reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć kochane :) Znowu dwa dni nie zaglądałam i ledwo nadrobiłam :D Ja też dzisiaj jadłam gołąbki!! Pyyycha!! Tyle, że sama nigdy nie robiłam i to były słoikowe od teściowej. I na naleśniki z serem też mi narobiłyście ochoty, ale mój synek ma alergię na mleko a mój małż na dania bezmięsne, więc raczej nie zrobię :(
My teraz w weekend w podróży i niestety było fatalnie. W aucie odezwała mi się choroba lokomocyjna z dzieciństwa poprawiona nudnościami ciążowymi, a na promie myślałam, że umrę - a naprawdę prawie wcale nie bujało :( Mój M stwierdził, że to ostatni raz jak przyjechaliśmy razem :( A do tego mały ma kaszelek. Specjalnie przed wyjazdem poszliśmy do pediatry na przegląd na wszelki wypadek i było ok, a tu dwa dni później już maskara. Jak nie pomoże to, co mamy w apteczce, to trzeba będzie szukać lekarza na miejscu. A wszyscy tu strasznie narzekają na poziom leczenia w porównaniu do Pl. Przepraszam, że znowu tylko o sobie, ale jak długo nie zaglądam, to potem nie pamiętam co komu napisać.
Jolcia, bransoletka genialna! Nie pomyślałabym, że to można samemu zrobić.
Biapl, Twój synek ma na imię Kian? To polskie imię? Oryginalnie :) Lubię tak!
Doris, współczuję problemów z ciśnieniem. Masakra ;(
Margeritta, jakie przeżycia za Tobą :( Teraz już może być tylko lepiej...&&&&
Reszta, pozdrawiam cieplutko :) :)

reklama
@malinka1984, a wy lezeliscie w Czd? Z mieszkiem spędziłam tam 37 dni. Cudowni lekarze. Gdybyśmy byli w Warszawie to byśmy napewno tam pojechali i napewno byłoby inaczej, byłoby inaczej gdybyśmy byli w jakimkolwiek innym szpitalu. Bylismy w Sosnowcu, jechaliśmy na urlop do Zakopanego w 4. Nie dojechaliśmy.

@"maryńka, milego świętowania. Sto lat dla tatusia ;). @mendoza a ty teraz to gdzie jesteś? Mieszkacie za granica? Czy to tylko wypad rodzinny? Zdrowka dla juniora!

Margerritta, my stali bywalcy Oddziału Chirurgii CZD niestety (a może stety bo tam wreszcie ktoś nie bał się zająć naszym przypadkiem)... W 2015 roku byliśmy tam co najmniej 5 razy jeśli dobrze pamiętam, z tego we wrześniu młody leżał ciurkiem prawie 3 tygodnie... personel super, jesteśmy bardzo zadowoleni z opieki, gdy tylko coś będzie się działo mamy tam prosto jechać i zawsze nas przyjmą :)

Po Twoim przypadku widać, że nie można odpuszczać i trzeba cisnac lekarzy, jeśli chodzi o zdrowie i życie dziecka...

reklama
Hej
Wróciłam od specjalisty od nadciśnienia, pani dr powiedziała, że to moje podwyższone ciśnienie może być od encortonu a to steryd, a sterydy podwyższają ciśnienie szczególnie przy długim braniu. Ja zaczęłam 15 tygodni temu aby zapobiec odrzuceniu zarodka przez mój organizm więc już biorę długo. Co prawda teraz ćwiartkę tabletki ale jednak. Byłam w gabinecie pół godziny, cały czas ciśnienie miałam prawidłowe, w granicach 120/80.
Mam założonego tego Holtera do jutra do 19, zobaczymy jakie ciśnienie wykaże rano, tzn ja tego nie zobaczę dopiero wieczorem na wydruku. W każdym razie jestem spokojniejsza. Steryd odstawiam w niedzielę. Póki co ciśnienie mam normalne, tzn. prawidłowe.

Do góry