reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

a ja już po drugim śniadaniu;P

Obchodzicie walentynki?? czy nie?

Raczej nie:) Aczkolwiek powiedziałam mężowi jak zapytał co chcę na walentynki to, żeby na weekend do Zakopanego mnie zabrał hehe bo się wybieramy ze znajomymi:)

Byliśmy na Planeta Singli :) Tytuł nieciekawy ale film na prawdę dobry :)

To może wyciągnę męża w tym tygodniu albo siostrę jak mówisz, że dobry film:)

a mnie się nie chce pisać z telefonu bo nie widzę suwaczków, a tak mi jakoś dziwnie.
Muszę jednak logować się na kompie bo wtedy wiem która ma jakie dzieciaczki i w którym jest miesiącu i jakoś szybciej się oswoje i zapamiętam a tak to ciągle musiałabym dopytywać.

Kupiłam 3 tyg temu stanik 80C i jest dla mnie za ciasny rany jak miałam miseczkę A:errr::oo::oo2:

Mój maliuszek buszuje chyba fikołki robi bo tak fajnie go czuć:)

Jejku Ja miałam B i dalej mam B :( Ale fajnie, że Ci tyle urosły:p

reklama
Witam się poniedziałkowo

Ja w pracy, ale dzisiaj wyjątkowo nie mam siły bo kręgosłup mnie boli, nie wiem może od siedzenia.

Kasiulka powodzenia na wizycie

Malinko jak u Was sytuacja? Koniecznie daj znać po rentgenie.

Jolcia w takim razie mocno trzymam kciuki, żeby to było to pierwsze.

Moja Martynka dzisiaj po przerwie w końcu do przedszkola poszła. Z ulgą Ją odstawiłam bo po tylu dniach chorobowych w domu to już świra dostawała. Na szczęście w weekend ładna pogoda była bo przewietrzone me dziewczynki. Od razu inne dzieci :-D.

Apropo karmienia piersią to ja fanką jestem, zresztą pisałam już o tym tutaj i każdą początkującą mamę gorąco do tego będę namawiać :tak:. Oczywiście nie uważam i nigdy nie uważałam, ze mama karmiąca butlą jest złą mamą. Ale warto powalczyć, serio choć czasem jest pod górkę. Zresztą Malinka pięknie o tym napisała. Moje obie dziewczynki butli nawet na oczy nie widziały. Martynka 2 lata i dwa miesiące kp a Lenka nadal , ale jesteśmy już na finiszu. Daję nam góra m-c :tak:.

Miłego dnia kochane, ja wracam do pracy.

Witajcie. Egzamin ,mi poszedł dobrze, ale jestem strasznie zmęczona, a już jestem w pracy..
W nocy obudziło mnie pobolewanie brzucha i akurat mały się ruszał, każde jego kopnięcie choc było delikatne bolało mnie, nie mam pomysłu skąd takie coś, może po prostu się rozszerza tam wszystko w środku i mały szaleje i przez to? Rano wstałam i już było ok. Rano pokłociłam się z moim,a jedzie na cały tydzień także fajnie jest :)
gratki egzaminu:)

a mnie się nie chce pisać z telefonu bo nie widzę suwaczków, a tak mi jakoś dziwnie.
Muszę jednak logować się na kompie bo wtedy wiem która ma jakie dzieciaczki i w którym jest miesiącu i jakoś szybciej się oswoje i zapamiętam a tak to ciągle musiałabym dopytywać.

Kupiłam 3 tyg temu stanik 80C i jest dla mnie za ciasny rany jak miałam miseczkę A:errr::oo::oo2:

Mój maliuszek buszuje chyba fikołki robi bo tak fajnie go czuć:)
bo firma firmie nierówna, trzeba mierzyć. Ja noszę D, zaczęły się piersi "wylewać" to poszłam na zakupy. W sklepie dorwałam inne D bo już na oko widziałam, że większa miseczka niż moja, nie chciało mi się przymierzać i okazało się, że do tego D to jeszcze z konkretny rozmiar mogłyby mi urosnąć bo miska odstaje:)

My walentynki obchodzimy:) Każda okazja dobra do extra świętowania i w nosie mam opinie, że święto komercyjne.. a Boże Narodzenie nie zrobiło się komercyjne? Halloween też obchodzimy i Dzień KObiet też a co tam:)
Jeszcze tylko Święta indyka nie ale kto wie..lubie indyka :D

Ja nie obchodzę walentynek. Irytuje mnie fakt, że wszystko jest kilkakrotnie droższe tylko ze względu na ten dzień.
A mieszkam w Olsztynie
:)

Bilet do kina w tej samej cenie, znane nam i lubiane menu w restauracji z sushi w tej samej .. nam nic więcej nie potrzeba, gadżetów tematycznych nie kupujemy

Czesc Dziewczyny :)

Wpadlam weekendowo na chwile :D Spalam dzisiaj jak mlody Bog !!! :) :) :)
Spokoj, cisza... Samochodow na szosie niewiele, bo niedziela.. Ach, jak dobrze, kiedy cicho jest wokolo!!!

Wczoraj dogorywalam, przelezalam ponad polowe dnia po przedwczorajszej slabej nocy i okrutnej pobudce.. A dzisiaj, mimo, ze tylko 7,5 godziny, to jednak stwierdzam, ze liczy sie jakosc snu, nie zawsze jego dlugosc :)

A to dzieki temu, ze m. az tak nie chrapal, jak przez ostatnie tygodnie!!! Budzil mnie TYLKO 3 razy, a rano obudzilam sie po prostu wypoczeta!
Cudowne uczucie! :) :) :)

Dziekuje! :) Skorzystam z przyjemnoscia! :) :)
..choc na herbatke moze ;)

Ooo, skad ja to znam!!!!!! Tak, mialam kiedys w Polsce takiego bardzo uciazliwego sasiada, choc on nie sluchal muzyki nocami, co prawda...

Co do psow, zebys wiedziala - kiedys, kiedy mielismy przeboje z innymi sasiadami i ich dwoma psami, dracymi japy bezposrednio pod naszymi oknami, bylam TAK zdesperowana, ze bylam gotowa rozstac sie z m.,zeby miec spokoj.
Ale wtedy cala wioska miala dosc, pojawil sie ostracyzm spoleczny, a po powaznej interwencji sie uspokoilo. Malo tego, ci mlodzi usiluja sie przeprowadzic ;) Bo nikt ich tutaj nie lubi.. Tylko, ze nie moga sprzedac domu od prawie dwoch lat.

E, tam..;) Mysle, ze odglosy seksu wcale by mi nie przeszkadzaly.. Bo z kolei "ile mozna"?! ;) :p Ten facet musial tez odpoczywac troche ;)

Ale faktem jest, ze nigdy nie slyszalam nocnych odglosow, choc w bardzo wielu miejscach mieszkalam. Raz tylko moj owczesny maz widzial... Kiedy jakas bezpruderyjna para uprawiala seks przy oknie po drugiej stronie ulicy, w srodku bialego dnia...
Ale Dunczycy miewaja rozne pomysly ;)

Agnesdem, z badaniami Ci nie pomoge, bo u nas biora jedynie toxo, cyto i przeciwciala razem z pappa w 10.tc.i wiecej nic...
Zadnej morfologii krwi, wymazow, badan czystosci pochwy... Mocz jedynie paseczkiem, na obecnosc cukru i bialek, jaki mozna kupic w Rossmannie,czy kazdej polskiej aptece...:/

Badanie usg tez dopiero pozniej.

Sarka2016, pociesze Cie ;) Co prawda, nie chce mi sie jesc, a juz zupelnie slodkiego ( w normalnych warunkach ), ALE dzisiaj zjadlam dwa domowe paczki ( sama robilam we czwartek, nie zdazylam sie w koncu pochwalic )... Co prawda male, fakt... Ale mam ochote na kolejnego i zaraz go pochlone :D

Zgadzam sie w 100% :)

Madziolina, "jeszcze" ?!? Mnie w ogole nie bolaly... Ale mysle, ze zaczna troche, jak zaczna rosnac :p

Korzystam zawsze z apteki Gemini :) Maja chyba najszerszy asortyment i naprawde dobre ceny. Co prawda, nie oferuja wysylki za granice ( niestety, a to Cie pewnie interesuje ), dlatego zamawiam na adres mojej mamy, a ona wysyla paczke dalej do mnie. Da sie ;)

Moj zawsze gotuje.. Wolowine oprotestowalam, bo w ciazy kompletnie nie moge jej przelknac, ale wczoraj zrobil znowu fantastyczna kolacje, po piatku, kiedy niczego wcisnac w siebie nie moglam ( poza kalafiorem moze ), to wczoraj wciskalabym uszami ;)

Dzisiaj zrobi pulpety w sosie curry i ryzem brazowym :) :p

Agnesdem, mysle, ze nie jest to dziwne ani troche :) Wedlug PTG zaleca sie wykonywanie usg trzy razy w trakcie ciazy. U nas, w Danii, wykonuje sie usg tylko DWA razy - przeziernosc karkowa i polowkowe. A do 2004 roku usg oferowano u nas jedynie kobietom po 35 rz...

Prywatnie w Polsce kiedys tez chodzilam i rowniez w PL mialam usg moze ze 3, max 4 razy, wiec usg na kazdej wizycie to jednak..zbedny luksus. No i troche niepokoilabym sie, ze to w troszeczke moze jakos szkodzi. No i w koncu skoro PTG tak radzi, to ma zapewne racje...

Mamy polowkowe tego samego dnia :) :) :)

Niczym bym nie zbijala. Ostatnie okropne przeziebienie przelezalam w wyrku, mnistwo rumianku, z sokiem z cytryny i miodem spadziowym ( nie dodawac do goracej herbaty, bo traci dobroczynne wlasciwosci!) i przeszlo. Zdrowka!

Jolcia, mam nadzieje, ze juz lepiej. Jodelka, witaj.

Wszystkie pozdrawiam :)

Ach, tak... Jeszcze obiecalam Iwonie35 podziekowac za przepis na wysmienite paczki!
Dziękuję za wszystkie odpisy Twoje na prawdę mi to pomogło..nie nakrecac.sie nie wmawiać.dziwnych rzeczy jeszcze raz dziękuję :-)

my nie obchodzimy. nie lubie jak sie narzuca, ze to taki dzien gdzie trzeba gdzies wyjsc. wolimy sobie takie nasze walentynik robic regularnie, bez przymusu dnia i miejsca. ale dla obchodzacych jak najlepszej zabawy.

@Jodełka super, wiem, ze fundusze norweskie duzo inwetuja w medycyne. fajnie, ze akurat mozesz z tego skorzystac.

a ja tak narzekalam, ze mi cyc nie rosne, zaczal teraz :) wiec jest szansa, ze staniki do karmienia beda rozmiarowe i nie bede musiala nowych kupowac.

Julita- walentynek nie świętujemy, ale polskie swieto miłości tak :) prawdopodobnie Amelka jest owocem świętowania w 2013r. ;)

Jope- mnie też boli kręgosłup :(
Dziękuję oby to był ten łupież!
Co do kp to ja też jestem bardzo za! mimo różnych nieprzygod udało nam się karmić do samoodstawienia Ami.... Co ja bardzo przeżyłam i płakać mi się zdarzyło z tego powodu.

Piersi ja generalnie jestem bez biustu już o tym pisałam płasko sutek płasko, a teraz b zaczyna być małe...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie nie jestem w stanie Was nadrobić takie tempo macie ;-) zwłaszcza na telefonieeeee:-( ja dziś się na spokojnie wyczytałam się w moje badania zrobione do tej pory no trochę tego było ale jak dowiaduje się od innych koleżanek każda widzę ma inne..mówię zwłaszcza o tych które są tu w Polsce bo wiadomo za granicą są inne badania wymogi...
Ja póki co miałam :toxo,badanie różyczki hiv,badanie tremponema pallidum rpr, morfologia krwi co 4 tygodnie badanie moczu tez co 4 tygodnie,badanie wątroby,glukoza wiadomo,cytologia
A WY????

Do góry