reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
em_ka
rozmawiałam o tym z moją trenerką, ona mówiła, że korzystała z roweru do samego porodu. A ja dodatkowo mam psa Syberiana Husky który mnie ciągnie na tym rowerze więc aż tak się nie męczę. Trochę mój mąż na mnie krzyczy, "a co jeśli się wywrócę" ale nie po to trenowałam z nim ponad 2 lata, żeby się bać czy coś mu nie odwali.
Jeżdżę rzadko (może raz na tydzień, może rzadziej) - i to tylko wtedy gdy zstąpi na mnie przypływ energii, brzuch mi nie przeszkadza :) Lekarz powiedział, że wszystko co sprawia, że jesteśmy szczęśliwe należy kontynuować w ciąży tylko w miarę rozsądku. Dlatego zamiast codziennych kilkukilometrowych treningów urządzam sobie przejażdżkę raz na jakiś czas :) ja nie czuję się taka duuuuuuża, a mój psiak zapomniany :):) i wszyscy happy :-)
konwalianka u nas lekarze rzadko coś zabraniają. Tutaj się wychodzi z założenia, ze co ma być to będzie. Trochę mnie to wkurza, ale w sumie islandory rozmnażają się jak króliki to widocznie coś w tym jest. Ja też w ciąży nie uważałam za specjalnie a mały już jest większy niż norma mówi :-) wydaje mi się, że czasami warto posłuchać siebie i swojego instykntu... i ufać temu ;-)

Ostatnia edycja:
Dzięki.Trudny wybór. Ja mam piętrowy domek i taka video niania przydałaby mi się. Monitor oddechu też, dla swojego spokoju. Może w związku z tym, że zaoszczędziłam na wózku (nowy kosztował mnie 100zł), zdecyduję się na jedno i drugie.

Myślałam o Angelcare, ale my często lubimy ruszać się z domu dlatego myślę o przenośnym monitorze Snuza Go lub Halo.

A wyjaśnijcie mi, czy wszystkim przysługuje becikowe czy zależy to od dochodu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ania23, ja kupowałam tutaj Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Gocha becikowe państwowe należy się wszystkim (na stronie gminy czy miasta jest druk do wypełnienia przez Twojego lekarza prowadzącego), dodatkowo jeśli masz dochód coś ok. 500zł (nie jestem pewna tej kwoty), to dodatkowe becikowe samorządowe, czy jak się ono nazywa. Niektóre gminy mają też dodatkowe becikowe dla mieszkanek, proponuję dowiedzieć się jak jest u Ciebie w mieście.

Ostatnia edycja:
Pipimyślę o Snuzie Go lub Halo bo można w nich samodzielnie wymieniać baterie. Snuza Go kosztuje 345zł a Halp 389zł, oba mają 2 lata gwarancji więc liczę, że po roku je odsprzedam.
Jest jeszcze Respisense Ditto, też przenośny, kosztuje 369zł, ale żeby wymienić baterie trzeba odesłać go do serwisu.
Oglądałam też AngelCare, ale te można użytkować raczej tylko na stałe, np. w łóżeczku.

witam:-)nie dam rady nadrobic was przez szpital ale melduje ze u nas wszystko dobrze, za 3 tyg odstawiam cordafen i czekam na na skurcze, obecnie niestety jest mozliwosc ze jednak po termnie wiekszosc dziewczyn po tych lekach tak ma. Maly ma 2,5 obecnie mam sie szykowac na 3,5:tak:co do prododow u nas w miescie wysyp nie ma mijsca na porodowce, dzis na patologgi 2 sa z bolami ale czekaja bo nie maja gdzie polozyc i chodza ciagle po korytarzu w tym z jednej ciagle sie leje...

wszystkim mamusiom tym w dwupaku, podwójnym i potrójnym życzę pociechy z dzieciaczków i samych radości macierzyństwa

ja dzis w kiepskim samopoczuciu, znowu haftnęłam i teraz jestem osłabiona. Przyszła paczka z moimi majtkami, podkładkami, nakładkami na sedes, prześcieradłami nieprzemakalnymi i podkładami na łóżko. Teraz tylko czekam na koszulę i musze jeszcze jakies kapcie kupić, takie żeby je potem wywalić i cóz, jesteśmy gotowi do drogi

Madzia wiadomo chwilowe ale jak popatrzylam na nie az mi zal sie zrobilo ledwo chodza a ta z wodami ma brzuch jak na bliznieta, no i tekst lekarza na pyt ile jeszcze ma chodzic ten :az nogi nie beda bolaly. Jednak to nic takiego we wt i sr jedna dziewczyna chodzila z bolami "po scianie" ale ze chodzila na ubezpieczenie nikt sie nia zbytnio nie przejmowal, dopiero na 2 dobe jeden z lekarzy i wzieli ja na porodowke, ledwo biedna szla a polozna nawet torby jej nie wizela...ja co do teriminu umowie sie ze swoim bo u nas praktykuja ze rodzi sie u swojego lekarza...aby moj nie byl na urolopie i maly nam nie zrobil psikusa

reklama
Oto mój dzidziś:

im030.jpg

czyż to nie jest czarujący uśmiech??
heh... ciekawe czy będzie podobny do tego foto :-)

Ostatnia edycja:
Do góry