reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Ktg, ok. Zero skurczy, tętno ok.
Badanie bez zmian, czyli krótka szyjka i przepuszcza dwa palce. Jakby się coś działo to wiadomo IP. A jak nie to w sobotę ktg i poniedziałek rodzimy. Ja dostałam skierowanie od lekarza do szpitala, ze względu na wiek, żeby nie czekać nie wiadomo ile.
Położna moja była akurat dzisiaj i prosiła, żeby tylko nie jutro, bo ma jakieś wyjście :p
Mi tam już jest wszystko jedno, jak mnie w nocy te bóle złapały to stwierdziłam, że mi nie spieszno heh.

Julka89.89, ja w każdej przychodni na pobraniu widziałam informację, że ciężarne poza kolejnością ...... i dziwne, że nie wszędzie tak jest.

Asia, u mnie pieniądze za poród z położną idą na szpital. Otrzymuję normalnie rachunek, nic położnej nie płacę. Nie wiem, ale mam wrażenie, że ta pani może tak mówi z zazdrości, bo jej nikt nie prosił o poród .....

Wizytującym życzę powodzenia!!!

może i tak bo ona nie pracuje w szpitalu tylko w ośrodku zdrowia;-)
ale u was to widzę że się formalnie załatwia,u nas niestety kopertą do kieszeni;-)
u nas też wszystko nieoficjalnie. Dziewczyna przy mnei pytała oddziałową o mozliwośc to ta wykrętnie, że nie, że tylko w pracy i widac było że kombinuje. Poszła do niej na rozmowę w 4 oczy i kazała powiedziec a jak jest nieoficjalnie to dostała nawet namiary na położne..czyli wszystko pod stołem

@Iwona35 - i przeszło???? łooo...... mały pewnie czeka na weekend, żeby tata był w domu ;-)

@Lila - ciężka ta końcówka, ale ...... za tydzień Twój wielki dzień!!

Mnie dzis kręgosłup boli :( trochę tak jak na okres.....hhhmmm......
no przeszło :( jeszcze tylko ten tydzień i tata ma 2 tyg. urlopu, oby Mały uparciuch wstrzelił sie w ten czas :)

Dziewczyny przypominam ze kazdemu tatusiowi przysluguje 2 dni urlopu okolicznosciowego z tytulu urodzenia dziecka ;) nie beda musieli sobie wykorzystywać tego normalnego

Autentyczna sytuacja u fryzjera: "Dzień dobry panie Jacku, ścinamy tak jak zawsze czy na Pazdana?";)

Dodatkowo pamiętajcie, że ta opieka tatusiom przysługuje :)
ja o tym wiem, ale mój ma taką pracę że nie przyjedzie do domu w razie "w" w ciągu godziny a czasami może to zająć nawet dzień, więc wolę urlop :)

Hej dziewczyny ja nadal walczę z tą dziurą w brzuchu.
Na szczęście Adaś jest grzeczny bo w sumie chirurg zabronił mi dzwigać i nosić bobasa a od jutra tata wraca do pracy więc kij wyjdzie z tych jego zaleceń:oo2:

o kurcza alina a czemu ci się ta rana rozeszła?
julita sama chciałabym wiedzieć, prawdopodobnie przez to że zaczęło się paprać nie zamknęło się na czas, szwy się rozpuściły a rana nie zdążyła zrosnąć.

Jeju strasznie brzmi. Współczuję. Mały śpi czy czuwa i tata go zagaduje?
Needi tata zasuwał z maluchem na rękach bo młody paskudnej czkawy dostał

Matko alinka współczuje! Nie wyobrażam sobie jak to musi bolec ... :(

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Kaskaw na szczęście jeśli można tu mówić o szczęciu nie boli to jakoś specjalnie jedynie szczypie no i wiadomo przy oczyszczaniu boli.

o jeju współczuje... będą to naprawiać?
Iwona no właśnie niechcą tego naprawiać, twierdzą że musi się samo zagoić i to mnie przeraża....:eek:

Alinka! Ojejku! Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka. A powiedz mi kiedy miałaś cc? Karmisz piersią? Pytam bo ja też po cc. U mnie laktacja słaba ale ją stymuluje cały czas.
Aga ja miałam 22.06, z karmieniem ogólnie słabo, mały był 24 godz na obserwacji i tak butla mu się spodobała że pierś traktuje raczej rekreacyjnie, zresztą ja mam bardzo mało pokarmu, a to że on niezbyt chętnie pije jeszcze to pogłębia więc błędne koło.

U mnie pogoda jakaś porąbana, od trzech dni boli mnie głowa, wyszłam z małym na pół godziny i musiałam uciekać bo zaczęło padać, ogólnie cały czas śpiąca jestem.

reklama
Do góry