reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam serdecznie. Troszkę Was poczytałam i chciałabym dołączyć. Jeśli nic się nie przesunie to będę lipcową mamą (28.lipca termin). Dwukrotnie rodziłam w 38 tyg, ciąży więc liczę,że się nie przesunie na sierpień :)
Jestem z tych "starszych" mam bo już mi stuknęło 35l i będę miała dość sporą różnicę wieku moich dzieci. Może zatem będę tą która czasami uspokoi ew. paniki dotyczące ciąż :)))

reklama
Iwona witaj

U mnie o ciąży wiedzą już wszyscy
Dzisiaj idziemy na obiad do szwagierki i będą dwie ciężarne ja i dziewczyna z terminem na luty
Ja jakoś źle znoszę te święta boli mnie brzuch a nawet teraz mnie boli jak na @

Witam się serdecznie, :-)

Mam nadzieję, że miło spędziłyście święta :-) Z bliskimi, rodziną, przyjaciółmi, pełne uśmiechu i spokoju.

Moja Wigilia - po raz pierwszy u mnie, w nowym domu - była miła, rodzinna i wesoła :-) Dzieciaki szczęśliwe i zadowolone z prezentów :-)
Dziś też mam gości, rodzina męża...... czeka mnie trochę sprzątania i szykowania, bo będą pewnie łazić po całym domu..... na szczęście to tylko takie ogólne ogarnięcie :-) A jedzonko mam, więc powinno łatwo pójść to szykowanie ;-)

Gorzej, bo mój żołądek szwankuje, coś jakby jelitówka.... :-( Boli, nie bardzo mi po drodze z jedzeniem....łłeeee..... a tu taaakie pyszności.....

Miłego dnia brzuchatki :-)

U nas też było miło, Wigilia u nas, wczoraj u moich rodziców, a dziś jedziemy do męża rodziców, a wieczorem ze znajomymi się spotykamy. U nas jeszcze nic nikt nie wie,ale znajomi na pewno się dowiedzą bo jedziemy z nimi na sylwestra i u mnie brak picia to coś nienormalnego, a jedziemy w ok 10 osób i w tym 6 dziewczyn a oprócz mnie jeszcze 2 ciezarne

witajcie ;) ja od wczoraj jestwm u teścia i naprawdę odpoczywam bo nie pozwalają mi nic robić, taki odpoczynek mi był potrzebny. zastanawiam się czy nie skoczyć do lekarza w poniedziałek żeby się uspokoić bo znów dziwne myśli mam. nie mogę się doczekać aż będę czuła ruchy. Madzia gdzie uderzacie na sylwestra?

Dziękuje Wam bardzo za wsparcie. Juz trochę się uspokoiłam, przeczytałam cały internet i często w takich przypadkach (brak kości nosowej na USG) rodzą sie zdrowe dzieci. Tak bardzo bym chciała żeby wszystko się udało, zastanawiam się nad amniopunkcją ale to dopiero jak za 2 tyg dostane wyniki Pappa.
Kamejka od razu po prenatalnym, cała we łzach poszłam oddać krew do dalszych badań, tylko przeraża mnie tak długie czekanie na wyniki. Lila przezierność wyszła w normie 1.8 ale i tak wydaje mi się że trochę wysoka Iwonaimaja, Fazerkamm myślałam żeby powtórzyć badanie gdzieś indziej ale tego pierwszego już nie zdąrze bo jest do 14 tyg a ja kończe dziś 13 tydz od jutra zaczynam 14 a jak umawiałam sie na pierwsze bo myslalam wlasnie zeby zrobic po swietach to powiedziano mi ze 14 tydz to juz za późno.
Śliczne prezenty dostałyście ja dopiero dziś jade do mamy i tam tez jakiś prezent na mnie czeka, znajac mame to pewnie tez coś dla dzidzi bedzie :happy2:
U mnie w rodzinie teraz ''wysyp'' ciężarnych- okazało się że 2 kuzynki sa w ciazy (jedna z bliźniakami), kazda z nas ma termin miesiac po miesiacu- jesli wszystko bedzie ok to Słoneczko bedzie miało z kim sie bawić.

U mnie takie obzarstwo ze w koncu przytylam :p mam 1kg na plusie ;) wczoraj brzuch mnie bolal i juz chcialam dzwonić do lekarza ale pomyslalam ze pojade najpierw do domu (bo bylismy u tesciow) wezme magnez i jak nie przejdzie to zadzwonię... okazalo sie ze jak tylko weszlam do domu to przestalo mnie bolec.. ewidentnie przez pobyt u tesciow bolal mnie brzuch a to dlatego ze syn jest chory, nie je nic a Oni wiecznie gadali zeby jadl, mowilam kilka razy ze jak chce to zeby nie jadl nie musi, a Oni dalej swoje.. po jakims czasie Maks chciał ciasto wiec mu powiedzieliśmy ze trzeba najpierw cos zjesc zeby dostac ciacho.. wybrał jablko, zjadl kilka kawalkow i stwierdzil ze juz chce ciasto... zaczelo sie tłumaczenie ze nie taka byla umowa.. tesciowa stwierdzila ze przesadzamy, nie zwróciliśmy uwagi to kilka razy to powiedziala az ja sie odezwalam ze nie mozemy pozwolić zeby dziecko jadlo samo slodkie nawet domowe tym bardziej jak jest chore, w rezultacie tesciowa walnela focha, poplakala siei nie chciala wspolnego zdjecia na ktore wcześniej napierala zeby zrobic... jak tu mam lubić jezdzic do tesciow i czuc sie tam dobrze skoro mam wrazenie ze w ich oczach my caly czas zle wychowujemy naszego syna.... soorka dziewczyny ale musialam sie wygadac...

My juz wszystkim powiedzielismy, dzwonilam z życzeniami swiatecznymi i mowilam ze zyczenia od naszej czworki :D jedna ciocia w pierwszym momencie nie zaczaila o co chodzi hi hi :)

Iwona35 witaj :) jaka bedziesz miala różnice wieku?

reklama
U mnie takie obzarstwo ze w koncu przytylam :p mam 1kg na plusie ;) wczoraj brzuch mnie bolal i juz chcialam dzwonić do lekarza ale pomyslalam ze pojade najpierw do domu (bo bylismy u tesciow) wezme magnez i jak nie przejdzie to zadzwonię... okazalo sie ze jak tylko weszlam do domu to przestalo mnie bolec.. ewidentnie przez pobyt u tesciow bolal mnie brzuch a to dlatego ze syn jest chory, nie je nic a Oni wiecznie gadali zeby jadl, mowilam kilka razy ze jak chce to zeby nie jadl nie musi, a Oni dalej swoje.. po jakims czasie Maks chciał ciasto wiec mu powiedzieliśmy ze trzeba najpierw cos zjesc zeby dostac ciacho.. wybrał jablko, zjadl kilka kawalkow i stwierdzil ze juz chce ciasto... zaczelo sie tłumaczenie ze nie taka byla umowa.. tesciowa stwierdzila ze przesadzamy, nie zwróciliśmy uwagi to kilka razy to powiedziala az ja sie odezwalam ze nie mozemy pozwolić zeby dziecko jadlo samo slodkie nawet domowe tym bardziej jak jest chore, w rezultacie tesciowa walnela focha, poplakala siei nie chciala wspolnego zdjecia na ktore wcześniej napierala zeby zrobic... jak tu mam lubić jezdzic do tesciow i czuc sie tam dobrze skoro mam wrazenie ze w ich oczach my caly czas zle wychowujemy naszego syna.... soorka dziewczyny ale musialam sie wygadac...

My juz wszystkim powiedzielismy, dzwonilam z życzeniami swiatecznymi i mowilam ze zyczenia od naszej czworki :D jedna ciocia w pierwszym momencie nie zaczaila o co chodzi hi hi :)

Iwona35 witaj :) jaka bedziesz miala różnice wieku?
14 i 10 lat między trzecim bobaskiem:)

Do góry