reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam się i ja:-D

U nas noc ok, nie mam co narzekać. Jedna pobudka na mleczko i lulu.

sylwia
, witaj! to dobrze, że wiesz co uczula małego :tak:

Samea, ja jestem pełna podziwu dla Twojego Synka, tyle już potrafi...Nie pomyślałabym, że wino może uczulać, hmmm...

malami,
moja mała to jak usłyszy suszarkę to drze się w niebogłosy, a co do śpiewania to też bardzo lubi... najbardziej to lubi "Była sobie żabka mała" i "Kundel bury"....:-D:tak:

reklama
Hej:-)

Monia nasz atak alergii jest albo od szczepionki albo od margaryny (bezmlecznej) z Biedronki w ciastkach albo właśnie od pietruszki. Alergolog mówił mi, że potrafi nieźle uczulić.

U nas zęby chwilowo odpuściły:-) Ja się wyspałam i od razu łatwiej rozwiązywać problemy:-)
Dobrego dnia Kochane! ***

Magia, ja podejrzewam pietruszkę albo nawrot tych zmian łojotokowych, co mała miała ponad tydzień temu:wściekła/y::eek: jeszcze póki co podam jej tą zupkę z pietruszką - jarzynową i poczekam, czy coś się "wzmocni", bo póki co to od wczoraj jest tak samo, kilka krostek w jednym miejscu nad czółkiem z boku na takim czerwonawym placu...

Dziewczyny, a czy mogę jej podawać wapno w syropku, aby te krostki przybladły?

hej:)

Mala mi wczoraj po poludniu prawie 2,5h spala:szok: My z mezem padlismy razem z nia i tym sposobem spalismy sobie w trojke do 18;20... W zwiazku z tym polozylam mala pozniej bo przed 21 ale i tak kara za spanie w dzien mnie sptkala bo mala w nocy zrobila sobie 1,5h przerwy w spaniu ech... Zlosliwe to moje dziecie ze hej:-p

hej hej:)
malamii no właśnie dlatego wydaje mi się, że gorzej z wychowawczego bo to trzeba wnioski składać, czekać ten czas aż będzie można wrócić, i jakoś tak głupio bez dogadania się z przełożonym po złożeniu wniosku o powrót wcześniej z wychowawczego od razu l4 przynieść (choć akurat mój przełożony zna moje plany...). A na wypoczynkowym to w dniu w którym się dowiem o ciąży to od razu mogę zanieść zwolnienie... Ale to i tak wszystko w teorii bo ostatnio staraliśmy się pół roku więc i teraz może nie pójść tak szybko.... No a my czekamy aż mała skończy rok bardziej ze względu na mnie bo jestem po cesarce i to z komplikacjami więc z lekarzem uznaliśmy, że to będzie bezpieczny termin;)
Magia no a u nas wyszło, że to ciasto francuskie z biedronki małą uczula.... W końcu jej ta plamka z twarzy po długim czasie zeszła... dzięki z pomysł i biedronce mówię zdecydowane nie;)

Witam:)
Ja dziś byłam z małą na pobieraniu krwi, oczywiście płaczu było, że hoho bo krwi dużo było trzeba. Potem ze starszakiem do kontroli, ale na szczęście jest zdrów, więc w poniedziałek do p-la idzie:)

Basieniak, Malami no to ja już życzę powodzenia w staraniach:) czekam z niecierpliwością na wieści:)
Aniaa to pospaliście:)
Monia możesz:)trzymam kciuki za koleżankę, zdrowej i bezproblemowej ciąży życzę:)
Silwia buziam w oczko, oby szybko przeszło.Dobrze, że nocki lepsze:)

Miłego dnia:)

hej
u nas dzisiaj nocka super ale tylko do 4 rani, bo o tej godzinie moja iskierka postanowiła wstać!! a że mama uparta to trzymała dziecko na siłę w łożku i tym sposobem, po godzinie obijania się od rodziców i on padł i pospał do 6.50.. ech.. od rana moja dziecina uskutecznia wstawanie z brzuszka do siadu i czasem mu się to nawet udaje :-D
alergii u nas ciąg dalszy najgorsza jest szyjka, bródka no i dlonie:-(
aaa i u nas jest teraz strach o odejście mamy, mało tego nie wystarczy nawet ze jestem blisko, ja muszę go mieć na rękach, tak sie wtedy wtula.. tata jest be..dosłownie, tak teraz do niego mówi :-)

Ania, było spać w dzień :) hehe
basieniak, malamii ja planuje sie starać w marcu/kwietniu 2013 roku, tym razem wolę aby dzidziuś urodził się w okresie zimowym jak się uda;-)
kicrym, biedne te nasze maluszki, że muszą cierpieć i nie wiedzą czemu.. super, że synuś zdrowy!
Magia, fajnie, że masz chwilę wytchnienia.. u nas jej brakk..

Witam! No kochane Basieniak, Malami starc się starać.
Aż zazdroszczę, tych starań.... ja to nie prędko..... nieststy.... ta niepewna praca moja i męza....
Ale za to jestem hapyy!! Mąż dzis po pracy po 19 przyjechal z nowym mlekiem bebiko ha2 maly zaobczyl opakowanie i zacząl sie smiać i cieszyć o malo nie wyskoczyl z gaci <jak to się mówi> to ja mówie no to zrobimy 60 zeby nie bylo szkoda wylać. Naszykowalam butleo dziwo Aventu co nie chcial tknąć i co się dzieje ciągnie az bulki lecialy...hihii no to pojad to ja no to jeszcze machniem 60 i po 5 min znów pochlonąl calość jestem szcęsliwa!!!!! Mam nadzieje ze jutro tech pochlonie melczko bez placzu.... bo wczoraj wieczór byla tragedia.......

Co do alergii i mleczka ha u nas jest podjrzenie i lekarka kazala mi takie kupować. Co do piertuszki to jest jeden z alergenów tak pisze w poradnikach. Ja moiemu juz od 2 mc daje do zupki. Ściskam i powoli szykujemy kąpiel! Cmoki dla Solenizantów życzę!!!!!!

Ale mi szybko dzien uciekl:) Mala od chwile przed 16 nie spala wiec o 19;40 padla i nawet na mleczko sil juz nie miala. Obudzilam ja po 10min i dopiero zjadla i zaraz spala dalej:) No i ja karmie cycusiem juz tylko w nocy, w dzien mala juz nie chce, juz od jakiegos czasu cycala po kapieli w nocy i rano a teraz juz tylko w nocy chce cyca. W dziendostaje melczko z butli. A wlasnie ile dzieci powinny mleczka teraz pic?

reklama
Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj nie miałam czasu na forum bo mój bąbel nic tylko rączki rączki :/ kręgosłup mi odpada więc idę zaraz spać. Wogóle jestem taka jakaś zmęczona. Nie mam weny na pisanie więc tylko życzę spokojnej nocki.
Buziaki!!

Do góry