reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Witam się i ja:-D

U nas noc ok, nie mam co narzekać. Jedna pobudka na mleczko i lulu.

sylwia
, witaj! to dobrze, że wiesz co uczula małego :tak:

Samea, ja jestem pełna podziwu dla Twojego Synka, tyle już potrafi...Nie pomyślałabym, że wino może uczulać, hmmm...

malami,
moja mała to jak usłyszy suszarkę to drze się w niebogłosy, a co do śpiewania to też bardzo lubi... najbardziej to lubi "Była sobie żabka mała" i "Kundel bury"....:-D:tak:

reklama
Hej:-)

Monia nasz atak alergii jest albo od szczepionki albo od margaryny (bezmlecznej) z Biedronki w ciastkach albo właśnie od pietruszki. Alergolog mówił mi, że potrafi nieźle uczulić.

U nas zęby chwilowo odpuściły:-) Ja się wyspałam i od razu łatwiej rozwiązywać problemy:-)
Dobrego dnia Kochane! ***

Magia, ja podejrzewam pietruszkę albo nawrot tych zmian łojotokowych, co mała miała ponad tydzień temu:wściekła/y::eek: jeszcze póki co podam jej tą zupkę z pietruszką - jarzynową i poczekam, czy coś się "wzmocni", bo póki co to od wczoraj jest tak samo, kilka krostek w jednym miejscu nad czółkiem z boku na takim czerwonawym placu...

Dziewczyny, a czy mogę jej podawać wapno w syropku, aby te krostki przybladły?

hej:)

Mala mi wczoraj po poludniu prawie 2,5h spala:szok: My z mezem padlismy razem z nia i tym sposobem spalismy sobie w trojke do 18;20... W zwiazku z tym polozylam mala pozniej bo przed 21 ale i tak kara za spanie w dzien mnie sptkala bo mala w nocy zrobila sobie 1,5h przerwy w spaniu ech... Zlosliwe to moje dziecie ze hej:-p

hej hej:)
malamii no właśnie dlatego wydaje mi się, że gorzej z wychowawczego bo to trzeba wnioski składać, czekać ten czas aż będzie można wrócić, i jakoś tak głupio bez dogadania się z przełożonym po złożeniu wniosku o powrót wcześniej z wychowawczego od razu l4 przynieść (choć akurat mój przełożony zna moje plany...). A na wypoczynkowym to w dniu w którym się dowiem o ciąży to od razu mogę zanieść zwolnienie... Ale to i tak wszystko w teorii bo ostatnio staraliśmy się pół roku więc i teraz może nie pójść tak szybko.... No a my czekamy aż mała skończy rok bardziej ze względu na mnie bo jestem po cesarce i to z komplikacjami więc z lekarzem uznaliśmy, że to będzie bezpieczny termin;)
Magia no a u nas wyszło, że to ciasto francuskie z biedronki małą uczula.... W końcu jej ta plamka z twarzy po długim czasie zeszła... dzięki z pomysł i biedronce mówię zdecydowane nie;)

Witam:)
Ja dziś byłam z małą na pobieraniu krwi, oczywiście płaczu było, że hoho bo krwi dużo było trzeba. Potem ze starszakiem do kontroli, ale na szczęście jest zdrów, więc w poniedziałek do p-la idzie:)

Basieniak, Malami no to ja już życzę powodzenia w staraniach:) czekam z niecierpliwością na wieści:)
Aniaa to pospaliście:)
Monia możesz:)trzymam kciuki za koleżankę, zdrowej i bezproblemowej ciąży życzę:)
Silwia buziam w oczko, oby szybko przeszło.Dobrze, że nocki lepsze:)

Miłego dnia:)

hej
u nas dzisiaj nocka super ale tylko do 4 rani, bo o tej godzinie moja iskierka postanowiła wstać!! a że mama uparta to trzymała dziecko na siłę w łożku i tym sposobem, po godzinie obijania się od rodziców i on padł i pospał do 6.50.. ech.. od rana moja dziecina uskutecznia wstawanie z brzuszka do siadu i czasem mu się to nawet udaje :-D
alergii u nas ciąg dalszy najgorsza jest szyjka, bródka no i dlonie:-(
aaa i u nas jest teraz strach o odejście mamy, mało tego nie wystarczy nawet ze jestem blisko, ja muszę go mieć na rękach, tak sie wtedy wtula.. tata jest be..dosłownie, tak teraz do niego mówi :-)

Ania, było spać w dzień :) hehe
basieniak, malamii ja planuje sie starać w marcu/kwietniu 2013 roku, tym razem wolę aby dzidziuś urodził się w okresie zimowym jak się uda;-)
kicrym, biedne te nasze maluszki, że muszą cierpieć i nie wiedzą czemu.. super, że synuś zdrowy!
Magia, fajnie, że masz chwilę wytchnienia.. u nas jej brakk..

Witam! No kochane Basieniak, Malami starc się starać.
Aż zazdroszczę, tych starań.... ja to nie prędko..... nieststy.... ta niepewna praca moja i męza....
Ale za to jestem hapyy!! Mąż dzis po pracy po 19 przyjechal z nowym mlekiem bebiko ha2 maly zaobczyl opakowanie i zacząl sie smiać i cieszyć o malo nie wyskoczyl z gaci <jak to się mówi> to ja mówie no to zrobimy 60 zeby nie bylo szkoda wylać. Naszykowalam butleo dziwo Aventu co nie chcial tknąć i co się dzieje ciągnie az bulki lecialy...hihii no to pojad to ja no to jeszcze machniem 60 i po 5 min znów pochlonąl calość jestem szcęsliwa!!!!! Mam nadzieje ze jutro tech pochlonie melczko bez placzu.... bo wczoraj wieczór byla tragedia.......

Co do alergii i mleczka ha u nas jest podjrzenie i lekarka kazala mi takie kupować. Co do piertuszki to jest jeden z alergenów tak pisze w poradnikach. Ja moiemu juz od 2 mc daje do zupki. Ściskam i powoli szykujemy kąpiel! Cmoki dla Solenizantów życzę!!!!!!

Ale mi szybko dzien uciekl:) Mala od chwile przed 16 nie spala wiec o 19;40 padla i nawet na mleczko sil juz nie miala. Obudzilam ja po 10min i dopiero zjadla i zaraz spala dalej:) No i ja karmie cycusiem juz tylko w nocy, w dzien mala juz nie chce, juz od jakiegos czasu cycala po kapieli w nocy i rano a teraz juz tylko w nocy chce cyca. W dziendostaje melczko z butli. A wlasnie ile dzieci powinny mleczka teraz pic?

reklama
Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj nie miałam czasu na forum bo mój bąbel nic tylko rączki rączki :/ kręgosłup mi odpada więc idę zaraz spać. Wogóle jestem taka jakaś zmęczona. Nie mam weny na pisanie więc tylko życzę spokojnej nocki.
Buziaki!!

Do góry