reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Dzieki sliczne za odp. No moj ma ha wiec z podejrzeniem alergi.... ale ostatnio dlam mu hippa ale na drugi dzięn mial duzo krostek na czole... echhh juz sama nie wiem....ale na bank ze smaczneijsze niz bebilon..... bede się stosować do waszych rad moze coś zadziala.....
Co do nocek mój tez jak spal tak teraz 3-4 razy pobudka! ech... moze na ząbki jescze nie ma ale juz tuż tuż chyba górne dwa wyjdą pierwsze....

reklama
Samea, łałłl! Ale Twój Maluszek robi postępy! Gratulacje :tak::-D

zuzu, macie podejrzenie alergii na białko mleka krowiego??? Wystarczy mleczko HA??? Pytam z własnej ciekawości, bo nie bardzo się w tym orientuję..przecież w HA też jest chyba mleko krowie :confused:jesli nie to poprawcie mnie dziewczyny:angry:
W przypadku mojej córci musiał być preparat mlekozastępczy...Kinga na początku miała Nan HA, ale dooopa - śluz i krew w kupie były....Krostki miała tylko po Pepti.

A my dziś mamy kolejny marudny dzień....

ania - pytanie gdzie ja nie bylam..heh..
monia - :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: mowisz ze to ta pietruszka u was.. ? calkiem mozliwe.. my tez przed pietruszka
kicrym - to ci malutka wybredna :-D moze jakis skladnik jej nie smakowal?
samea - gratuluje! moj jeszcze leniuszek..
zuzu - witaj.. && za szybkie przestawienie na butle, moj na butli ale gardzi mlekiem wiec reguly nie ma ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa, podejrzewam tylko pietruszkę, bo tylko to jej wprowadzałam. Ale czy alergia może tylko w jednym miejscu się pokazać??? Teraz tak jakby te kilka krostek obok siebie zbladło, dodam że dałam jej jeszcze dziś tą zupkę z pietruszką, żeby zobaczyć, czy to się nasili...To jest dokładnie w tym samym miejscu co tamte placki były tydzień temu.

Moja mała też wielki leń...nawet na brzuszek się nie przekręca ani odwrotnie. Co prawda już dawno na boczki się turla, prawie siedzi sama, usiedzi 2-3 minuty i bach...łapie się na nózki, bierze je do buzi ale na brzuchu jak leży to tylko umie się na przedramionach podeprzeć i nogami fikać...

Ostatnia edycja:
monia - a dalej jej smarujesz kremami te miejsca? moze znowu sie nawrocilo ( odpukac! ) w zupce nie ma masla? moze do czegos sie przytulala mocno i podraznila sobie to miejsce? &&& oby bylo ok..

asica - ;-):sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa, smaruję jej teraz maścią witaminową, bo tamtą maść miałam smarować przez 5 dni. No i było ok do dziś...w zupce nie ma masła, jest olej roślinny, to zupka jarzynowa z GERBERA. kuźwa, ciekawe co to może być...

Moja kumpela z LO dzwoniła do mnie dziś, po 5 latach starań jest w 9 tyg. ciąży :tak::-Da wesoło nie było- oboje byli niepłodni, tzn. ona PCOs i złe hormony tarczycy, on - wolny ruch plemników..udało się naturalnie, a mieli chyba 5 inseminacji...

Hej dziewczyny!
Mateuszek śpi - dziś zamiast przy dźwiękach suszarki zasnął słuchając kołysanek :)) Achh wspaniale, oby to się wpisało w codzienny rytm :))) Dzisiaj też po raz pierwszy włożył do buzi stopki :))) Mój kochany syneczek :)

Samea - to mnie zdziwiłaś z tymi słoiczkami!! w zyciu bym nie pomyslala tym bardziej w nowootwartym sloiczku.. No i chyba ŻARTUJESZ z tym staniem!!! Mój nawet nie siedzi, taki leń :p Jejku ale tam na poważnie to jeszcze o takim dziecku nie słyszałam ;) Jeszcze daje Bactin, zobaczymy w przyszłym tygodniu jaki będzie efekt..
basieniak - mamy podobne plany jeśli chodzi o dzieciaczki, tylko my z drugim chyba nie będziemy czekać do roczku Mateusza i zaczniemy wcześniej :) dlaczego mówisz że łatwiej dostarczyć L4 z wypoczynkowego niż przerwać wychowawczy? Ja dzisiaj dzwoniłam do kadr i pytałam to powiedzieli mi ze mogę przerwać wychowawczy 2 tygodnie przed za zgodą pracodawcy lub 30 dni wczesniej po prostu powiadamiając pracodawcę. I wtedy zamiast wracać do pracy przynoszę L4 :]
sestina - a w tej sytuacji czym się rózni ten urlop dla poratowania zdrowia od urlopu wychowawczego? jest płatny? bo generalnie teraz mogłabys iśc normalnie na 3 lata wychowawczego przecież.

hmm.. coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam :p
na razie uciekam, poszperam troche w necie :)

Czesc Dziewczynki u nas juz pobudka o 6 jak zwykle, ale zaraz idziemy na I drzemkę :)

Wino wino :) jak piję lampkę wieczorem to rano ma buzie całą w krostach :)

Stoi stoi mało tego skubaniec sam już wstaje gdzie ma podporę :)

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok mimo ,

Już strach zostawiać nawet w kojcu ;p

No słoiczki to przegięcie jeszcze trochę i będę sama robiła ze swoich.....trzeba się wziąć za ogródek;p

reklama
hello,
troche mnie nie bylo. tzn czytalam na bierzaco ale nie mialam veny by cos napisac. Wiec u nas odkad zaprzestalam metody zasypiania samemu w lozeczku, maly o niebo lepszy. w czasie metody wymuszal wymioty i w dzien odgrywal sie na mnie. teraz jest normalnie aniolek. Spi z nami, jak dobrze spi to potrafi ciagnac az do 6 rano jak dzisiaj. troche marudzi w dzien pewnie dziaselka. i od 2 dni malego wysypalo (czerwone krostki zakonczone bialymi punkcikami) ale winowajce znalazlam (moja wina, durna to malo powiedziane) kupilam sloiczek z hippa od 6 miesiecy (baklazan,papryka,pomidor, marchewka,ryz) i podalam malemu, widocznie ktorys z poroduktow nie toleruje. do tego mamy powtorke zapalenia spojowek. lzy leca ciurkiem, przy tym jest katar. u nas mrozno, tzn jest mrozny wiatr przy -4. wiec sobie wyobrazam co tam u was sie dzieje. brrrrrrrrrrrrr. siedzimy w domu lub jezdzimy na basen (32 stopnie i sie grzejemy) alessandro zamiast sie pluskac to on lezy na plecach a mama go ciaga po wodzie. w koncu dotaarlo do nas krzeselko do jedzenia i niedlugo dojedzie chodzik. juz sie nie moge doczekac.

sorki ze tak o sobie, ale po tylu dniach nie bede sie odnosic do starych posto a wczorajasze rozmowy to byly o urlopach wychowawczych a mnie to nie dotyczy. zycze przespanych nocek, bo o tym tez pisalyscie i zdrowka rowniez zycze

serwuje kawusie
buziam

Do góry