reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Ale mi szybko dzien uciekl:) Mala od chwile przed 16 nie spala wiec o 19;40 padla i nawet na mleczko sil juz nie miala. Obudzilam ja po 10min i dopiero zjadla i zaraz spala dalej:) No i ja karmie cycusiem juz tylko w nocy, w dzien mala juz nie chce, juz od jakiegos czasu cycala po kapieli w nocy i rano a teraz juz tylko w nocy chce cyca. W dziendostaje melczko z butli. A wlasnie ile dzieci powinny mleczka teraz pic?

U mnie podobnie, Milenka sama się odstawia, dziś z piersi zjadła tylko raz, no i w nocy będzie jadła. Ale w sumie ciesze się, że tak to wygląda, bo ani dla mnie problem, a ani dla Miluni - tak nam pasuje i jest OK :-) A obawiam się, że im starsza, tym mogłoby być gorzej....

I też się zastanawiam ile posiłków mlecznych teraz powinny dzieciaki zjadać....Milusia je dość dużo, nawet bardzo dużo porównując do Majki-niejadka ;-)

Urlop kończy mi się 24 lutego i coraz bliżej powrót do pracy......Oj....smutno mi. A z Majunią wróciłam tydzień przed skończeniem 6 miesiąca - dobrze to zniosła, oby Milenka była równie tolerancyjna względem babci :-)

Spokojnej nocki Mamuśki. Buziaczki dla Bąbelków :-)

reklama
kurcze, czyi moje dziecko jako jedno z nielicznych dużo ssie cyca.. bo w nocy i w dzień jakieś 4 razy.. nie widzę u niego chęci odstawienia a nawet widzę, że szuka cyca częściej.. póki co mi to nie przeszkadza, ale od marca -kwietnia chciałabym powoli odstawiać malca.. swoją drogą narazie nie jestem psychicznie przygotowana do odstawienia..wiem, że to głupie, ale czuję jakbym miała coś stracić z tej bliskości.. no nic..póki co cieszymy się tym co mamy :tak:

kolorowych mamuśki

Hej wieczorkiem:)
ja sama z dzieciakami w tym tygodniu, wiec czasu mam więcej :-p
Zuzu super!to teraz już pójdzie gładko:)właśnie Ci miałam pisać z jakiej butli dajesz:) moja załapała z Lovi :) ale teraz chcę ja przestawić na TT bo Lovi nie mają odpowietrzenia i wkurza mnie to, że się zasysają:) wodę pije z TT i też umie ssać:)
Ania, Kasiulka ja tez już tylko w nocy karmię:) Liwka je 3 mleczne posiłki (oczywiście w dzień, bo w nocy jeszcze pierś)-ok 9 150ml mm, ok 16 kaszkę mleczną ze 100ml wody i ok 19-20 210 ml mm z kaszką (ale przeważnie zjada 180ml)
Kasiulka trzymam kciuki, żeby Milenka też szybciutko zaprzyjaźniła się z bacią:-)
Konwalianko ja bym tam nie chciała zimowego malucha-przerażałoby mnie to ubieranie noworodka w te kombinezony, no i ani na długi spacer-bo jak przewinąć, nakarmić.Ja specjalnie celowałam znowu w lipiec i się udało, to też było uzależnione od mojej obrony mgr, ale i tak chciałam znowu letnie dziecko:)trzymam kciuki, żeby się udało tak jak sobie zaplanujecie:tak:co do odstawienia ja też nie jestem jeszcze gotowa:)mimo, ze nocki są męczące uwielbiam ten moment jak mała się wtuli, złapie mnie za palec i ssie:)ale do roku chciałabym odstawić-boję się że potem będzie trudno takiemu starszemu "zabrać" cycusia:)

Idę na jakiś serialik i spać:)
spokojne nocki!

Ostatnia edycja:
kurcze, czyi moje dziecko jako jedno z nielicznych dużo ssie cyca.. bo w nocy i w dzień jakieś 4 razy.. nie widzę u niego chęci odstawienia a nawet widzę, że szuka cyca częściej.. póki co mi to nie przeszkadza, ale od marca -kwietnia chciałabym powoli odstawiać malca.. swoją drogą narazie nie jestem psychicznie przygotowana do odstawienia..wiem, że to głupie, ale czuję jakbym miała coś stracić z tej bliskości.. no nic..póki co cieszymy się tym co mamy :tak:

Konwalianko u nas tak samo. Szymek cyca 3 razy w dzień i raz w nocy. I dobrze nam :) Na razie myśli o odstawieniu odsuwam w niewiadomą przyszłość ale jak o tym pomyślę to czuję dokładnie to co Ty... Dla mnie to jest najcudowniejsza bliskość i będzie mi tego bardzo brakowało... No ale kiedyś trzeba będzie.

Widzę, że nikt nie wpadł z poranną kawką... W takim razie ja częstuję.
Byliśmy wczoraj u ortopedy i mówi, że nóżka dobrze się układa. Szynę na całą dobę mamy nosić do 1 roku życia... Pozdrawaim i wracam do pracy ;-)

Hej :-D

asica, witaj jeszcze raz:tak::-D Ja też poproszę poranną kawę, bo nocka nieciekawa. 2 godziny niunia gugała i wreszcie o 3 padła :angry::baffled: Miłej pracy!

Malutka Madziuniu...światełko dla Ciebie (*)...to straszne...

Asica pociesz sie ze juz ponad polowa za Wami. Do roczku juz blizej niz dalej, zleci szybko.

A co do malej Madzi to ja nie wiem co myslec. Jesli rzeczywiscie to byl wypadek to matka z pewnoscia byla w szoku, w koncu przypadkiem zabila swoje dziecko... Ale zeby robic taka szopke...

hej..

moj maly wczoraj mial goraczke..nie wiem nawet z czego :eek: dostal nurofen i dzis widze ze czuje sie juz lepiej, ale musze to kontrolowac..
Mati swoje "mama" badz " maammamama.. " zamienil na "bam bam" no nic, moze "mama" szybko powroci ;-)
i szczerze, mam juz dosc mrozu, kocham zime ale nie az taka zimna, codziennie po -18 szalu dostac mozna..
asica - ;-) z nozkami bedzie dobrze.. mowilam Ci... a jutro juz week :-)
monia - jak sie dowiedzialam o Madzi, to bylam w szoku.. to straszne i nie jestem sobie w stanie tego wyobrazic..
ania-witaj

MAteuszkowa moze to od zebow ta goraczka?

Karola od paru dni sie kula brzuch-plecy i plecy brzuch, cieszylam sie bardzo:-) Ale teraz juz troche mniej bo zamiast spac to wlasnie szaleje w lozczku kulajac sie:)

reklama
aniu - nie wiem, calkiem mozliwe chociaz tam pusto, moze goraczka pojawia sie przed zabkami wlasnie.. ja tez sie nie moglam doczekac az maly zacznie sie turlac a teraz to juz nie jest tak zabawnie, zwlaszcza po jedzeniu odrazu przewraca sie na brzuch i sie tak odwracamy po 100 razy.. nieraz nad ranem zastaje go w lozeczku spiacego na brzuchu z glowka wcisnieta w szczebelki albo pod ochraniacz, ktory namietnie "skubie" i wyciaga..
co do mleczka o ktore pytalas - jakbym sugerowala sie rozpiska to moje dziecko je polowe z tego co "powinien" na ten miesiac.. nie wmuszam.. a mleko jemy juz "2" :-) i bardziej mu smakuje

Do góry