reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Hej
Ja już po pobraniu krwi, w labo było chyba ze 30 osób, na drzwiach napisane, że poza kolejnością wchodzą kobiety w ciąży, więc zdjęłam kurtkę a, że mój brzuszek już widać nie było problemu w razie co w ręku miałam kartę ciąży i weszłam bez kolejki. Tak to bym stała tam jeszcze do tej pory. Po południu mam wizytę u endokrynologa.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś. czekam na wieści.

witajcie. ja całą noc miałam okłady robione i temperatura spadła do 37,5 ;) ale za to gardło bardziej boli :( musze wyzdrowiec do weekendu bo jedziemy na te weekendowe nauki przedmałżeńskie..

WITAJCIE:)DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU-PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWKAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale dawno mnie tu nie byloooo miałam przeprowadzkę zamieszanie a do tego słuchajcie z 01.01 na 02.01.2016 zatrułam sie!!!!!!!!!!!!!! Zjadłam odgrzewana rybę do tego później sałata i dużo orzechów laskowych!!!!!!!!!!!!!!Myślałam ze pogotowiem się to skończy..tak sie bałam o maleństwo ze coś się stanie miejmy nadzieje ze wszystko dobrze będzie. Na szczęście już dziś się czuje dobrze..ale cala noc siedziałam na wc biegunka i torsje...juz płakałam z bólu! Straszne co przeszłam...dziś z rana miałam badanie krwi i moczu a 7.01 mam badanie u gin muszę mu o wszystkim opowiedzieć mam nadzieje ze nic się nie stało malentwu:( Ale teraz na prawdę uważam jeszcze bardziej co jemmmm a na orzechy nie mogę patrzeć!

a jakie macie teraz badania?Ja na razie mialam po prostu badanie krwi i mocz ale Pani dzis do mnie powiedziala, ze mam sie przygotowac jak zle znosze pobrania na jeszcze wiele wiele badan jeszcze krzywa cukrowa....nie mialam tego wiec pewnie teraz 7 jak bede u gin to mi zleci wszytskie badania?

Witajcie Kochane na wstępie!
Wszystkiego dobrego w nowym Roku, a myślę że dla nas wszystkich będzie to bardzo szczęśliwy rok :)

Nie pisałam ostatnio ale pracuję w handlu więc końcówka roku była dla mnie bardzo wyczerpująca Praca Praca i jeszcze raz praca. Już w Sylwestra miałam wrażenie, że jak obiorę jeszcze jeden telefon i usłyszę "Bo wie pani zostało nam jeszcze 1200zł do rozdysponowania to uduszę kogoś sznurem słuchawki notabene takiego nie posiadam bo to bezprzewodowy." :) Więc postarałam się odpocząć przez te świata i ten weekend po Nowym Roku.
Po prostu poleżeć pobyczyć się nie włączyłam nawet komputera :)

Z aktualności o moim stanie:)
Miałam 29.12 prenatalne wszytko na nim wyszło OK. Maleństwo ma już 7,5cm i skacze bez przerwy przez całe USG uciekał przed lekarzem :) nie chciał dać się zbadać. Ale wyniki bardzo dobre dostałam cały wydruk jakie jest prawdopodobieństwo wad i takich tam bardzo nikłe ale lekarz dał mi jeszcze skierowanie do zrobienia B-HCG oraz białko PAPP-A . Załatwiłam to od strzału w ten sam dzień i czekam tylko na wyniki.
Co do innych wieści to została tylko jedna :) Prawdopodobnie na 85% zostanę mamą drugiego CHŁOPACZKA!!!!!!

Ok biorę się za czytanie co tam u was :) Ściskam mocno

reklama
Madziolina Julka zdrówka życzę.

Agnes
na pewno pędzie ich więcej toxoplazmozy, glukoza, może badanie gr. krwi jeżeli nie masz. To miałaś przeżycia początkiem roku i strachu się najadłaś. Dobrze że wróciło wszytko do normy i teraz jest lepiej. Gratuluję nowego gniazdka :)

Julciak prenatalne dziś!!powodzenia :)

Do góry