reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Goha ja też już parę razy chciałam iść do apteki i coś kupić - np infacol czy espumisan dla dzieci, ale mąż twierdzi, że lepiej niech organizm spróbuje sobie sam poradzić niż chemię maluszkowi podawać... Niby piszą, że to nie jest wchłaniane przez organizm, ale jednak się boi. A o tym proszku to tak różnie czytałam i chyba bym się bała go zastosować... choć pewnie niepotrzebnie...

Małej nic po Boboticu czy Espumisanie nie będzie, a tylko pomoże uwolnić gazy To normalne, że zalegają w brzuszku, warto dziecku pomóc.

Piszecie o problemach z kupą - u nas też problem, ale innego rodzaju. Mała codziennie rano robi kupsko i to takie, że jej się wylewa z pampersa, a ja mam codziennie prześcieradło do prania.......Wczoraj leżała na naszym łóżku - na świeżo zmienionej pościeli....no i znów pranie. A dziś to dosłownie po samą szyję.........Szkoda tylko tych ciuszków, bo niektórych plam nie da się sprać.
Milenka grzeczna i spokojna, śpi ładnie - moja mama nie może się nadziwić, że ona jest taka grzeczna i spokojna. Dzielna moja dziewczyna, a co! ;-)

Corin - my wczoraj cały dzień na tarasie, cała trójka, Mila spała, Maja rower, gazetki i książeczki, ja też nawet zaliczyłam gazetkę ;-) To lato w tym roku, choć tak fatalne, to chyba pod nas......:-)

reklama
Hej Kochane :*

my mialysmy wyczekiwana dlugo, bardzo udana noc. Mala mimo problemow ze zrobieniem kupki wczoraj cos popuscila, ja jej pomoglam i jak zasnela o 24 to do 4 spala, zjadla troszke i znowu do 7 spala :-) wyspalam sie za wszystkie czasy. Na 11 bylam u pediatry, przepisal mi taki proszek na kupki, daje sie go szczypte i po tym ma robic juz normalnie, bo meczymy sie z tym juz ponad 1,5 tyg :/ a nie moge jej caly czas sondy do pupki wkladac, bez sensu to jest ..

zwazylam tez moja mala ,,kruszynke,, wazy juz ponad 4400 :O w ciagu 8 dni przybrala ponad 400 g :-D no bo historia lubi sie powtarzac, bedzie jak mama za mlodu, mala kulka :-D kto to widzial zeby dziecko ktore ma miesiac i 9 dni wazylo prawie 4.5 kg z waga startowa 2680 :-D jestem w szoku a jeszcze bardziej cierpia na tym moje rece, na ktorych czasami i caly dzien spoczywa owo cialo kruszynki :-D

poza tym meczymy sie z upalami choc dzis spadl deszczyk i troszke jest lepiej choc od weekendu znowu sie maja zaczac wysokie temperatury. Mysle ze mala tez meczy ten gorac i przez to zle spi... no ale juz nie dlugo, bo w pazdzierniku lecimy cala trojka do polski na tydzien :-D D sie boi ze tam zastanie juz snieg i temperature -20 :-D powiedzial zed bierze kurtke zimowa i wszystkie swetry ahahahah

kurcze brakuje mi tego siedzenia na forum, ale niestety priorytety robia swoje :-( kompletnie nie mam czasu zeby nadrobic zaleglosci, nie wiem co u kogo sie dzieje, czy sa jakies nowe wiesci jakies nowinki...eh..

pozdrawiamy Was wszystkie goraco, calujemy mamusie i maluszki, oby wszystkie rosly zdrowo :*

witam sie po paru dniach nieobecnosci. Wybylismy nad morze do Belgii, takie tam pierwsze male wakacje Synusia. Dni spedzilismy na spacerach gdzie malutki je przespal, nawet nocki byly ok, ale wystarczylo tylko zatrzymac wozek i maly sie budzil. dzisiejsza nocka tez byla ok. ale od 7 nie moze usnac. budzi sie co 15 min,steka i tylko bujanie na rekach pomaga. czy to moga byc kolki?
pozdrawiam, milego dnia

Gocha maly wystrojony ze hoho ;-)

konwalianka super ten zestaw. ja bym sie nie zastanawiala ;-)

U nas dzisiaj tez w miare. Bylapolozna. posprawdzala malego i mimomoich obaw o to nieszczesne ulewabie (notoryczne) maly przybral na wadze 270g od wagi urodzewej.. w 8 dni. Tak wiec poczulam duza ulge.

Kasiulka u mnie podobny problem alez ulewaniem. Maly tak czasem uleje ze posciel do zmiany.. dobrze ze wymyslili te pralki bo niewyobrazam sobie cuaglego prania recznego..

Dzieki dziewczyny za rady odnosnie kremowania. Moj maly tez byl przenoszony i pewnie stad to nadmierne luszczenie. Smaruje malutkiego i oby pomoglo.

buzka i dobrych nocek i latwych kupek zycze :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie skarbenki. U nas sielanka. Emilka spi w nocy po 8 godzin ciurkiem, je i śpi kolejne 3 a potem wstaje z uśmiechem. W dzien jest też spokojniejsza i płacze z konkretnych powodów a nie dla zapełnienia ciszy:-DUsmiecha się do nas słodko i szuka oczami , obraca główkę w naszym kierunku. Jest przecudowna. Zaczeła ssac ladnie smoka i odtąd stałą się spokojniejsza. Na spacerku w te upały daję jej koperkową herbatkę i pierdy po niej ida ogromne:-DA i po nabiale nic sie juz nie dzieje. Mam nadzieję, ze tak pozostanie
Emka alez Nicolettka rośnie hoho
kasiulka, sunset u nas też ulewanie okropne ale waga w porządku więc się nie martwię tylko przebieram i przebieram:-D
silwia u nas tez był taki okres były to bole brzuszka ale nie kolki, a potem przeczytałam o skoku rozwojowym i u nas by się to zgadzało, przeszło samo po tygodniu:tak:
basieniak ja bym podała, podaję Emilce sab simplex i nawet teraz jak się kolki skończyły daję jej wieczorem i pierdzi sobie spokojnie
Corin i jak lody, ja sie jeszcze nie skusiłam...ale skoro Emilce nie szkodzi juz białko, ale znowu cukier, łech
konwalianka komplecik super
Magia rewelacja

My chrzest ze względu na wesela na jakie ida dziadkowie i chrzestni robimy dopiero 9 października. Mielismy robić obiadek i ciasto w domku ale ze względu na to, ze mimo zapraszamy tylko chrzestnych, rodziców, rodzeństwo i dziadków to będzie koło 20 osób( a ja nie mam takiego stołu) zamówilismy już obiad w restauracji, potem kawa i tort i tyle.Nie kupilismy jeszcze ubranka bo teraz same cieńkie sukienusie a moze być już zimno. Poczekam na wrzesien:tak:

Corina ja tez próbowałam jogurty i jest w porządku, moze skuszę się i na lody, u nas są takie dla cukrzyków bez cukru.
Emilka zasnęła o 17tej i spi do tej pory. Zawsze już była kapana i około 20tej kładłam ją spac a teraz nie wiem co mam robić, budzić ją czy dać spac. Chyba pójdzie dziś brudna:-D

reklama
Witajcie kochane i maluszki

no to moja Klaudia pobiła dzisiaj rekord w spaniu , od wczoraj 19 do rana do 7 w tym jest najlepsza kocha spac , na dworze dzisiaj tez 5 godzin spała az wróciliusmy do domu na kapiel i dalej spi

Wiecie jak sie dzisiaj wkurzyłam az przeklinałam w przychodni i powiedziałam kilka niemiłych słow ale mi ulzyło chociaz , a jak mój Misiek wpadł do tej przychodni to musiałam go uspokajac , wyjasnie o co chodzi

Jak poszłam z dzieckiem do kontroli po 10 dniach to moja lekarka dała nam skierowanie na badanie do neurologa , z tego wzgledu ze Klaudusia dostała na poczatku 7 punktów poniewaz była owinieta pepowina , dopiero po konsultacji neurologa mozna szczepic dziecko termin miałam na 26 sierpnia a na 19 wrzesnia na szczepienie dziecka , okazało sie ze tam gdzie była mała zapisana od 1 sierpnia nie maja podpoisanej umowy z NFZ i mam isc po skierowanie i zapisac mała do innej przychodni a tak UWAGA termin na 9 listopada , no szlak moze na miejscu trafic , no chyba ze tego 26 pójde do tego neurologa gdzie nie maja podpisanej umowy i zapłace za wizyte , czy do cholery jasnej za wszystkie badania w tym kraju trzeba płacic a gdzie ida te nasz składki no moze rozerwac ze złosci , i wyszło na to ze nie bedziemy tyle czekac tylko musimy zapłacic zeby dziecko zaszczepic ale co sie nagadalismy w tych przychodniach to nasze , jeszcze jutro zadzwonie do tej lekarki czy ten neurolog jest az tak bardzo potrzebny i nie mozna wczesniej dziecka zaszczepic , ISTNY ZAWRÓT GŁOWY

Wisienko super ze malutka nie ma juz zadnych dolegliwosci i spi spokojnie

Do góry