reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Konwalianko prawo do urlopu wypoczynkowego za 2013 już nabyłaś w całości czyli 26 dni. Tak na mój "chłopski rozum" składając wniosek o wychowawczy na dwa tygodnie przed jego rozpoczęciem i tak jesteś w połowie urlopu wypoczynkowego. Więc jakby nie patrzył nie muszą wiedzieć co zamierzasz. Z tego co się orientuję to masz prawo do 26 dni pod warunkiem że wykorzystasz go przed wychowawczym, potem odliczają proporcjonalnie do okresu przepracowanego. Często jak pracownica nie wie to pracodawcy nie informują o tym. Oczywiście mogę się mylić:-)

Sto lat dla Szymusia i Liluni!!!

reklama
czesc mamusie..

wybaczcie ale nie jestem w stanie nadrobic tego co napisalyscie, wiec nie odniose sie do postow ..
u nas wszystko po staremu, nie wliczajac kolejnej alergii nie wiadomo na co .. :-(
maly probuje siadac i pelzac, wlos mu sie bujny puscil ale zebow nadal brak ..

co do urlopu to ja takze ide na wychowawczy ale przed nim najpierw wykorzystalam urlop za 2010 rok, pozniej za 2011, opieke z 2011, i teraz caly za 2012 ( + zloze wniosek o opieke za 2012 ) , pozniej wychowawczy, ja mam umowe na czas nieokreslony, nie wiem jak jest w przypadku innej umowy, ale przed wychowawczym mozesz/ albo nawet musisz wybrac caly urlop, skoro jest juz nowy rok to urlop w wymiarze 26 dni zostal mi juz naliczony od 01.01.12

dla wszystkich solenizantow buziaki!

Wydrusiu sto lat dla Lilki! Duze te nasze dzieci juz, za chwile roczek stuknie:) I cale szczescie ze juz po zebie!

MAteuszkowa gdzie bylas jak Cie nie bylo?

Dobrze Wam dziewczyny z tymi urlopami. Ja juz od miesiaca na bezrobociu.

Witajcie kochane!
Nocka standard - pobudki co 2 godziny, już nie wyrabiam :/

konwalianko - dzwoniłam do kard i całe szczęście moja wersja się potwierdziła. Przy założeniu, że najpierw wykorzystuję urlop wypoczynkowy a dopiero potem składam wniosek o wychowawczy. W sytuacji jaką Ty opisałaś, że złożyłaś wniosek o wych. do wrzesnia a potem wracasz do pracy to urlop nalicza się proporcjonalnie. Czyli dokładnie tak jak napisała Anetkaa :)

Sto lat dla dzisiejszych solenizantów!!!
Miłego dnia życzę i uciekam do mojgo wariatuńcia, który macha rączkami i kopie nóżkami na maxa NON STOP. Normalnie zaraz będę cała podrapana i w siniakach :p
Buziaki

witam:)
Kurcze to mnie znowu zrobili na szaro z tym urlopem, bo mi powiedziała dyrekcja, że nie może mi dać urlopu za 2012:wściekła/y:jako n-l mam 35 dni, więc myślałam że od lipca wrócę do pracy ale sobie wybiorę urlop (te 35 dni) a tu piszecie że urlop mi się już nie będzie należał:angry::-(normalnie przejdę się i podziękuję za takie załatwienie sprawy:-(mogłam śmiało wybrać ten urlop i iść na wychowawczy w połowie maja:crazy:orientujecie się jak to jest w przypadku n-li???no zła jestem i tyle:-(

Mateuszkowa
ach te alergie, oby szybko wyszło co znowu dokucza Mateuszkowi
Malamii u nas też taki standard, więc wiem co czujesz:confused:
Wydrussia dobrze, że już po zębie:)
monia super, że nocka lepsza, u nas też nadal w buzi pusto:sorry:
buziaczki dla solenizantów!

​miłego dnia!

No to mnie dziewczyny podłamałyście z tym urlopem wychowawczym..... gdybym wiedziała cześniej to bym teraz wzięła ten za 2012 rok..... a tak to mnie w kadrach pani zapytała czy chcę teraz, ja powiedziałam, że wolę po wypoczynkowym i nic nie mówiła, że będzie krótszy.... a raczej nie zrobiła tego na złość bo generalnie jest bardzo pomocna.... kkasiulka na prawdę jak będę brała wypoczynkowy dopiero we wrześniu po wychowawczym to będę miała krótszy???:(

Witam,dawno nie zaglądałam, mam nadzieję ze u Was wszystko dobrze. Na spokojni epoczytam Was jak mała pospi- co jest ostatnio mega ciezkie bo zabkujemy 3ci raz:(
Ja obecnie jestem na urlopie zdrowotnym, do konca czerwca, a do pracy wracam po wakacjach, z nowym rokiem szkolnym.Basieniak nie wiem jak w Twoim przypadku z tym wychowawczym....oby udąło się jak najdłuzej wolne pociągnąc;*
Madzia przyzwyczajasz się powoli do nowej sytuacji?
Sto lat LIli i Szymcio!!!!!!
Całuję WSZYSTKIE LIPCÓWKI!!!

reklama
Pranie na mnie czeka, ale odpowiem na Wasze wąptliwości

1. jakbym teraz wzięła urlop wych, powiedzmy na rok, to urlop za 2012 należy mi się w całości (ja moim pracownicom zawsze dawałam urlop przed wych - po wych moga mi uciec z pracy, na L4, zrezygnować z pracy - żeby nie płacić ekwiwalentu wolałam wysłać na urlop)

2. jeśli wezmę tylko na kilka miesięcy, na przykład do września, to wymiar mi się zmniejszy o te kilka miesięcy wychowawczego (czyli jeśli masz 26 dni urlopu, jesteś na wych od 1 marca do 31 sierpnia - czyli 6 miesięcy - w 2012 należy Ci się 13 dni urlopu)

Jeszcze poczekam jakbyście miały pytania

Aha - najlepszego dla Liluni i Szymka (Zuzu - zajrzyj do nas!!!)

kicrym - niestety, nie mam pojęcia jak to jest z nauczycielami....poszperaj w necie, może Kartę N-la przejrzyj - to Wasz Kodeks Pracy

Ostatnia edycja:
Do góry