reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Witam weekendowo!

U nas dziś paskudnie, zimno...Kinga dziś w nocy lepiej, ale u niej to jak wiatr zawieje :tak:Jutro wybieramy się po południu na urodziny bratowej. Kupiłam jej na prezent taką torebkę - listonoszkę. A w następnym tygodniu urodziny ma siostra męża, więc znów wydatek :dry: ale co zrobić? :shocked2:

mała moniś,
Kinga w nocy nie płacze jakimś wielkim płaczem, tylko tak popłakuje po cichu, marudzi, zapiszczy cicho...
Odnośnie powtarzania trudniejszych wyrazów to jakoś nie zauważyłam u Kingi większego zdenerwowania. Czasem jak chce coś powtórzyć, a nie może, to myśli chwilę, popatrzy, próbuje znów złożyć wyraz poprawnie. Czasem się złości, jak chce coś powiedzieć, a ja nie rozumiem, a ona wie, o czym chce powiedzieć. Ale to rzadko.

Aneta_85,
my mamy piętro małe, bo jakieś 50m2. (póki co, bo można dalej kiedyś przeciągnąć nad sufitem). I robimy też wszystko od podstaw, łącznie z postawieniem ścian zewnętrznych (2), bo 2 były po staremu pozostawione, nowym dachem, ściany działowe, okna, ocieplenie dachu, regipsy, tynk, szpachla itp. Hydraulika i elektryka od postaw. Już za nami. Mamy wykończoną kuchnię poza oczywiście meblami. Wentylację też już mamy. Pokój też wykończony, póki co będzie jeden, ale spory. W łazience się właśnie dziś kładą płytki na ścianach :-D Na podłodze już są. Także jeszcze mały korytarz i nieszczęsna klatka, chociaż już schody są i obudowana regipsami. Drzwi do wszystkich pomieszczeń mamy już kupione. Ale kasy jeszcze trzeba, a męża pensje ostatnio liche...Ale pomalutku się skończy. Po niedzieli może Wam wstawię zdjęcia kuchni i pokoju (gotowych pomieszczeń).

Miłego weekendu!

reklama
Hej!

Oj, znowu tu cisza...Mamuśki wracać :-D
U nas weekend znów zleciał. Wczoraj byliśmy na urodzinach bratowej, było fajnie. Bratowa zadowolona z prezentu bardzo :)

daga
, u nas też jest czasem taki "trudniejszy dzień", albo kilka z kolei: mała jest nieposłuszna, nerwowa, impulsywna. Ale myślę, że dzieci w tym wieku często takie są. U Was dochodzi do przedszkole, Ty wróciłaś do pracy, a Jowisia to wszystko odczuwa. Dzieci są bardzo wrażliwe na takie zmiany. Z czasem pewnie wszystko wróci do normy. Na pewno nie jest to Twoja wina, nie obwiniaj się! Dziecku w przedszkolu krzywda się nie dzieje, ma wypełniony czas, jest najedzone i opiekunki na pewno dbają o Twoją córcię. A Ty przecież (tak jak piszesz) każdą wolną chwilę spędzasz z małą, bawisz się z nią, troszczysz. Nie ma w tym tutaj winy z Twojej strony ;-)

Dobrej nocki!

Hej Słońca!!!

dzis mam wizyte, prosze o kciuki! ja jak zwykle mam złe przecucia..

moniu fryzurka swietna po prostu! i koniecznie wrzuc foty mieszkanka!!
daga wiem, ze serducho ci peka, mnie pewnie tez by pekało, jakbym tak rózika widziala. nie miej zadnych wyrzutów, zobaczysz sama ze musi minąc jeszcze troche czasu i Jowicia sie zaklimatyzuje. Po prostu potrzebuje go więcej niz inne dzieci. Sa dzieciaki, które klimatyzuja sie w 2 dni a sa tez takie, które potrzebuja miesiaca.. ja zaczełabym sie martwic jakby ta sytuacja trwała za długo..nie wiem np. ok 2 miesiecy. bo wtedy moim zdaniem to znak, ze dziecko jest po prostu jeszcze za małe na przedszkole, ale poki co mysle, ze po prostu musisz dac Jowicie jeszcze troche czasu. zobaczysz juz za chwile wogóle nie bedzie chciała do domu wracac:)

wrzucam Wam moja Gadułkę:)
http://www.youtube.com/watch?v=hQXPXdIBiCQ&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=b9fSLMtgVy0&list=HL1380012421

buziaki

Ostatnia edycja:
Hej, hej!

maqnio,
jak po wizycie? Czekamy na wieści...Mam nadzieję, że wszystko ok. A Rózinka pięknie mówi. I jak wyraźnie. Moja Kinga składa 3 wyrazowe zdania typu "mam mały bumbum", a z piosenek to "Sto jat, sto jat" i z "Wlazł kotek na płotek" wers "nie duga, nie kutka" i tak w kółko powtarza. Moja córa też ciągle "chce djęcia" :-) Czy to na aparacie czy w albumie :tak: u nas to już standardowy rytuał przed zaśnięciem.

A u nas dziś fajna noc. Z jedną pobudką na piciu, nie licząc standardowej pobudki na mlećko o 5.30. U nas znów dziś wieje, ale słonecznie. Ja dziś odwaliłam 3 pralki prania, w tym jeden raz firanki i zasłonki z pokoju i kuchni i raz narzutę na łóżko. I już mi dawno wyschło. Także obrobiłam się, ale odświeżyłam co nieco.

Hej Kobitki!!

Dziekuje w imieniu Różanej:) ona tak całe dnie nawija:)

U gina ok:) Bąbel - 26mm taki ruchliwy ze szok:) machał do mamusi łapkami i nóżkami. cudny widok eh....za 3 tygodnie przeziernośc a za ok 5 tygodni najpewniej załozymy szew okrężny na szyjce, któa poki co jest piekna - 40mm zamknieta,ale gin woli nie ryzykowac:)

daga super, ze jowitka juz lepiej!! oby tak juz zostało!!
moniu super, ze dobra nocka! i skad ty bierzesz energię,zeby tak zasuwac?:)

miłego wieczorku!!!

daga, bratowej kupiłam torebkę - listonoszkę w kolorze beżowym ;-) Ona uwielbia torebki, a takiej jeszcze nie ma, więc już ma :-pWidziałam, że jej się spodobał prezent.

maqnio, super, że dzidzia rośnie zdrowo:tak: Hmmm.....pytasz skąd biorę energię? Siedzę w domu, nie pracuję, czasem po prostu ze zwyczajnej nudy....Jak takie jesienne dni są, to już w ogóle samopoczucie często mi siada, więc biorę się za jakąś robotę, a Kinia chętnie mi pomaga :-D A czemu będziesz mieć szew? Miałaś już problem z szyjką? Ja miałam pessar założony w 26 tc i pięknie mi szyjkę podtrzymywał, a szew ponoć zakłada się właśnie we wcześniejszej ciąży.

Dobranoc :*

reklama
Cześć Mamuśki!

U nas ciągle pada. Wczoraj po południu pojechałyśmy we dwie z małą do teściów na późny obiad :-pDziś już byłam na zakupach, pozałatwiałam kilka spraw, a po południu jedziemy do mojej znajomej, która ma pół roku starszą córkę od Kingi.

daga, witaj w klubie! Ja dziś dostałam @ też boli, ale względnie póki co. To niedobrze, że miałaś taki długi okres. Może warto odwiedzić gina, dla świętego spokoju? Może to jakieś zaburzenia? U Ciebie wszystko ok z tarczycą? Ja tak miewałam parę razy w swoim zyciu, że miałam okres 1,5 - 2 tygodnie, a mój rekord to 19 dni :szok: Dostałam leki na pohamowanie i ginekolog mówił, że to przez moją tarczycę. Super, że Jowisia będzie dwujęzyczna :)

Dziewczyny, są wśród Nas Mamy, których dzieci jedzą jeszcze mleczko powiedzmy w nocy? Moja Kinga odkąd nie ma smoczka (czyli 2,5 mca) budzi się nad ranem (między 5-6) na mleko i za nic nie mogę jej tego oduczyć ;/
Je sycącą kolację, na dniu też apetyt dopisuje, w czasie gdy woła o to mleko podaję wodę, ale napije się wody, a za 10 minut znów woła mleko i jak dam wodę to już nie chce tylko "mlećko"...A jaki bunt i płacz, że jej nie daję, aż mi jej szkoda, jakbym jej jedzenia żałowała ;/ Tak to wygląda....Poradźcie coś? Przeczekać? Minie jej?

Miłego dnia!

Do góry