów szkoda zrywać 5,40 :no2:. Tylko aby tą nieszczęsna zimę przetrwać. Wiosna i latem się zdecydowanie łatwiej wstaję :tak:.

reklama
MamaWiki - dzięki! Ja będę tam pierwszy raz, o ile wszystko się poukłada. Ale te pączki muszę sprobować!!
Agnesdam - jeśli lekarz tak mówi, tzn, ze jest ok! On na usg widzi. Ja myślałam, że własnie pytasz o takie usg, że to usg to prenatalne. Właśnie o takie usg mi chodziło, że to każdy lekarz robi ok. 12 tygodnia. Także, jeśli u Ciebie wsio ok to nie ma co robić więcej :)
Margerrita - :)

Hope, masz rację. Ta pora roku do najlepszych nie należy jak dla mnie. I to poranne wstawanie, zwłaszcza u Ciebie! A ja na swoje narzekam :)

Buziaki! Lecę coś ogarnąć!

A ja dziś mam pomidorowa i chyba zrobię nalesniki . Ogólnie mam nie dobór cukru hipoglokemie i juz jak mi w samej surowicy wychodzi źle to już wiem że będzie kiepsko a najgorsze ze mogła bym spać 24/24 jakaś tragedia jak mam coś zrobić to wogole na dodatek mam dziś kiepskie ciśnienie jak na mnie 100/60 i puls 85 a zawsze mam kolo 100 wiec bardzo źle się czuje aż boję się wizyty u lekarza .Bo znając życie przy moim szczęściu dostane skierowanie do szpitala bo tam zrobią wszelkie badania . Jakoś się strasznie stresuje . Oczywiście dam znać co i jak . Ale przynajmniej wyniki z moczu są ok wiec się ciesze ;) ble do 16:30 dziewczynki .:* Tym co chore zdrówka życzę. Ja od początku ciąży nie przytylam wiec dobrze ;) chodź w sumie jem mało ale się zmuszam; )

Hej
Ja dziś od rana w stresie bo miałam ciśnienie 150/102, wczoraj i przedwczoraj jak zaczęłam mierzyć ciśnienie, bo mnie głowa bolała to było w granicach 140/90. Dzwoniłam do gina, kazał mi zrobić dodatkowe badania krwi i dziś o 19 założą mi Holtera ciśnieniowego na 24h. I kolejne 150 zł w plecy, bo w przychodni na NFZ termin na kwiecień a odpłatnie (60 zł) termin na 27 stycznia.
I następne zmartwienie.

A ja dziś mam pomidorowa i chyba zrobię nalesniki . Ogólnie mam nie dobór cukru hipoglokemie i juz jak mi w samej surowicy wychodzi źle to już wiem że będzie kiepsko a najgorsze ze mogła bym spać 24/24 jakaś tragedia jak mam coś zrobić to wogole na dodatek mam dziś kiepskie ciśnienie jak na mnie 100/60 i puls 85 a zawsze mam kolo 100 wiec bardzo źle się czuje aż boję się wizyty u lekarza .Bo znając życie przy moim szczęściu dostane skierowanie do szpitala bo tam zrobią wszelkie badania . Jakoś się strasznie stresuje . Oczywiście dam znać co i jak . Ale przynajmniej wyniki z moczu są ok wiec się ciesze ;) ble do 16:30 dziewczynki .:* Tym co chore zdrówka życzę. Ja od początku ciąży nie przytylam wiec dobrze ;) chodź w sumie jem mało ale się zmuszam; )
Eh.... ja za dużo cukru Ty za mało.... szkoda, że nie da się połączyć sił ;) chętnie bym oddała trochę cukru....

ale Wy mnie katujecie ;) pizza, naleśniki, gołąbki, słodycze ;)

Jolcia z chęcią trochę przyjmę bo spanie 24/24 nie jest mile ;) a co do jedzenia to cie rozumie zjadła byś a nie możesz ; ( współczuję

reklama
Eh.... ja za dużo cukru Ty za mało.... szkoda, że nie da się połączyć sił ;) chętnie bym oddała trochę cukru....

ale Wy mnie katujecie ;) pizza, naleśniki, gołąbki, słodycze ;)
Jolcia nie mam może tak jak Ty ale ja mam problemy z moim zoladkiem tzn mam refleks i wielu rzeczy nie mogę jeść tj. Np kapusty ani kiszonej ani gotowanej. Pieczonego ani zmazonego absolutnie nie zjem żadnych ostrych przypraw. Więc ja np w MD nic bym nie zjadła o pizzy mogę pomarzyć. Nie wspominając o paczkach czy ciastach z kremami.
Żadnych napoi gazowanych.

Do góry