reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin, jak Ty to robisz, że masz taki wielki talent do szycia? :-D Zazdroszczę Ci Kobieto :tak:;-)Masz wielki dar! I nie pisz, że to tak samo z siebie Ci przyszło, że to nic wielkiego, bo ja bym w życiu tak nie potrafiła, choćbym się zaparła:-DEwcia w tej misce z sałatką rozbroiła mnie :-)

daga
, oj, biedny mężulek...I on ucierpi na tych cięższych nocach Jowisi...Moja Kinga nie chce z nami spać, a jak płacze w nocy to nawet wyjąć ze swojego łóżeczka się nie da.

Kinga już śpi. Mam nadzieję, że w nocy spokojnie będzie. Jutro jadę na zakupy, takie większe spożywcze. Zawsze jak z jakichkolwiek zakupów wracam, to muszę Kini kupić jajko - niespodziankę, bo inaczej płacz na cały dom. Jej nie chodzi o czekoladkę, tylko o tą zabawkę w środku. Czekoladki skubnie gryzka i mi oddaje, a i mama przy tym zadowolona :-D

Dobrej nocki :*

Monia, dziękuję :) Wiesz że gdyby ktoś mi pół roku temu powiedział że będę szyła takie rzeczy to bym mu w życiu nie uwierzyła, mało tego, gdyby mi ktoś 2 lata temu powiedział, że w ogóle będę szyła na maszynie to bym go wysłała na leczenie ;)

Do tych patchworków podchodziłam od dłuższego czasu, marzyła mi sie torba z dzięciołem uszytym tą techniką i za każdym razem klęłam na czym świat stoi i rzucałam z wściekłością tym dalej niż widzę ;) Aż kiedyś wymyśliłam jak to zrobić, zastosowałam i taa daaam :D Ta księżniczka to moja 4 praca tą techniką :) i na pewno nie ostatnia ;)

Daga-co Ty z tymi pączkami?!slinka mi cieknie na samą wieśc o pączkach domowej roboty..A jowitka Lubi paczki?moj fifi zje, ale oczywiscie bez nadzienia.:(ale faworki zjada za to ze smakiem.zycze lepszych nocek, u nas ostatnio się naprawdę uspokoiło.Filip mi przesypia caluskie nocki sam, bez wolania i bez zycen, ze chce isc do nas. No i bez placzu- a to bylo najgorsze-jakby dziecko bylo w jakims amoku...
Monia- to bedziesz miec niezla kolekcje kinderkowych stworków. moj Fifi ma takie fazy, że jak slyszy ze jade do sklepu, to chce zebym mu kupila....bulke kajzerke!albo z ziarnem(mak tez ziarno dla niego)jak mu kupilam tic taki albo podobne, kolorowe cukierki to uklada z nich pociagi, albo segreguje kolorami. niektore sie nie nadaja do niczego wg Filipka, wiec koniecznie musi nimi wykarmic nas:)udanych zakupów!
Daga- zamów przez internet:)
Corin- a ten wymarzony dzieciol tez powstał?niezly talencik w sobie skrywalas....
niania nie zgodzila sie na zostawanie z filipem w innych godzinach i na stale...no nic, jeszcze poprobujemy z tym zlobkem, zobaczymy...Znow Filip siedzi kilka dni w domu i znow ogromne postepy zrobil,wczoraj mi powiedzial caluski wierszyk -jedzie pan kapitan -sam, na dodatek z pokazywaniem tych czynnosci. najbardziej powala mnie poziom jego wyobrażni, takie rzeczy robi i opowiada, ze naprawde czasem sie tarzam na podlodze ze smiechu...wiem, ze powinnam byc powazna, ale czasem sie nie da:)
Monia-dawalam Lipomal, nie widzialam ze to wykrztusny syrop...myslalam, ze rozgrzewający i lagodzacy kaszel, a nie wykrztusny...ale tylko tej jednej nocki mial kaszel, wydaje mi sie ze bylo za suche powietrze u niego w pokoju, bo co niestety uruchomilam, bo tak zimno bylo...wczoraj nawet raz nie zakasla, a dzis w nocy jak poszedl spac o 22 tak obnudzil sie wpol do 7, zagladalam tylko do niego by ko okryc, bo on strasznie nie lubi byc przykryty(zupelne przeciwienstwo mnie).
Dziewczyny- w czym spia wasze maluchy?chodzi mi o material? bo Filipek odkopuje sie w nocy, i jak np nogawka mu sie podwinie to ma gesia skoke. cgce mu kupic jakas pizamke zeby sciagacz moze byl przy kostce albo moze wogole jakis grubszy material...Kupilam mu kiedys w lumpeksie takie niby legginsy, w bialo czarne paski ala wiezienne i powiem wam, ze fajnie sie sprawdzaja na noc, ale meska garderoba raczej nie ma takich odpowiedników:)

Cześć Laski! U nas fajna nocka, jedna pobudka na mleko o 6 i Kinia pospała prawie do 8.00 :D Kaszlu już nie ma, ale nos tak jakby ciągle zapchany, troszkę wydzielinki, ale tak jakby słabo schodziła. mała moniś, oj, tak!!! Mnóstwo już mamy uzbierane tych zabawek z kinderkowych czekolad, ale jeśli są takie z częściami to raczej wyrzucam, żeby mała nie połknęła. Ale sporo nam już się uzbierało :) Odnośnie Lipomalu to nie jest on typowo wykrztuśny, ale jest taki właśnie rozgrzewający od środka, na bazie kwiatu lipy i to przy pozycji leżącej może powodować kaszel. My też chwalimy sobie ten syrop, ale lekarka zaleciła prawoślazowy, który bardziej rozrzedza wydzielinę, jest ciut silniejszy i też bezpieczny. Kinga śpi w samej koszulce z długim rękawem, od kilku miesięcy w ogóle nie rozkopuje się w nocy ani na dniu jak śpi. A też miałam taki problem. Ale niedługo pewnie trzeba sięgnąć też po spodenki od piżamki. Może rzeczywiście takie spodenki ze ściągaczami to byłoby rozwiązanie dla Fifiego? Albo taki śpiworek ŚPIWÓR ŚPIWOREK DO SPANIA SUPER CENA 104-110cm (3528677440) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Oczywiście można kupić tańsze pewnie, ja tylko podałam przykład :D Corin, pięknie szyjesz i koniec kropka :))) I cieszę się, że spełniasz się w swojej pracy :)

dziękuję dziewczyny :)

Malamonis, a może takie spodenki a'la narciary? z gumką poprowadzoną pod stopką, na to skarpeta i niech się rozkopuje ile chce ;)

Ja mam odwrotny problem, bo Ewa się opatula w nocy i to do tego stopnia że rano mnie woła, bo ma problem z wyjściem spod koca :D

reklama
Hej!
U nas pada...
Siostra miala dzis wyjsc ze szpitala z zuzia, ale jakies szmery na serduszku wykryli, ostaetcznie ma sie okazac czy wyjdą o 15. mam nadzieje, ze te szmery to nic powaznego.
Filip nadal tylko 1 kupka, wiec wrocilismy do normalnej diety zanim zdazy znienawidzic ryz.Apetyt ma bardzo duzy:)oczywiscie, jak to po chorobiue musi nadrobic:)katarek nadal jest, ale umiarkowany.
corin, Daga-zobaczymy co ja dla niego wynajde, bo inaczej mi dziecie umarznie. Wasze dziewczyny takie zmarżluchy jak ja-jak spie to mi tylko oczy widac:pniewazne, czy lato czy zima...
Daga- takie okazjonalne wypieki tez lubie zrobic, ale odkad poszlam do pracy to brakuje mi czasu, w sobote nadrabiam caly tydzien, wiec ostatnio ciasto to u nas rzadkośc.Ale bardzo mnie kusisz tymi paczkami, oj bardzo, wiec moze sie skusze....:)Wiadomo, jak dmuchany materac to nie na co dzien. Łozko tez mi sie bardzo podoba, ma w podobnym kolorku panele w pokoju i komode, zreszta lubie takie ciemniejsze kolory. tylko niestety nasze lozeczko jest bez szuflady, (dokupię w dalszej przyszlosci), i w ten sposob oszczedzając zamowilam, zeby barierka byla zdejmowalana na dzien a materacyk z kokosem-cos kosztem czegos.
Mialas w takim razie udany i mile dzionek. odnosnie dzieci klejacych sie do obcych osob, to troche krepujaca sytuacja, bynajmniej dla mnie-ale chodzi o to, ze ja wyczuwam u takich dzieci niezaspokojona potzrzebe milosci i bliskosci...mnie tez zaczepiaja dzieci na placu zabaw. a najgorsze jest to, ze mama siedzi na lawce(srednio zainteresowana pociecha) a dziecko zaczepia obcych i klei sie do nich. ja oczywiscie nie odpycham tych dzicei od siebie, ale zla jestem na ich rodzicow, ze tak im ciezko poswiecic wiecej czasu dziecku...
dzieci wyczuwaja i doskonali z nich obserwatorzy-widza, ze ta pani sie nimi zainteresuje, a tamta tylko warknie...
Dobrze, że Jowi ma lepsze nocki, oby tak zostało!
Monia- jak zakupy?co slychac?

Do góry