reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jolcia to dziwne z tym kiwi... moj kuzyn ktory ma cukrzyce mowil mi kiedyś ze kiwi to jest ktory nie podnosi cukru we krwi i dlatego moze jesc do bolu.. banan to wiadomo ze nie wolno...

Agnesdem u mnie zupa pieczarkowa ♥♥

Margerrita tak mialam w pierwszej ciazy bo mlody wzial + po tatusiu..
Tak czytam ze przez lekarzy stracilas synka to mi slina na jezyk same epitety przynosi :( kurka co za lekarze :( lekarze przyznali sie chociaz do bledu?

Golabki bede robic jakos teraz na tygodniu bo pokupowalam składniki :)

Hope u mnie tez koniec laby.. choc maz jest tako kochany ze mlodemu śniadanie w domu naszykuje, drugie do przedszkola.. moje zadanie to jest wstac ubrac się, dac mlodemu ciuchy do ubrania i Go odprowadzic ale i tak jest mi ciezko podniesc sie z lozka..

Doris oby bylo dobrze!

reklama
fazerka ale z cukrzycą to bardzo różnie bywa jednym coś podnosi cukier innym nie.... ja w ogóle nie mogę niczego z pszenną mąką, a moja koleżanka je biały chleb i jej cukier jest ok :) cukrzyca to taka oszustka... czasem zjem coś i cukier ok, a za dwa dni zjem to samo coś i cukier w kosmos :|

Hej dziewczyny,
Dzieki wam problem z objadem znów się sam rozwiązał, narobilyscie mi ochote na nalesniki z serem, lecę zaraz do sklepu po ser i mleko :)
Ja również jem dużo zup, staram sie codziennie zjeść chociaż talerz z dużą ilością warzyw, do tego pije miód z cytryną i odpukać narazie przeziębienie sie mnie nie tyka :)

Doris trzymam kciuki żeby było dobrze, ja cisnienie podwyższone miałam tylko raz na wizycie u gina ale było to przed usg w 12 tyg i lecialam szybko na 3 pietro wiec pewnie przez stres bo zazwyczaj mam niskie

Gwiazda trzymam kciuki aby obyło sie bez szpitala
Mamawiki super ze wyjazd sie udał ;)
Agnesdem ja nie robiłam testu PAPPA, usg wyszlo bardzo dobrze
Kamcia ja wczoraj nie robiłam obiadu tylko zamówiliśmy z mężem pizze :D z szynka, rukola i mozarella :)

Dziewczyny czy smarujecie już czymś brzuszki aby uniknąć w przyszłości rozstępów???

Kitty 89 ja smaruje bio oil ale jest drogi i nie starcza na długo wiec planuje kupic palmers. Słyszałam tez ze zwykła oliwka dla dzieci działa podobnie :)

@fazerkamm kiedys wam opisze na zakmnietym. miałam przebłysk, że chciałam ich podać do sądu, tylko mój mąż bardzo tego nie chciał. A żadna kasa nie wróci jego życia i taką podjęliśmy decyzję. zbieram się by do nich kiedyś list napisać, bo pewnie nikt się nie poczuwa do żadnej odpowiedzialności.

@kitty89 odnośnie preparatów na rozstępy i wogole kosmtyków to ja podczytuje - http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html - nie żebym w 100% się stosowała, bo z chusteczek nawilżanych nigdy bym nie zrezygnowała

Dariazgr, Jolcia, Margerrita dziekuje za odpowiedź, ja wieczorem smaruje Palmersem a na rano kupiłam sobie z Ziaji balsam, też zastanawiałam sie nad bio oilem ale cena mnie odstrasza i chyba wypróbuję olej kokosowy :)

Ja w poprzednirj ciazy od poczatku smarowalam codziennie a nawet 2 razy dziennie Bio i nic to nie dalo...moj Ginek powiedzial,ze jesli mA sie sklonnosci genetyczne Do rozstepow to zadne smarowanie nic nie da,wiec tym razem sobie daruje ten trud ;)...zostane Lwica tygrysica i juz :)...moja Mama na rozstepy a Siostra nie na Ani jednego Ale to Siostra przyrodnia :)

ja ogolnie zawsze sie smaruje cala wiec teraz tym bardzij smaruje sie balsamem naturalnym- slicznie pachnie..nie ma jakis dziwnych rzeczy w sobie ale niedługo kupie sobie balsam na rozstępy żeby zapobiec temu to zacznę sie wcześniej smarować..Wiecie co ja mysle to nie chodzi o genetyke bo mojej kolezanki mama jest grubiutka i ma rozstepy a jej corka nie ma ani jednego i jest po ciazy ale smarowala sie caly czas brzuszek,biust specjalnymi kremami masowala sie do tego delikatnie i nie ma nic...wiec mysle ze warto zainwestowac w kremy niektorym pomoga niektorym nie ale warto sprobowac:) Ja n apewno kupie tylko sie zastanawiam od kiedy w sumie sie powinno stosowac?Niektorzy mowiac ze po zakonczeniu 3 miesiaca?

reklama
Do góry