reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam się i ja :)

Ja sama nie wiem kiedy pakować torbę, chciałabym na początku lipca jak już będę w nowym mieszkaniu. A właśnie...muszę się pochwalić, że dzisiaj lub jutro skończymy remont, zostaje nam tylko czekać na meble od stolarza do kuchni i się przenosimy!!!!! tak się cieszę...

Ooo koniec remontu i przeprowadzka :) Super! Pewnie już ulga że nareszcie koniec, co?;)

Też mam lekkie obawy przed porodem, jakoś jak o Waszych zaczęłam czytać to mnie dopadły... Ale mąż mnie uświadomił, że już nie ma odwrotu...

To dopiero mąż Cię musiał uświadomić? :p :p Hihi

a ja myślałam,że tylko ja tak mam :) brzuch wielki, na wózek patrzę codziennie (łóżeczko rozkładam w ten weekend by wietrzało) a mimo wszystko jakąś taką nierealność czuję. Dziewczyny mam już odchowane i same się ogarniają praktycznie a tu będzie znowu dzieciątko.. Wiecie,że jeszcze nei mogę tego sobie wyobrazić? Tak jakby to dotyczyło jakiejś mojej koleżanki a nie mnie.. tak jakbym stała koło siebie i tylko się oglądała z boku..

Myślę, że to poczujesz jak dzidzi się urodzi i je przytulisz do serducha :)

to ja pisałam.. drugi dzień tego słucham, mój biedny pies chciał dziś zjeść drzwi by do domu wejść..

Bidulek biedny jejku, nie da rady go chociaż do przedsionka jakiegoś wpuścić? Szkoda go :(

Julka89.89 kiedy masz obronę? :)

Dziewczyny a ten stopień rozwinięcia łożyska to jak sprawdzają? Przy standardowym USG? Bo mi nigdy nic nie mówili.

Ej a co jak już lipiec minie i wszystkie porodzimy dzieciaczki? To gdzie my będziemy pisały???

Wytłumaczcie mi please o co chodzi z tymi kocykami Minky. To jest moda jakaś czy o co chodzi, że taki szał na to jest? :) Te kuleczki wystające to tylko element dekoracyjny czy jakiś hmm nie wiem, stymulujący dla noworodka? :p
I to Minky to jakaś firma czy tak się mówi na rodzaj kocyka z tymi kuleczkami?

reklama
Witam się i ja :)

Ooo koniec remontu i przeprowadzka :) Super! Pewnie już ulga że nareszcie koniec, co?;)

Myślę, że to poczujesz jak dzidzi się urodzi i je przytulisz do serducha :)

Bidulek biedny jejku, nie da rady go chociaż do przedsionka jakiegoś wpuścić? Szkoda go :(

Julka89.89 kiedy masz obronę? :)

Dziewczyny a ten stopień rozwinięcia łożyska to jak sprawdzają? Przy standardowym USG? Bo mi nigdy nic nie mówili.

Ej a co jak już lipiec minie i wszystkie porodzimy dzieciaczki? To gdzie my będziemy pisały???

Wytłumaczcie mi please o co chodzi z tymi kocykami Minky. To jest moda jakaś czy o co chodzi, że taki szał na to jest? :) Te kuleczki wystające to tylko element dekoracyjny czy jakiś hmm nie wiem, stymulujący dla noworodka? :p
I to Minky to jakaś firma czy tak się mówi na rodzaj kocyka z tymi kuleczkami?
Będziemy pisały dalej tu i już.

A te minky to chyba rodzaj materiału podobno bardzo miękki.

K...wa ja pergole. Wracam od diabetologa i okazało się że mam podwyższone wyniki tsh. Nie wiadomo od kiedy bo gin sni w pierwszej ciąży ani teraz nie dawał mi skierowania na to tylko teraz diabetolog. Przepisała mi jakiś lek na E... naczczo. Jutro mam wizyte u gina i ciekawe co mi powie. Nie wiem jakie są konsekwencje dla dziecka.:mad:

Dokładnie! ;)

Mi też wszystko z rąk leci, ostatnio do zlewu wylałam ziemniaki jak odcedzałam, dzisiaj krojąc szczypiorek uroiłam sobie paznokcia. 3Mm dalej i po paluchu by było... i ostatnio kilka akcji było typu, mąż mówi: ide wynieść śmieci, ja na to okej, po 30sekundach jak się zaczął zbierać to go pytam zdziwiona: a ty gdzie idziesz? :p ale już się z tego śmieje, początkowo się wkurzał.

K...wa ja pergole. Wracam od diabetologa i okazało się że mam podwyższone wyniki tsh. Nie wiadomo od kiedy bo gin sni w pierwszej ciąży ani teraz nie dawał mi skierowania na to tylko teraz diabetolog. Przepisała mi jakiś lek na E... naczczo. Jutro mam wizyte u gina i ciekawe co mi powie. Nie wiem jakie są konsekwencje dla dziecka.:mad:

Euthyrox pewnie Ci przepisala i generalnie radze uwazac bo ginekolodzy maja taka faze na przepisywanie tego leku troche pochopnie a samo tsh podwyzszone nic nie znaczy, tez tak mam cala ciaze i moj gin stwierdzil ze taka moja uroda, bo jak cos jest nie tak z tsh to trzeba koniecznie dobadac ft3 i ft4 i jesli one sa w normie to podwyzszone tsh nic nie szkodzi.

Cześć dziewczyny, ja znowu po przejściach .....
W nocy ok 1 ostatnio czułam ruchy, brzuch mnie cały czas bolał, rano zjadłam śniadanie, godzina, półtorej i nic - zero ruchów. Rozbolał mnie też żołądek. Szybko na IP, tam najpierw na cito sprawdzenie czy jest tętno, było, więc czekałam na ktg. Zryczałam się oczywiście i dostałam ochrzan znowu, żeby wcześniej jechać....
Ktg wyszło ok, choć ruszać się zaczęła nie od razu.
A te bóle co mam to prawdopodobnie (b na 100% to nikt nie wie) od żołądka i od tego, że główka jest bardzo nisko i uciska ....
Zalecenia to nospa no i liczenie ruchów. Ja osiwieję po prostu.
Co ciekawe, pani dr powiedziała, że mam łozysko z przodu ... hmmmm... ciekawe co na to mój pan dr za tydzień powie.

Dziękuję Kasi za przekazanie info, wiem, bo sama zawsze myslę o tych co w szpitalu, że pytacie, za co baaaaardzo dziękuję :*

Nieufna, dobrze, że pojechałaś. Stres jest najgorszy... najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok...
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ;)

Kurcze też bym się z kimś numerem wymieniła w razie wu:p

A nie miałaś robionego tsh na początku ciąży? Zalecane jest i tak naprawdę ważny jest pierwszy trymestr, kiedy dziecko jeszcze nie ma swojej tarczycy.

reklama
Do góry