reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
mnie też zaczęły męczyć wzdęcia niestety.... oby szybko minęły, jednak okres świąteczny nie sprzyja naszemu układowi trawiennemu ;) dziś zaczęłam 11 tudzien i jestwm bardzo szczęśliwa ;)

Anulka przykro mi, że tak się stresujesz i mam ogromną nadzieje, że niepotrzebnie. Trzymam kciuki, żeby wszystkie wyniki były dobre i żebyś jak nsjszybciej odetchnela z ulgą.

My dzisiaj spędziliśmy czas z moimi rodzicami i siostry rodzinkom a jutro teście i tomka rodzenstwo z rodzinami będą u nas- totalny młyn (razem z nami 23 osoby).

Moi nie wiedzą o ciąży, nawet nikt nie poruszył tego tematu więc i ja nie chwalilam sie :( Trochę mi smutno bo chciałam pochwalić się, ale wiem, że nie mogę.
Ciekawe czy jutro ktoś ze strony tomka zapyta...

Witam się świątecznie dziewczęta :)

Kamcia2810
Ciekawe dania na wigilię o których pisałaś wcześniej :) Przełamujesz standardy, to fajnie, coś inaczej :) A też przecież w klimacie postno-wigilijnym te dania.
A czemu nie mogłaś pochwalić się ciążą?

dietetyki studentka
Próbowałam wypełnić ankietę, ale niestety średnio jest zbudowana, gdyż jak ktoś nigdy nie spotkał się z pojęciem żywności funkcjonalnej (tak jak ja), to nie jest w stanie wypełnić części tej ankiety (zwłaszcza drugiej połowy).

Dornia i Anulka
Dziewczyny będzie dobrze! Nie znam się na interpretacji tych wyników, ale z tego co wyczytałam w literaturze ciążowej, to zdecydowana większość dzieci którym wychodzą takie wyniki rodzą się zdrowe, gdyż zdrowe płody też mogą wykazywać takie cechy. A co teraz dalej? Macie skierowanie na jakieś dodatkowe badania ze względu na taki wynik? Trzymam za Was mocno kciuki, wiem że Wam ciężko teraz bo się będziecie zamartwiać ale wierzę w to że będzie dobrze i tylko Was nastraszyły te badania.

_Ewelinka_
Super że dolegliwości mijają :) Ja teraz też czuję się lepiej, w zasadzie to w ogóle nie ciążowo :p Obyśmy wszystkie już tak miały!

fazerkamm, iwonaimaja, Julka89.89
To już pierwsze prezenty dla dzieciątek :) Super :)
My o ciąży już wcześniej powiedzieliśmy - rodzicom moim i męża - więc na prezenty świąteczne dostałam od teściowej kilka książek o ciąży i dzieciach :) Super, bardzo się cieszę, trafiony prezent :)

Julka89.89
Mi lekarz powiedział że w ciąży można brać Cholinex. Więc brałam. Trochę się zdziwiłam, no ale komu ufać jak nie lekarzowi.

A które z Was na święta dzielą się z rodzinami nowinką o ciąży? :)
My przed świętami powiedzieliśmy tylko rodzicom i rodzeństwu. Teraz w święta chwalimy się dalej, już końcówka trzeciego miesiąca, uznaliśmy że to dobry moment, poza tym i tak by coś podejrzewali przez to że nie napiję się winka :) Więc dziś powiedzieliśmy części rodziny, a jutro idziemy do reszty z dobrą nowiną.
A jak u Was?

Ja jeszcze narazie nie mowie, wie teść i moi rodzice, rodzeństwo i koleżanka w pracy a ciotka i dalszej rodziny jeszcze nic nie mówiliśmy. poczekam chyba jeszcze z tym chyba że samo cis wyjdzie ;)

My powiedzieliśmy rodzinie, wszyscy szczęśliwi, moja babcia szczególnie. Powiedziała ooo to musze jeszcze trochę pożyć żeby poznać kolejnego prawnuka. Okazuje się,że mojego brata żona też w ciąży termin miesiąc wcześniej więc mam nadzieję,że Święta w przyszłym roku z bilansem +2 nowych członków rodziny.
A co do jedzenia to wczoraj delikatnie pojadłam ale dzisiaj to przeszłam sama siebie. Teraz zdycham.

Witam się świątecznie dziewczęta :)

Kamcia2810
Ciekawe dania na wigilię o których pisałaś wcześniej :) Przełamujesz standardy, to fajnie, coś inaczej :) A też przecież w klimacie postno-wigilijnym te dania.
A czemu nie mogłaś pochwalić się ciążą?

Po poronieniu obiecałam sobie, że jak ktoś mnie nie zapyta to sama nie pochwalę się. Nie chcę zapeszać tak jak ostatnio.

reklama
Do góry