reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
mnie też zaczęły męczyć wzdęcia niestety.... oby szybko minęły, jednak okres świąteczny nie sprzyja naszemu układowi trawiennemu ;) dziś zaczęłam 11 tudzien i jestwm bardzo szczęśliwa ;)

Anulka przykro mi, że tak się stresujesz i mam ogromną nadzieje, że niepotrzebnie. Trzymam kciuki, żeby wszystkie wyniki były dobre i żebyś jak nsjszybciej odetchnela z ulgą.

My dzisiaj spędziliśmy czas z moimi rodzicami i siostry rodzinkom a jutro teście i tomka rodzenstwo z rodzinami będą u nas- totalny młyn (razem z nami 23 osoby).

Moi nie wiedzą o ciąży, nawet nikt nie poruszył tego tematu więc i ja nie chwalilam sie :( Trochę mi smutno bo chciałam pochwalić się, ale wiem, że nie mogę.
Ciekawe czy jutro ktoś ze strony tomka zapyta...

Witam się świątecznie dziewczęta :)

Kamcia2810
Ciekawe dania na wigilię o których pisałaś wcześniej :) Przełamujesz standardy, to fajnie, coś inaczej :) A też przecież w klimacie postno-wigilijnym te dania.
A czemu nie mogłaś pochwalić się ciążą?

dietetyki studentka
Próbowałam wypełnić ankietę, ale niestety średnio jest zbudowana, gdyż jak ktoś nigdy nie spotkał się z pojęciem żywności funkcjonalnej (tak jak ja), to nie jest w stanie wypełnić części tej ankiety (zwłaszcza drugiej połowy).

Dornia i Anulka
Dziewczyny będzie dobrze! Nie znam się na interpretacji tych wyników, ale z tego co wyczytałam w literaturze ciążowej, to zdecydowana większość dzieci którym wychodzą takie wyniki rodzą się zdrowe, gdyż zdrowe płody też mogą wykazywać takie cechy. A co teraz dalej? Macie skierowanie na jakieś dodatkowe badania ze względu na taki wynik? Trzymam za Was mocno kciuki, wiem że Wam ciężko teraz bo się będziecie zamartwiać ale wierzę w to że będzie dobrze i tylko Was nastraszyły te badania.

_Ewelinka_
Super że dolegliwości mijają :) Ja teraz też czuję się lepiej, w zasadzie to w ogóle nie ciążowo :p Obyśmy wszystkie już tak miały!

fazerkamm, iwonaimaja, Julka89.89
To już pierwsze prezenty dla dzieciątek :) Super :)
My o ciąży już wcześniej powiedzieliśmy - rodzicom moim i męża - więc na prezenty świąteczne dostałam od teściowej kilka książek o ciąży i dzieciach :) Super, bardzo się cieszę, trafiony prezent :)

Julka89.89
Mi lekarz powiedział że w ciąży można brać Cholinex. Więc brałam. Trochę się zdziwiłam, no ale komu ufać jak nie lekarzowi.

A które z Was na święta dzielą się z rodzinami nowinką o ciąży? :)
My przed świętami powiedzieliśmy tylko rodzicom i rodzeństwu. Teraz w święta chwalimy się dalej, już końcówka trzeciego miesiąca, uznaliśmy że to dobry moment, poza tym i tak by coś podejrzewali przez to że nie napiję się winka :) Więc dziś powiedzieliśmy części rodziny, a jutro idziemy do reszty z dobrą nowiną.
A jak u Was?

Ja jeszcze narazie nie mowie, wie teść i moi rodzice, rodzeństwo i koleżanka w pracy a ciotka i dalszej rodziny jeszcze nic nie mówiliśmy. poczekam chyba jeszcze z tym chyba że samo cis wyjdzie ;)

My powiedzieliśmy rodzinie, wszyscy szczęśliwi, moja babcia szczególnie. Powiedziała ooo to musze jeszcze trochę pożyć żeby poznać kolejnego prawnuka. Okazuje się,że mojego brata żona też w ciąży termin miesiąc wcześniej więc mam nadzieję,że Święta w przyszłym roku z bilansem +2 nowych członków rodziny.
A co do jedzenia to wczoraj delikatnie pojadłam ale dzisiaj to przeszłam sama siebie. Teraz zdycham.

Witam się świątecznie dziewczęta :)

Kamcia2810
Ciekawe dania na wigilię o których pisałaś wcześniej :) Przełamujesz standardy, to fajnie, coś inaczej :) A też przecież w klimacie postno-wigilijnym te dania.
A czemu nie mogłaś pochwalić się ciążą?

Po poronieniu obiecałam sobie, że jak ktoś mnie nie zapyta to sama nie pochwalę się. Nie chcę zapeszać tak jak ostatnio.

reklama
Do góry