reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

oj z tą siarą to nie do końca chyba, bo niektóre z nas mają ją od początku..

kwoka, super, że maluch już się pomału szykuje i rośnie jak na drożdżach

a ja taka słaba jestem i sprawdzam ciśnienie a tu 109/52 i wszystko jasne.. tylko spać

reklama
ja też nic nie mam... a koleżanki miały nawet od 4 miesiąca :/ trochę mnie to martwiło ale położna mnie uspokoiła, że nie zawsze pojawia się przed. Ważnie żeby mleczko przyszło jak dzidzia będzie już na świecie.

Co do nauki jezyka, wiem z doswiadczenia, ze dzieci ucza sie nie wiadomo kiedy, mlody ogladal bajki po niemiecku, w domu mowimy po polsku, kontaktu na zewn z jezykiem mial niezmiernie malo, a jak poszedl do przedszkola w wieku 3 lat, okazalo sie ku naszemu zdziwieniu, ze zna jezyk perfect. Mysle, ze warto puszczac bajki, pioseneczki w obcym jezyku.

jejku dziewczyny Wy też macie takiego lenia? Pół dnia przeleżałam, drugie pół przesiedziałam przed komputerem.. obiadu brak i nie mam weny do niego. chyba na szybko zrobię makaron z sosem pieczarkowym z cebulką i kurczakiem, bo nie mam na nic pomysłu..a wymyśliłam sobie, że po weekendzie spróbuje zrobić moussake, tylko muszę gdzieś bakłażany dorwać, to nawet proste patrząc na przepis..

a fakt, że dzieci szybko się uczą jest potwierdzony, łatwo można wyrobić w nich nawyk systematyczności, podobno wystarczy od momentu gdy mają już wyostrzony wzrok, np. przewijając malucha pokazywać mu cyferki czy literki przez 2 sekundy (ważna jest systematyczność) i dzieci przyswajają w mig.. ja planuję coś takiego wypróbować.. moja sąsiadka na ten temat pracę magisterską napisała - muszę jeszcze raz ją przeczytać :) a i podobno najlepiej w łóżeczku położyć wydrukowane czarno- białe kartki np. z szachownicą, paskami, itd, wówczas dziecko szybciej wyostrza wzrok

Ostatnia edycja:
witam po spacerku
umówiłam się z koleżanką (też ciężaróweczką :-)) na obiad i tak się nam dobrze siedziało i gadało, że jeszcze zjadłyśmy deserek z kawą i przesiedziałyśmy 3 godziny w ogródku restauracyjnym pod parasolkami
super pogoda
obok nas siedziała mama z maleństwem w wózeczku i piła kawkę i tak sobie pomyślałam, że też tak będę robić :-) w ramach przerwy w spacerze siup do ogródka - mała śpi w wózeczku, a ja gazetka i sorbet albo mrożona kawka.... to się rozmarzyłam :-D
kwoka super że wszystko w porządku, mały niech sobie pływa ;-)
konwalianka u mnie takie ciśnienie to standard...:-( ostatnio miałam nawet 90/70
ja też ostatnio mam lenia, już standardem jest godzinna drzemka w ciągu dnia
mi też nic z piersi nie leci, ale jakoś mnie to nie martwi

ja też chodzę prywatnie ale moja gin powiedziała, że jak poród będzie przebiegał jak należy, to się nie zobaczymy w szpitalu, dlatego zdecydowałam się w końcu na położną

konwalianka U mnie ciśnienie zawsze około 100/80. W pierwszej ciązy też takie niskie było a potem przy porodzie zaczęło rosnąć jak szalone że anestezjologa chcieli wyzwać.

Pippi super sprawa z tą kawusią i wózeczkiem obok, oczywiście jak maluch da posiedzieć:) Są takie małe cwaniaki, że jak wózek stoi nie jedzie to zaraz syrena:) I mama musi krążyć:)

kwoka super, że z dzidzią ok. Moja też plecami do mnie odwrócona, w kółko wypycha pupsko i nawala mnie nóziami (chyba) po wnętrznościach. A teraz ma czkawkę bo w brzuchu miarowo cosik mi tyka:)
Ponad 2000 g w 31 tyg niezły wynik wagowy. Ładny brząc:)

Mnie z cycochów nic nie leci. W pierwszej też nie leciało do samego porodu. Ale jak młodego po porodzie do piersi podstawili to pił.

Jejku wyspałam się , chyba za długo i pewnie w nocy spać nie bedę. Zgagę mam okropną i skurcze jakieś się znowu przyplątały
.konwalianka mamy wspólnego lenia:zawstydzona/y:

reklama
Do góry