reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U mnie takie obzarstwo ze w koncu przytylam :p mam 1kg na plusie ;) wczoraj brzuch mnie bolal i juz chcialam dzwonić do lekarza ale pomyslalam ze pojade najpierw do domu (bo bylismy u tesciow) wezme magnez i jak nie przejdzie to zadzwonię... okazalo sie ze jak tylko weszlam do domu to przestalo mnie bolec.. ewidentnie przez pobyt u tesciow bolal mnie brzuch a to dlatego ze syn jest chory, nie je nic a Oni wiecznie gadali zeby jadl, mowilam kilka razy ze jak chce to zeby nie jadl nie musi, a Oni dalej swoje.. po jakims czasie Maks chciał ciasto wiec mu powiedzieliśmy ze trzeba najpierw cos zjesc zeby dostac ciacho.. wybrał jablko, zjadl kilka kawalkow i stwierdzil ze juz chce ciasto... zaczelo sie tłumaczenie ze nie taka byla umowa.. tesciowa stwierdzila ze przesadzamy, nie zwróciliśmy uwagi to kilka razy to powiedziala az ja sie odezwalam ze nie mozemy pozwolić zeby dziecko jadlo samo slodkie nawet domowe tym bardziej jak jest chore, w rezultacie tesciowa walnela focha, poplakala siei nie chciala wspolnego zdjecia na ktore wcześniej napierala zeby zrobic... jak tu mam lubić jezdzic do tesciow i czuc sie tam dobrze skoro mam wrazenie ze w ich oczach my caly czas zle wychowujemy naszego syna.... soorka dziewczyny ale musialam sie wygadac...

My juz wszystkim powiedzielismy, dzwonilam z życzeniami swiatecznymi i mowilam ze zyczenia od naszej czworki :D jedna ciocia w pierwszym momencie nie zaczaila o co chodzi hi hi :)

Iwona35 witaj :) jaka bedziesz miala różnice wieku?
To tak jak u nas rok temu....
W tym roku nie gościmy się z tesciami bo to podli ludzie....

reklama
Witajcie!

Ja również melduję się świątecznie.
Nasza wigilia jak zwykle u moich rodziców, na luziku.

Anulka, usg genetyczne robi się do 13tyg+6dni, czyli do końca 14-go. Ja będę miała w 13tyg+3dni.

Fazerka, współczuję klimatów z teściową. Czasem wypadałoby powiedzieć, że Ty musisz żyć z dzieckiem, które wychowała i też masz parę uwag (no chyba że nie masz :-)

Witaj Iwona! Ja też raczej seniorka, w styczniu skończę 34.

Dziewczyny mam taką ochotę na świeże oczyste pachnące slodziudkie truskawki takie mega wielkie cudnie pachnące....
Śnią mi się po nocach...aaaaaaaaaaaaaaa

mamawiki32
U mnie babcia ten sam tekst :p Ze to w takim razie musi jeszcze trochę pociągnąć:p Super że brat też będzie miał dziecko w tym samym wieku. Taka bliska rodzina, będą mogły się bawić.

Kamcia2810
W Twojej sytuacji rozumiem, czemu na razie nie chcesz mówić. Ale jeszcze trochę i już spokojnie będziesz mogła się chwalić. Czas najgorszego ryzyka już u nas lipcówek na szczęście już mija ufff.

Iwona35
Witaj :) To faktycznie spora różnica wieku, ale super że zdecydowaliście się na jeszcze jedno dzieciątko, że miałaś siłę i chęci :D My też byśmy chcieli trójeczkę ;) A jakiej płci są dzieciaki?

madziolina_p
No właśnie ta abstynencja nas ciężarne zawsze zdradza, czasem wcześniej niż byśmy chciały ;) To najgorsze właśnie. Jedyne co to jak ktoś jest kierowca to może na auto zwalić :p

Anulka<3
Dobrze, że już jesteś trochę spokojniejsza, ja wierzę że będzie u Ciebie wszystko ok. Daj znać jak będziesz miała wyniki testu Pappa.

fazerkamm
Ech ci teściowie, ale myślę że nie Ty jedna masz taki problem. Niektóre moje koleżanki na to samo się skarżą. Tak to już jest, że rodzice chcą trochę twardszą ręką wychowywać, bo w końcu nie można dać sobie wejść na głowę i trzeba być konsekwentnym, a babcie lubią rozpieszczać no i potem tak wychodzi...

julita1212
Przestań o truskawkach bo mi też się już chce :D Ja przez Was zawsze mam ochotę na to co piszecie :p Ostatnio któraś o lodach pisała i teraz mam cały zamrażalnik lodów :D

Kamejka na razie mam dwie córki i tak po cichu liczę na syna:) ale najważniejsze by dzieciątko było zdrowe. Zawsze chcieliśmy trójkę ale po drugim porodzie potrzebowałam naprawdę dużo czasu by go zapomnieć a później zaczęli mnie namawiać..mąż i starsza córka :)

hej :-)
jak ja Wam zazdroszczę Świat z rodziną i tego jedzenia mmm. My święta spędziliśmy sami w trójkę w Norwegii i razem z mężem postanowiliśmy, że nic nie szykujemy bo dla nas dwoje (córki nie liczę bo oba prawie nic nie je) nie opłaca się nic robić a później wyrzucać. Święta święta a dla nas to były dni jak każde inne :-( przykre...

Jak stoicie z wagą? ja zaczynałam 53,5kg a teraz ważę 51kg i jem dużo wręcz się napycham a waga nic do góry nie idzie.

fazerkamm nie przejmuj się tesciami. ja mam okropnych, jak z kawałów i mnóstwo łez prze teściowa wylalam. ..takie podłe babsko z niej.

iwona35 witaj. fajnie ze zdecydiwaliscie się na kolejne dzieciątko po takim długim czasie, dzieci podobno odmładzają :-)

anulka mam nadzieje, ze na kolejnym usg będzie juz kość nosowa....nie chce myśleć co teraz przeżywasz.

Tak czytam i widzę, że dość długo czekalyscie z powiedzeniem o ciąży...ja jak tylko zrobiłam test to od razu każdemu mówiłam. Tak się cieszyłam, że chciałam wykrzyczeć o tym całemu światu :-)

reklama
Kamejka ja jeszcze palilam więc na auto to już trudno zwalić.
Ewelina ja czekam ze względu na drugą ciążę która obumarla więc teraz się nie spieszę. Jeszcze najchętniej bym zrobiła przed sylwestrem beta hcg i sobie zobaczyła jak wzrasta to bym wiedziała czy jest ok, albo usg najlepiej... Ale wierzę że wszytko ok jest. Wg on zaczynam dziś 11 tydz

Do góry