reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hejka;-)
nie praktykują pobierania badań kobietom w zaawansowanej ciązy bez kolejki -co to za pielegniarka była,masakra;-P
Ja sie denerwowalam bo od rana mi sie dzidzia nie ruszala, ale teraz juz jakies niesmiale ruchy uskutecznila takze juz sie mniej martwie

u mnie też ostatnimi czasy spokojniej w brzuszku,już wogóle nie ma mocnych kopniaków,tylko przeciąganie,wiercenie,i tak faluje brzuch śmiesznie;-)

Dziś rano zaczęłam troszkę plamić, tak na jasno, czy to z powodu otwierającej się szyjki może być?

ja też dzisiaj zauważyłam na wkładce jakieś lekkie plamienie takie jasno różowe i sie zastanawiam...

Byłam na ktg dzisiaj najpierw ok 150 a potem spadło i utrzymywało się ok 120-130 także spokojnie,kolejne za tydzień razem z wizytą;-)
dzisiaj byłam sama z połozną i ona sobie pozwoliła wyrazić zdanie na temat brania prywatnej połoznej do porodu,pierwsze mnie zapytała czy biorę i co myslę ale ja odpowiedziałm bardzo asekuracyjnie bo wsumie do położnej mówiłam;-) ona na to że to jest bezprawne wyciąganie kasy której nikt nieopodatkuje i nie odprowadzi od niej składek,że taka moda nastała i co mnie najbardziej zastanowiło,a o czym nie wiedziałam,że jesli nie jest na dyżurze to nie ma prawa odebrac porodu i sie pod niczym podpisać,wiec jesli by były jakies komplikacje to i tak spada to na położną dyżurującą;-) także byłam w szoku że tak negatywnie się do tego ustosunkowała,ale chyba przez to przypieczętowała moje zdanie co do niewynajmowania położnej;-)

noc przespana,ale zmiana pozycji to jest wyzwanie na 3 razy muszę się przekręcać;-)

reklama
Dziewczyny ale bez sensu. Tu lekarze patrzą tylko na termin z usg więc wg ich wyliczeń przyszłam o tydzień za wcześnie. I mnie wypisują do domu! No tego się nie spodziewałam i rozczarowana jestem ech.

Witajcie moje kochane lipcoweczki :)

Pomlau się ogarniam :) dzis pierwszy dzien zostaje "rzucona" na gleboka wode, maz poszedl do pracy i to do wieczora.. dobrze ze Mati dal nawet mamie pospac, budzil się mniej więcej co 2,5h :) jak narazie maly lezy zeby mu się w brzuchu ułożyło po jedzonku a srarszak ogląda bajke.
Trzymam kciuki za Was kochane mamuski :*

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Fazerkamm super że u was dobrze u tak zgrabnie wszystko wychodzi:) miło poczytać:)

Lizzy- ja to się czuję już jak taki ciołek. Termin mam na piątek. Moja gin pojechała na urlop. Nie wiem gdzie ja mam iść i kiedy i do kogo. W czwartek mam ktg w szpitalu to o to zapytam. Mam mało wód i wątpię, że powinnam przenosić tzn. oni nie powinni mi dać przenosić. Masakra...

Moim zdaniem powinnaś się zgłosić na ip w dniu terminu u tam już Cię pokierują ci dalej.

Dziewczyny jakie macie sprawdzone domowe sposoby na hemoroidy? Strasznie mi to zaczelo dokuczac i owszem stosuje masc ale nie widze poprawy:(
czopki posterisan, ale zaczynają działać prawie jak ma się już jedno opakowanie skończyć, rano wypic rumianek na czczo, mocno parzony, zamiast papieru toaletowego używałam chusteczki nawilżane i w nocy na spanie bez bielizny i kompres z rumianku tak pare razy przyłożyć, fajnie przynosi ulgę

Ja dzis w nocy od 23 do 2 miałam regularne skurcze co 10 min. z bólem brzucha i kręgosłupa, w trakcie mnie przeczysciło i kłuło mnie ujście pochwy, ból był taki, że aż pot mi wyszedł na plecach a później przeszło, normalnie myślałam że to już. Resztę nocy spałąm słabo bo obydwa biodra mnie bolały i nie mogłam spać na boku a na plecach spało się średnio.

Wczoraj była fajna data na rodzenie bo już nawet film nakręcono "urodzony 4 lipca" :)

Dziewczyny ale bez sensu. Tu lekarze patrzą tylko na termin z usg więc wg ich wyliczeń przyszłam o tydzień za wcześnie. I mnie wypisują do domu! No tego się nie spodziewałam i rozczarowana jestem ech.

o kurcze,pierwsze raz coś takiego słyszę;-) niepotrzebnie się stresowałaś tylko,to będzie długi tydzień przed Tobą;-)

Witam!

Dziękuję Wam Dziewczyny bardzo, bardzo, wczoraj już poczytałam, ale z tel. i nie miałam jak odpisać. Podniosłyście mnie na duchu. Zaraz idę się szykować na kolejne ktg, stresa mam jak nie wiem, ona tak mało mi się rusza jakoś, tylko przeciąganie takie już, a chciałabym ją czuć mocniej, może byłabym spokojniejsza?

PannaMigotka, to coś się ruszyło!
Giulia - na hemoroidy kiedyś gdzieś czytałam i nawet stosowałam miód, tylko taki prawdziwy. Przynosiło ulgę.
Nieufna, jak po ktg??

Czekamy na wieści po wizytach!!!!

Trzymajcie kciuki, nie wiem w sumie za co, le żeby było dobrze, w tę czy w tę stronę...

O kurcze Kamejka, to przyszłaś bez potrzeby i stresy dodatkowe, heh...

Mój Młody już bardzo silny. Jak wali nóżkami to mega brzuch rozciąga. Wczoraj mąż miał rękę na brzuchu jak zaczął to stwierdził, że to ogromna siła jest w tym maleńkim ciałku.

Mąż już marudzi, że chce urlop, a ma.ugadane, że od porodu i mi zrzędzi żebym.urodziła. No spoko, tylko to tak nie działa :p

Witajcie!!

Kamejka - o rany!!!! Pierwsze słyszę..... Na pewno jesteś rozczarowana, hm....zła pewnie też....

Co do kolejek w lab. Ja od lat chodzę do jednego lab, ale coraz więcej tam ludzi. A kilka dni temu znalazłam inne gdzie jak bum cyk cyk pisze, że kobiety ciężarne i małe dzieci wchodzą bez kolejki!! Ha! Szkoda, że tak późno, no ale jakby co, to wiem gdzie z małym uderzać.

Słuchajcie, moja kuzynka, 31tc dzis rano urodziła. W nocy, ok północy odeszły jej wody. Pojechali do szpitala, dostała kroplówki i ok 8 zapadła decyzja, że cc. Pisała mi 15min temu, że mają się dobrze, mały sam oddycha, jest w inkubatorze, waży 1400g. Ona od 26tc leżała plackiem, miała założony pessar, nie wstawała prawie wogóle i masz babo placek..... Trzymajcie kciuki, żeby z Maxem było wszystko dobrze....

@Iwona35 - i przeszło???? łooo...... mały pewnie czeka na weekend, żeby tata był w domu ;-)

@Lila - ciężka ta końcówka, ale ...... za tydzień Twój wielki dzień!!

Mnie dzis kręgosłup boli :( trochę tak jak na okres.....hhhmmm......

reklama
Dzięki Aga, to nas pocieszyłaś ;) Jeszcze mniej mi się chce rodzić ;)
A na serio to zakładam, że na początku będzie chaos, zwłaszcza, że przyjaciółka ma synka 3 tyg. i mi wszystkie minusy mówi. Ale mam nadzieję, że uda mi się w dzień zdrzemnąć i mój maluch będzie spokojny ogólnie.
No to ja bym Ci powiedziała to samo co kuzynka ;) Na początku jest masakra ale każdy dzień jest lepszy bo wszystko pomalutku wraca do normy. Ja w sumie trochę dni przepłakałam razem z malutką. Teraz jest już lepiej. W czoraj np wyszliśmy z mężem popołudniu na spacer z dzieciakami było pięknie do czasu kiedy mała spała poczym szybko trzeba było spierniczac do domu bo Ania ubzdurala sobie ze po pół godziny jeszcze by sobie zjadła i tak spocona z bolącym brzuchem po cc biegłam do domu. Kiedy przystawiłam ja do piersi po 5 min usunęła.

Do góry